HairProdukttips

VÄLJ 100% NATURLIG HÅRVÅRD

God morgon fina ni! 

Hur mår ni? Jag har inte varit människa denna vecka, usch vad jag hatar att vara förkyld. Min näsa är som ett sandpapper, mina ögon har torkat igen och min hals sväljer sig inte mjukt kan jag lova. Jag hade tänkt att jobba denna dag på salongen men jag kände igår kväll, nej jag behöver helgen till att bli helt frisk. Är det någonting jag lärt mig efter jag blev utbränd är att jag kan inte gå till jobbet ”fortfarande dålig”. Jag vill inte att mina kunder ska komma sjuka till mig, varför ska jag då stå sjuk när friska kunder kommer och sätter sig i min stol?! Så jag bokade av denna dag med och försöker bli tipp topp till nästa vecka istället.

Men, jag sanerade mig själv igår kväll. Jag hade inte duschat på ex antal dagar, haft samma pyjamas på mig hela veckan och håret liknande ett smörpaket. A har varit underbar denna vecka, han har fixat mat, inhandlat halva apoteket och gjort äckliga hälso-drinkar som tydligen ska ”driva bort febern” haha. Han är förvisso alltid underbar mot mig men jag blir så svag och ömklig när jag blir sjuk, han står ut med mig lite extra. Men jag kunde inte låta honom sova bredvid en lort-gris så jag hoppade in i duschen och passade på att testa en serie naturlig hårvård.

MISTIK HÅRVÅRD

Det är ett hårvårdsmärke där samtliga produkter är 100% naturliga och innehåller inga kemikalier. Produkterna är också tillverkade av förnybara växtkällor från  utvalda odlingar med minimal påverkan på miljön. Dom erbjuder fyra schampon, två balsam, ett serum och en olja. Produkterna rengör effektivt men milt, tack vare att man ersatt sulfater med yucca-roten som är känd för sina rengörande egenskaper. Genom att börja använda naturliga hårvårdsprodukter ska hårbotten andas bättre, håret ska bli mer hälsosamt och efter två veckors användande av Mistik ska rester från tidigare använda produkter med kemisk bas försvunnit (även kallat detox för håret).

Alla produkter kostar 265 kr styck och finns HÄR (klick)

Ni undrar säkert varför jag skriver om naturlig hårvård? Ni vet att jag inte använder det själv, ni vet också att jag tycker om den kosmetiska känslan i håret. MEN, det jag älskar med hår-världen är att det ska finnas alternativ för alla. Vill man bidra till en bättre miljö, tål man inte kemiska ämnen, mår håret bättre utav naturlig hårvård eller har man hårbottensproblem?! Det ska finnas någonting för alla och jag vill inte vara den tvära som inte tipsar om olika alternativ.

Jag har testat olika naturliga alternativ men problemet är att för att kunna bedöma vilken inverkan dom har på håret måste man ge produkterna tid, som jag skrev ovan – efter två veckor ska en del kemiska rester vara avlägsnade. Så för att kunna vara ärlig så måste man ge det ca 1 månad för att se någon skillnad på håret. Jag testar oftast naturlig hårvård en gång, håret blir strävt, hemskt och inte lika mjukt och härligt som håret blir annars. Såklart håret blir hemskt… jag använder raka motsatsen i vanliga fall – såklart det blir kortslutning i håret.

Jag testade denna olja (klick) direkt på salongen när jag fick budet och jag la den på torrt hår. Den verkar också som skydd mot dagliga påfrestningar så som kamning, UV strålning, klor, salt, friktion från kläder och kuddar. Doften på naturlig hårvård är inte något att hänga i julgranen men det vore lika konstigt som att broccoli skulle dofta hallon. Denna gillade jag direkt, det finns även ett serum (klick) som man kan byta ut sin vanliga ”leave-in” med.

Jag ska testa, i två veckor ska jag använda dessa produkter och se vad som händer. Just nu känns mitt hår bara torrt och strävt, efter första tvätten. Jag ska dränka håret med oljan och se hur detta utvecklar sig. Jag kommer nog inte släppa mina favoritschampon men jag vill fasen testa hela vägen för att kunna ha ärligt kött på benen.

Kommentarer

  1. Julia

    Hej Elin,
    Tack för en underbar blogg och mycket inspiration.

    Jag undrar om du skulle kunna rekomendera produkter/behandlingar för oss som har ofärgat hår? För 4 år sen beslöt jag mig att sluta färga för att låta håret vila. Men ens neutrala hår har inte samma glans som man får när det är färgat upplever jag. Just nu kör jag redken all soft mega, schampo/balsam/hårmask/leave in och all soft hårolja. Men jag tycker inte att det gör sig. Tilläggas bör är att jag har självfall och ganska torrt hår i övrigt) så kan du rekomendera en bra lockkräm för att framhäva barret så uppskattas det med. Ha en fin dag!!

    1. Profilbild
      Elin Johansson

      Hej Julia!
      Åh, tusen tack för att du kikar in här 🙂
      Nej precis, det stämmer – vårat naturliga hår saknar den ”färgade” glansen. Just Redkens Mega serie är till för väldigt skadade och torra hår – har du det? Jag skulle satsa på en ”lättare” hårvård som t.ex LIVING PROOF RESTORE länk —> https://apprl.com/al/4Ku5/

      Sedan kan du använda en genomskinlig färginpackning (1 gång i veckan), alltså helt utan pigment men den ger en riktigt fin glans: länk —->https://apprl.com/al/4Ku6/
      Men du kan fortsätta med den leave-in och olja som du har, det är perfekt. Angående lockkräm tycker jag Moroccanoil har en riktigt bra ”curl serie” länk: —> https://apprl.com/al/4Ku7/

      Vill du ha extra mycket glans så kan jag verkligen rekommendera Kevin Murphy’s glans spray, den doftar himmelsk också: länk —> https://apprl.com/al/4Kif/
      Hoppas du fick några bra tips ❤️
      Kram Elin

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"