My thoughts

MIN FRAMTID

Hej fina ni! 

Alltså vilket jidder det blev med Annica. I min värld handlade det bara om att jag svarade på frågor ärligt och rakt, thats it. Varför ska allt hymlas med när vi ändå redan lägger ut allt vi gör på sociala medier?!  Vi ser bara helt olika på saken och hur vi än vrider och vänder på det så kommer vi fortfarande tycka olika. Jag är besviken på att hon inte ville gå kvar som vanlig kund hos mig, utan reklam. Hon hävdar att det har med bröllopet att göra, och sedan fortsätter det… Men får helt enkelt bilda sig en egen uppfattning om man nu vill lägga sin tid på det. Vi kanske kommer skratta åt detta om ett tag men just nu är det var det är. Men det hör ihop lite med detta inägg som jag har skrivit på ett tag, eller ett inlägg om är väldigt viktigt för mig. Eller helt enkelt varför jag valt att förändra vissa saker.

MIN FRAMTID!

Ni alla vet att jag är i startgroparna på att ta fram ett helt nytt och eget brand. Jag har velat fram och tillbaka i 4-5 år om jag är redo, nu – för ett år sedan kände jag att det är dags. Jag har jobbat länge inom sociala medier och jag har älskat det fram till för 1-2 år sedan. Jag har inget behov att synas på samma sätt som förr, jag letar ingen bekräftelse eller jakten på att folk ska tycka om mig. Jag har blivit mer ärlig och ”mänsklig” för att jag står inte ut med allt gull i gull och att man måste visa sig från en viss sida hela tiden. Jag har lärt mig att visa mig svag och visa mig modig. Jag är inte som alla andra, varför ska man vara det?!

Men det finns en sak som jag älskar, kontakten med er och att jag får guida er genom bra hårvård och visa att jag vågar säga vad jag tycker och om något är fel. Då, för ett år sedan ungefär så satt jag och skrev upp saker jag vill göra. Vad är det jag inte vill göra, vad kan jag göra för att komma till nästa steg?! Jag satt och rannsakade mig helt och hållet för att finna nya mål.

1. Då kommer vi först in på det som är i hetluften. Jag ville avsluta alla mina samarbeten med bloggare som jag har som kunder hos mig. Jag slutade ta emot nya kunder för 3-4 år sedan. Sedan har jag öppnat några tider genom åren men annars har jag gömt mig när folk frågar om tider. Jag uppskattar dom samarbeten jag haft under året enormt mycket men då behövde jag dom, lika väl som den andra parten ville ha en tjänst av mig. Sedan har jag varit lite feg just för att jag har haft en så bra relation med mina samarbeten och jag tänkte ha kvar dom ändå, av tacksamhet till allt vi har gjort tillsammans. Men under dom senaste åren har dessa samarbeten inte genererat mig någonting eftersom jag inte behöver nya kunder och när man ”byter” följare med någon så kommer det samarbetet vara mättat tillslut. Sedan har tiderna förändras, jag själv bryr mig inte vem någon bloggare fixar håret hos. För att jag vet att den personen får det gratis och skriver mer än gärna ”hur bra denne är”.

2. Jag måste utvecklas. Jag är 28 år gammal, har klippt hår sedan jag var 15 år gammal och började på gymnasiet. Jag har krigat med mina bara händer för att göra så bra arbete som jag kan. Jag kommer inte vidare med att göra hår gratis på bloggare, det förstår vilken som helst. Jag brinner för att hjälpa andra och vägleda andra till ett bättre hår. Jag är så äckligt, läskigt passionerad i att göra bra ifrån mig.

3. Alla har ett bäst före datum. Det kommer nya bloggare hela tiden, dom varken jobbar eller ser ut som vi ”äldre” gör. Det kommer nya läsare hela tiden och tiderna förändras. Jag tror att man inte kommer kunna försörja sig på att bara ”visa hur sin dag har varit”, kolla på Isabella, Kenza, Carolina Gynning, mfl som startat upp bolag och har en profession i något dom brinner för. Jag måste ta vara på alla dessa år som jag velat ha uppmärksamhet, gärna stått i 4h med en kund för att få en länk på Instagram och behövt den bekräftelsen. Jag har älskat den, men jag är så till freds med livet och mig själv som person så jag är klar.

4. Leva i nuet. Jag vill leva här och nu, det har A lärt mig. Att grubbla om vem som gjorde vad för 4-5 år sedan är jag så trött på. Jag vill tänka framåt, jag har gjort massa skit i mina dagar men det är väl bara att gå vidare. Jag har blivit nyfiken på andra saker, med åldern och erfarenhet ändras man – jag vill ta vara på det. Jag har under alla år sagt till mig själv att jag får inte tappa mig själv på vägen, jag står hellre helt själv i slutändan än att tappa bort mig själv.

5. Min plan är att bygga upp ett hårvård/produkt brand som egentligen inte har med mig att göra, personligen. Jag vill successivt fasas ur ”blogg” världen och leverera ett förbannat-bra-varumärke till er och jobba stenhårt för att göra världens hår lite finare. Jag vill bygga upp en salong som är lite annorlunda än vad som finns idag, tillsammans med mina idéer som rör produkterna. Kanske flytta utomlands ett tag?! Jag vill fortsätta göra riktigt bra hår på salongen och fortsätta ha en relation mer. Jag vill känna att jag gör någon nytta, att jag har ett syfte med allt jag gör. Annars är inte allt slit värt det, så känner jag.

Varför ska det vara så farligt att få säga vad man tycker, göra som man gör och stå upp för sitt egna värde och värderingar?! Livet förändras och man måste ta ett chill-pill och ha ett öppet sinne. Nej, jag hänger inte läpp för något, jag är lite ledsen över att jiddra med Annica men jag tror vi löser det senare om. Jag har så bra år framför mig, jag är taggad och jag har byggt upp nya mål ❤️

Kommentarer

 1. Annika

  Jag min dummer har trott att A är en kund som alla andra, dvs betalar för sina besök. Varför skulle Elin behöva en reklampelare som fixar sig gratis då hon har fullt upp och inte ens tar emot nya kunder? Förstår verkligen att det sk samarbetet avslutades då.

  1. Elin Johansson

   Haha, det är inte lätt att veta eftersom det inte reklammärks – det är något man måste göra i framtiden dock. Precis så är det ❤️

 2. Therese

  Stå på dig Elin! Det är en viktig egenskap, man ska vara rak och ärlig det kommer man längst på i livet! Skit i människor som inte klarar av ärlighet. Du gör helt rätt i att sluta med alla de samarbetena tycker jag, idag kan mångas åsikter kännas köpta vilket dom i många gånger är också då dom passar sig för att ge kritik pga att då blir dom av med framtida samarbeten. Annika gör det inte bättre för sig själv när hon enbart vill ha håret fixat av dig gratis. Kan tycka att det är oerhört falskt utav henne att inte fortsätta stötta en vän och gå kvar som vanlig kund. Vafan är problemet? Du gör ett grymt jobb! Ska hon ha precis allting gratis och genom reklam? Inte konstigt att folk tappar besökare på sina sociala medier när allting ska vara sponsrat, läsarna har tröttnat ur på sådant men det är som att majoriteten inte insett att det är en utav anledningarna till varför statistiken minskar. Trovärdigheten för många så kallade influencers har rasat drastiskt och det är mycket på grund av alla köpta inlägg för folk tröttnar ur totalt när människor inte är genuina och trovärdiga längre! Nä stå på dig tycker jag och ha fötterna på jorden samt följ dina visioner – du gör helt rätt och det kommer ta dig dit du vill <3

  1. Elin Johansson

   Jag har så svårt att förstå att man inte kan välja ärlighet först. Det är en egenskap som ALLT byggs upp på!!!
   Jag tror du har rätt i det du skriver, jag ska köra på mitt race – även om jag får skit på vägen så hoppas jag att tiderna förändras. Tusen tack för din kommentar ❤️

 3. Sandra

  Visste inte att du gjorde hennes hår gratis! Förstår dig helt å hållet om det är nog med de & du klarar dig utan de! Låter konstigt å fortsätta med de i de här skedet

 4. Emilia

  Du är en stjärna och tycker du gör helt rätt i att prioritera så som du gör, att hitta ett värde i det en gör tror jag är jätteviktigt. Inte bara att synas och höras. Stor kram och lycka till <3

 5. Sara

  Du är grym! Fortsätter att bli inspirerad av dig hela tiden. hade det varit jag hade jag absolut tänkt samma, att sitta i samma spår bara för att det ska glädja någon annan mår ingen bra utav. är så taggad på att se hur dina produkter blir och hoppas du får världens bästa bröllop när det blir dags för det! KRAM <3

 6. Anonym

  Taskit läge för frisören som Annica valt, alla vet att hon gör gratisjobb som Annica kommer hylla oavsett. Jag som frisör hade inte velat komma efter Elin hahahah.

  1. Elin Johansson

   Haha, ja alltså det blir lite så. Jag hade inte tyckt det var roligt om det hade varit tvärt om. Men den personen kanske behöver den marknadsföringen och vill bygga sitt varumärke genom gratisjobb till influensers. Jag började så, inget fel med det ❤️

 7. Annie

  Elin 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Håller med om allt och ser ett djup, tydlighet och “vuxenhet” i dig som är ovanlig bland offentliga personer. Du är grym! Fortsätt med det du gör och framförallt så som du gör, du kommer nå hur långt som helst!

 8. Tilda

  Så otroligt uppfriskande med lite äkta snack!! Helt ärigt så känns alla dessa sammarbeten inte så värst trovärdiga.. tror din timing att avbryta är helt rätt.
  Stort lycka till med dina produkter, jag kommer köpa!
  Kram från en annan frisör

  1. Elin Johansson

   Eller hur, behövs mer äkta snack 🙂
   Ja, tiden är inne – jag tror att jobba gratis för reklam kommer dö ut snabbare än kvickt.
   Kramar

 9. Linda

  Elin, du är grym! Följt dig ganska länge(sedan innan du började klippa IL) och jag tycker du är en stor förebild på sociala medier. Du verkar vara en tuff tjej som inte tar skit vilket är helt rätt. Läste inlägget om dig och A på bloggbevakning nu på förmiddagen och kände bara WTF när jag läste kommentarerna. Tycker att Tati Westbrook tar upp ämnet om influencers/ samarbeten bra i en av hennes senaste videos på YT. Känns verkligen som att hela influencer världen skulle må bra av en större dos ödmjukhet. För övrigt är din blogg/IG konto det enda svenska jag följer/ följt regelbundet de senaste åren, och din blogg blir bara bättre och bättre. Älskar både hår,makeup blandat med lite mer ”privat” ❤️

  1. Elin Johansson

   Tusen tack fina du, så glad att du fortfarande följer mig ❤️
   Ska kolla in den videon!
   Håller med dig helt. Kramar

 10. Erika

  Alltså Elin, TACK för att du är så mogen när det gäller sociala medier och ”influencer”-skiten som man är så föreeeeebannat less på. Du är ärlig och genomcool, tappa aldrig det ❤️

  1. Elin Johansson

   Eller hur, jag försöker vara en bättre person genom att vara ärlig och rak. Jag är så som person, oavsett om jag har en blogg eller inte. Jag ska inte tappa det, lovar ❤️

 11. Petra

  Shit, nu förstår jag hur långt du har kommit och Annika står kvar i samma BigBrother spår. Tror Annika fick kalla fötter när Elin förklarade hur det låg till och drog fram ”ångest” kortet. Varför skulle Elin ta så illa vid sig om att Annika inte kommer på hennes bröllop? Allt handlar väl om att hon inte vill betala för Elins tjänst? Fortsätt med ditt race, du är riktigt cool! / en till dalajänta

 12. Sofia

  Tack Elin för detta inlägg, jag gillar verkligen att du tar tag i att förklara när det blir såna här ”höna av en fjäder-grej”. Jag kände att jag var ganska förvirrad av alltihop, då Annica skrev tydligt i tidigare inlägg att hon var en vandrande reklampelare och ville inte betala för sina besök och nu ett par dagar senare handlar det om ångest och bröllopet. Jag personligen kände att det blev lite konstigt, jag kände att jag tappar för varje dag som går intresset för flera influensers som bara kränger samarbeten och känns helt enkelt inte trovärdiga. Jag själv lider av psykisk ohälsa och krigar varje dag för att klara av olika hinder, ta mig framåt, må bättre, många saker är en prövning för mig men jag vill inte någonsin ”skylla” något på min psykiska ohälsa, Den är en del av mig . Tråkigt att läsa att Annica har det tufft men jag tycker inte att hon känns mer trovärdig för det. Stå upp för dig och den DU vill vara och bli i framtiden! du är grym!

  1. Elin Johansson

   Ja, som jag skriver här också. Detta har inget med bröllopet att göra, men hon ville inte känna sig som en bad-guy och därför valde hon att köra på bröllopet så jag skulle anses som en dålig människa som inte förstår hennes ångest. Jag har själv upplevt vidrig ångest och vi tar oss igenom det på olika sätt. Alla vet att jag ALDRIG skulle se ner på någon som lider av psykisk ohälsa, jag vet hur det känns samt så många i min närhet har/haft ångest.
   Jag tycker du är fantastisk som krigar ❤️
   DU är grym. Kram

 13. Mari

  Elin, du är helt otroligt duktig på det du gör! Det är så kul att följa sig på avstånd och se hur du ”växer” och vågar och vill! Fortsätt med det! Du är unik och du kommer aldrig få se vad som väntar bakom nästa dörr om du inte vågar stänga vissa och öppna andra nya dörrar. Det kallas utveckling, livet 🙂 Lev det precis som du gör! Kram

 14. Petra

  Du är så otroligt sund i dina värderingar och i ditt tänk! Fortsätt så, då kommer du komma ännu längre! Grym är du!

 15. Ann-Sofie

  Så bra skrivet.. och som du säger… det blir inte så trovärdigt när en byter frisör titt som tätt. Bra att du förklarar!
  Önskar dig allt gott och väntar ivrigt på dina produkter för är det någon som kommer göra pangprodukter så är det du. Jag tror på dig. ♡

 16. Elin Olars

  Har följt dig i många år och jag älskar att du är så genuin, och har så otroligt fina åsikter och kloka värderingar!! Heja dig! Längtar efter att få prova dina produkter och följa resan med ditt varumärke <3 Kram från en annan dalkulla

  1. Elin Johansson

   Åh vad glad jag blir att du har hängt med mig ett tag ❤️ Weeeiiii, jag längtar tills jag får visa dom för er. KRAM

 17. Helena Göransson

  Hej Elin!
  Jag ser dig som en stark, äkta och generös förebild för mig och många andra!!!
  För många är det skrämmande och tvingar dem att titta inåt och på sig själv.
  Jag hoppas kunna och få följa dig på DIN resa 🙂

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"