HairHårfärg

DJUP BRUN HÅRFÄRG MED LJUSA INSLAG

Hej finisar! 

Hoppas allt är bra med er. Först vill jag bara tacka för all pepp och kärlek från mitt förra inlägg, skönt att någon förstår mig på något vis. Jag kommer att skriva om bröllopet, visa bilder och allt därtill. Anledningen till att jag inte visat er så mycket än för att jag har inte fått några bilder från fotografen än, det brukar ta ett tag. Våran bröllopsvideo kommer vi inte få förens efter årsskiftet så den kommer senare, om jag kommer ha styrkan att lägga ut den vill säga. Alla bilder och klipp jag har nu är från gästerna, från mobilen – därför vill jag vänta tills jag får ALLA bra bilder. Sedan vill jag inte att ni ska sluta läsa min blogg om jag hela tiden tjatar om bröllopet, haha. Så kommer ta allt pö om pö, hoppas ni förstår.

Men hur som, nu ska vi prata hår. Det finns en hårfärg som jag dominerat min stol sedan direkt efter dundervärmen som sköljde över Sverige i somras. Jag älskar guldiga, mocka toner – det vet ni sedan innan. Det brukar ta ett tag att sälja in detta hos mina kunder (erfarenhet från tidigare år) men detta år visar mina kunder denna hårfärg på löpande band.

Jag blir hungrig, glad, sötsugen och varm i själen så fort jag får ta efterbilder som dessa. Jag brukar kalla denna färg typ ”dubbelmoral-färgen”, den upplevs både ljus, mörk, kall och varm på samma gång samt går man från ett blont hår till detta så upplevs förändringen inte så stor – på något konstigt vis. Ungefär 80% är blondiner när dom sätter sig i stolen och vill bli mocka, beige, brun & guld färgad och därför använder jag samma teknik som att jag skulle måla ljusa delar (balayage) fast tvärt om – mörka delar. Jag lägger en bottenfärg, mellanfärg, ljusa delar, mörka delar och en sammansättningsfärg som balanserar ihop allt i schamponeringen.

Förr i tiden, alltså längesedan färgade man oftast håret bara mörkt och sedan ljusa slingor på det jag har märkt med åren att jisses vilket jobb det är att få till pigmentingen på färg. Även om jag älskar att färga blondiner och det kan vara ett av det svåraste så är mörkhåriga ett heeeeeeeelt annat kapitel för sig.

 

Jag slänger in lite produkttips i samma veva. Schampot och balsamet känner ni igen sedan innan: till ALLA färgade hår – använd dessa. Min favorit leave-in spray finner ni också där, oljan och waxsprayen som styling. Waxet får ett färgat hår att se mer glansigt och dom eventuellt spröda ”sommar-topparna” förvandlas bort för en stund. Även två färginpackniningar som är toppenbra att använda 1-2 gånger i månaden.

 1. ”Sand” varianten passar bäst för den något ljusare ”brunetten”. Går att blanda ut med ”White Mix” eller balsam om man vill ha den mer transparent.
 2. ”Cacao” är till för den mörkare varianten. Mitt tips här är att blanda ut med ”White Mix” eller balsam. Tänk 60% färginpacking och 40% White Mix. Ju mer färginpackning desto intensivare resultat.

Annons

Man kan välja den tunnare/slingade (höga) övergången som ovan eller välja att slinga bredare och längre ner. Jag bestämmer det på hur långt kundens hår är, vilket typ av hår kunden har och önskemål såklart.

Eller som jag gör på Emelie, breda och mer ”målad” känsla.

Hur som helt, jag är kär – älskar att färga denna hårfärg på alla dessa underbara hår. Bara senast ikväll så färgade jag min sista kund från blont till denna ton, härligt slut på denna dag. Vill ni göra något annat med håret i höst, kör på denna ton – ni kommer inte ångra er ❤️

Kommentarer

 1. Sofie

  Är Maria nilas färgbomb sand verkligen till för ljusare brunetter?
  Är inte färgnivå 8.32 typ mörkblond, mellanblond med lite varmare inslag?. Då du tidigare tipsat blonda om den ? 🙂

  Så en fråga, jag som är mellanblond med lite guldiga/varma inslag o lite balayage med ljusa slingor. Vilken färgbomb kan jag använda för att anama min mellandblonda färg?

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   Hej!
   Ja, nu utgår jag från att hålla dom ljusare partierna i skick. Den mörkare färgen i håret kommer ändå inte en färgbomb ta snyggt så därför väljer jag en ljusare nyans och man får själv välja hur länge sen ska sitta i. Ju längre man sitter, desto mer effekt 🙂 Det är jättesvårt för mig att veta vilken färgbomb du ska ha, jag har inte sett eller färgat ditt hår. Mitt tips är att du frågar din frisör vilken färginpackning du kan underhålla med hemma. Kram Elin

 2. Therese

  Fina färger! Jag vill gärna ha tips på stylingprodukter till min lugg. Har naturligt torrt hår och luggen blir lätt frissig, spretiga toppar och den ser torr och knastrig ut. Vill ha en slät lugg med lugna, flikiga toppar utan att luggen ser fet ut. Vad ska jag använda?

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   Tusen tack 🙂 Oftast tycker jag en lugg blir snyggare när man inte använder så mycket stylingprodukter. Mitt bästa tips är att använda värme och rundborste. Värmen kommer göra luggen luftig, slät och bli den form du vill. Om du vill ha lite flikiga toppar lägger du ”Wax Blast” från Redken på fingertopparna och formar topparna som du vill ha dom utan att komma åt hårbotten. Thats it ❤️ Kram Elin

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   Tack 🙂 Då kan du använda Hydrate från Pureology. Eller kan du rådfråga din frisör så får du precis vad som passar dig. Kram Elin

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"