BröllopetFöre och efterHairHårfärg

Dämpa ner sommarnyansen

Hej mina fina! 

Hur har helgen varit? Jag sov i 11h igår och attans var skönt det var. Jag ligger på rätt lite sömn i veckodagarna men bara jag får en dag att sova ut på så brukar jag kunna få ihop livet. Men nu känner jag bara mig stressad, nervös och riktigt taggad för att bli Mrs M. Jag går in i sista veckan hemma i Sverige och sedan åker vi iväg för att förbereda oss för giftemål. Men hur som, igår efter min brutala sovmorgon åkte jag och min bästis in till salongen för att göra henne redo för mitt bröllop. Jag var helt inställd på att hon ville ha kvar det superblonda men fiffa till det såklart men hon hade helt andra tankar.

Hon ville bli mörkare och dämpa ner hela det sommarblekta håret. Ska jag vara ärlig passar hon mycket bättre i mörkare hår så jag hoppade på denna idé snabbt som attan.

Annons

Jag pumpade in alla pigment jag kunde. Blandade in olika nyanser, målade för kung och fosterland och försökte bygga runt dom ljusa delarna så att jag kunde ha kvar dom. Jag la självklart en mörk bottenfärg och ”blendade” in den så dom mörkare delarna skulle gå ihop mjukt. Tonade även ner dom ljusaste delarna i en mocka, beige nyans.

Här ovan har jag listat produkter som jag verkligen tycker passar denna färg. Leave-in från Joico är riktigt bra, använder den VARJE gång jag tvättat håret. Om Nicole vill putta på färgen lite hemma efter så tycker jag färginpackningen SAND fungerar perfekt. Det är också ett bra tips om vill testa att dämpa det sommarblonda håret hemma.

Annons

Kolla in hennes blå ögon mot hårfärgen, den beiga koftan och hennes gyllene hud? DET ÄR DETTA JAG MENAR, gahhhhh. Hårfärg steppar upp allt!

 

Dagen avslutades med att min vän och stylist för bröllopet kom förbi oss för att Nicole skulle testa klänningen för sista gången. Vi var tvungna att kolla med skor och om klänningen behövdes lägga upp eller ändras. Det var så sjukt att se min bästa vän, så nära till bröllopet nu stå där med the dress. WOW ❤️

 

Kommentarer

 1. Lotta

  Så spännande!! Sista veckan…spänningen stiger och du börjar se hur allt faller på plats. Jag hoppas att du inte bara stressar och glömmer bort att njuta av alla förberedelser den här veckan. Det smittar nästan av sig när man läser bloggen. Ska bli SÅ kul att se bilder och videos från bröllopet.

 2. Charlotte

  Jaa det hade varit kul att se!
  Lägger du slingor ända upp eller låter du det ljusa vara överst kring benan?🤗
  Tack för en bra blogg!

 3. Matilda

  jag hade tyckt det vart så så så himla intressant om du hade tid med att visa upp hur en pase du gör kan se ut, hur du brukar göra när du lägger en mörk botten och möter upp med de ljusa längderna. Eller göra en video på hur du går till väga! är själv ny i frisörvärlden och är otroligt intresserad av det och din teknik!!!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"