BlondHårfärgHårtipsLäsarfrågorProdukttips

Hur använder man silverschampo? Var det rätt brudtärnor? Setting powder & Fuskslingor?

Hej Elin!

Hur gör du när du tvättar ditt hår med silverschampo? Jag har också hairtalk, men min frisör sa att just silverschampo inte är någon bra idé, då fästena (enligt henne) då blir lila. Man vill ju inte gå med gult hår!!

Svar: Hej du!

Jag ska börja med att säga att din frisör kan ha rätt, fästena kan dra åt sig något mer än längderna. Men fästerna syns inte ändå så jag tycker inte det spelar någon större roll. Jag gör såhär:

 1. Schamponerar håret med vanligt schampo t.ex (detta) klick *rea två gånger
 2. Vrider ut överflödigt vatten ur håret
 3. Sedan tar jag detta silverschampo (klick) och ”smeker” på håret
 4. Jag masserar in det lätt på huvudet (längderna sist). Adderar lite vatten om du inte får det jämt fördelat
 5. Tar lite mer silverschampo och en liten del vanligt schampo i handflatan och rör ihop med fingret. Det är för att Hairtalk drar åt sig dubbelt så snabbt som ”vanligt” hår, därför tycker jag det är smartare att spä ut det lite.
 6. Masserar in schampot jämt fördelat från rot till topp och väntar. Jag brukar hinna raka smalbenen och sedan måste det sköljas ur, så ca 3-4 minuter. Ju längre du sitter, desto mer resultat.
 7. Skölj ur ordentligt och avsluta med balsam

 

Så härligt. Jag har följt din blogg sen ni började planera bröllopet. Hade för mig att det var en annan makeup artist som skulle fixa ditt smink. Minns inte hans namn men det va nån du träffade på ett event :)? och skulle inte din vän Adele (?) oxå vara brudtärna? Hur som, fina ni var alla 3!

Svar: Hallå där!

Åh vad glad jag blir, tack. Jo, eller M.A.C Cosmetics Nordic & Italia skulle göra mitt smink oavsett men Massimo som egentligen skulle göra mitt smink: han jobbade på Paris Fashion Week och schemat trasslade till sig. Därför fick jag träffa Matilde, världsklass blev det. Jag har ingen vän som heter Adele?! Det har alltid varit dessa två som skulle vara mina brudtärnor. Kram Elin

Tack för tips! Hur gör du för att undvika att tex vita skjortkragar blir fläckade av din foundation? Tycker dom flesta foundations lägger sig utanpå huden och lätt färgar av sig på allt man kommer åt.

Svar: Hej du!

Oj, jag tror det är helt oundvikligt. Mitt bästa tips är att baka in allt med ”setting powder” men även fast huden är torrare än torrast så tycker jag ändå att risken är stor för fläckar på kragen. Jag använder alltid skjortor med knappar då jag kan knäppa upp så inte kragen ligger mot huden.

 

Hej Elin! Jag hoppas veeeeeeerkligen du ser och har tid att svara på min kommentar!

Jag läser alltid din blogg och det känns naturligt att vända mig till dig i detta. Jo, jag har varit hos frisören under dagen för att slinga min alldeles för långa utväxt, och klippa håret,. Jag gick till en ny frisör.

När hon lagt i folieslingorna och låter mig sitta med dem, märker jag att huvudet känns så, lätt liksom… Jag har tjockt, långt hår och det brukar bli så tungt med alla slingor och folien i håret. Jag känner efter i håret med handen, och märker att hon helt har lämnat den undre halvan av håret, från toppen och öronen och neråt. Den övre halvan har slingor, men alltså inte underhåret eller ens undre mittenhåret.

Jag reagerar självklart på detta, men tänker att hon kanske ska slinga där sedan, eller jämna ut det på annat sätt… Jag vet inte, det kändes inte bra men ville ändå låta henne avsluta jobbet. Jag betalar för mig och går hem, och håret ser inte alls genomarbetat ut, då jag sätter upp håret lägger sig en mörk ”tunga” från nackhåret och sträcker sig upp hela vägen till hästsvansen. Jag förstår inte hur eller varför hon struntat i att behandla undre halvan av håret. Nog för att jag har rätt mycket hår, men det känns ju jätteviktigt att hela håret blir slingat och att utväxten försvinner även i underhåret, speciellt eftersom att man, eller iallafall jag, är allra mörkast där. Är detta något som du känner igen, har hört någon varit med om? Bör jag kontakta frisören och be henne fixa den undre halvan av håret också?

Så otroligt tacksam för svar, jag känner mig så förvirrad just nu, vet bara att jag har ett överhår som är behandlat och utan utväxt, men drar man undan det gömmer sig en mörk utväxt och obehandlat hår….

Tusen tack för svar!!!! /Linn

Svar: Hej Linn!

Denna situation har jag tagit upp många gånger, även i podd, video och på bloggen. Det blir alltid delade meningar om vad folk tycker men jag står fast vid min åsikt i vanlig ordning. Jag tål inte när frisören ”fusk slingar” kundens hår (utan förvarning), för det är precis det du har fått. Du har betalat för en full behandling men frisören har säkert märkt att du har långt, tjockt hår och hon kommer inte hinna göra klart ditt hår på utsatt tid. Då lägger man slingor där du som kund bara ser, i benan och i överhåret. Förstår man inte att hårfärgen blir fläckig, skuggig bakifrån och rör sig kunden så kommer dom mörka delarna poppa fram. Sätter kunden upp håret kommer hon få en två delad 90:tals färg, jag blir lika frustrerad varje gång detta tas upp. Ännu mer provocerad att frisörer fortfarande gör halva håret och låtsas att det regnar till kunden. Låter kunden betala fullt pris för denna skitbehandling, gahhhh.

Jag ska snabbt inflika att vissa kunder VILL ha denna typ av halv-huvud-slingning, dels för att det är billigare, sliter mindre på halva håret och det går fortare. Så länge frisör och kund är väl medvetna om vilken behandling som ska ske så säger jag ingenting om detta. Hade din frisör sagt till dig att hon bara tänker slinga överhåret, så du hade ett val då är det en annan sak.

Gå tillbaka, detta är inte okej…

KRAM ELIN

En hårfärg sitter ihop, man kan inte bara färga/klippa en liten del och tro att resultatet blir jämt och fint. Håret sitter på en person, som rör sig och jag tycker ett hår ska se lika fint ut oavsett om du springer till bussen, går på middag som när du sätter upp håret i en bulle framför Idol på fredagskvällarna.

Hejsan! Jag var hos frisören för ett tag sen och bad om en balayage, det är något hon själv marknadför sig för att göra. Som jag förstått det innebär balayage att man handmålar på slingorna? Det var inte riktigt så det gick till för mig, hon tupperade upp hela mitt hår tills det såg ut som ett fågelbo och la blekningen i slingorna som stack fram under. Är det verkligen en balayage? Känns nämligen nästan som att jag kunde gjort det själv än betalt 2600 för att få det gjort hos frisör x) Kändes som mitt hår grät när hon sedan slet ut tovorna vid shamponeringen.

Svar: Hej du!

Bra fråga. När det kommer till frisörer, hårfärg eller tekniker så kan ingenting vara rätt eller fel. Alla jobbar olika och det är väl tur det, lika väl som det finns kunder som tycker om helt olika resultat. Men du frågar mig och jag kommer svara utifrån mina åsikter:

Balayage för mig är att man målar blekning för hand på håret, det var så det började. Sedan började vi lägga in en mörk bottenfärg som vi sedan målade ihop med bleking för att få en fin övergång mellan bottenfärg och ljusa slingor. Efter detta har det endast eskalerat och alla hittar på tusen olika sätt att färga hår på, dock tycker jag det är riktigt roligt att frisörer är så kreativa och vill framåt – älskar det.

MEN, till vilket pris? Kundes hår? 
– Jag följer flera stora frisör-profiler (vanligast U.S.A) på Instagram som tuperar alla möjliga hår för att sedan blaffa på blekning och slita ut tovorna i schamponeringen. Dessa frisörer utbildar även dessa tekniker till andra frisörer. Jag såg denna teknik för 1,5 år sedan ungefär och tänke: men jag måste ju testa. Jag började lite försiktigt i underhåret, tuperade och sedan la bleking under. Jag fick panik, kundens hår och jag hade ingen koll på övergången eller hur mycket som kommer bli ljust eftersom jag hade tuperat in håret. Jag kunde inte förstå hur man tror att detta skulle bli bra, haha – nej denna ”teknik” är inget för mig. Men när jag kollar på andra konton så blir resultatet jättebra (?!), fattar ingenting.

Det är tur att vi gör olika men att tupera håret och blaffa på bleking är ingen balayage i min mening. Jag skulle aldrig betala 2600 kr för att få håret tuperat, utslitet i vått hår och få en toning som ger lite glans på det.

Kram Elin

 

 

 

Kommentarer

 1. Hanna

  Hej!
  Finns det färgbomber som enbart ger en kallare nyans utan att ljusa upp håret? Jag är mörkblond och gillar när håret är kallt, men mitt egna hår har en förmåga att gå åt det varma hållet. Gillar inte att använda silverschampo för jag tycker det ljusar upp mina blekta slingor för mycket, vill bara åt det kalla. Hur gör man?

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   Hej Hanna!
   Ingen färgbomb eller färginpackning ljusar upp håret. För att håret ska ljusas upp måste man färga med blekning 🙂
   Konstigt att du upplever att silvershampo ljusar upp, helt omöjligt. Men det finns en ”kall” färgbomb: länk —> https://apprl.com/al/4EBK/
   Testa den! Kram Elin

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   Aha, jaa – åh Ariane är en av mina närmsta vänner. Hon har designat alla kläder och även min brudklänning från Valerie 🙂 Men just mina brudtärnor var precis som det skulle som sagt. Kram Elin

 2. Ida

  Ååh va roligt att det inte bara är jag som inte gillar touperings-tekniken? Haha ser så fint ut på andra stora instagramkonton, men mitt hjärta blöder när Jag provat lite i nacken!! Stackars håååår! Nej, det finns andra lösningar än den tekniken för mig 🤪😂😍

 3. Jessika

  Hej 🙂 Jag har en fråga. Jag går till frisören och slingar min utväxt med jämna mellanrum och det slutar alltid med att jag kommer hem med den där fula kanten som blir närmast hårrötterna. Ska det se ut så? Kan man inte göra så att det smälter ihop mer? Så himla fult när man sätter upp håret i snodd. Detta har fått mig att avsky slingade hår… Bara tanken ger mig rysningar…
  /

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   Hej Jessika!
   Jag fattar, man ska alltid lägga en ”skuggning” mellan botten och kanten på slingorna för att skugga ut kanten. Om man inte vill göra det kan man skugga redan med blekingen när man lägger slingorna. Då lägger man inte slingorna lika högt upp och sedan blendar in dom mot hårbotten, men då måste man lägga tunna slingor. Men ring tillbaka till frisören och be hon/han skugga botten åt dig. Kram Elin

 4. Julia

  Hej! Jag har ett problem med Revlon färginpackning, har använt 812 tidigare och nu när jag använder den blir det skiftningar i grönt… finns det något annat märke som har någon liknade färg som 812?

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   Hej Julia!
   Vet du, jag tror det var någon som skrev till mig för ett tag sedan att Revlon hade ”varnat” om denna toning?! Att det blivit något fel, kan ha fel men när jag läste din kommentar så påminde det mig om något. Googla om det eller ring Revlon Sverige och hör. Kram Elin

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"