BlondFrisyrerHairHårfärg

Skugga bort kanten mellan slingor och botten

Hej vänner! 

Jag överlevde gårdagen, det var riktigt underbart att vara tillbaka på salongen igen. Men morgonen började med en ny-kund som var en av dom som fick en tid förra året men dom bokade in sin tid nu. Mina bokningar har varit lite röriga senaste månaderna så jag har inte haft koll på något känns det som så när denna tjej dök upp igår så kramade jag henne och typ ”så längesedan vi sågs”hon ba: Nej men detta är min första gång, haha!!!

Aa, ni hör ju. Jag känner igen ALLA mina kunder, jag vet exakt vad alla heter, alla minnen jag tillsammans med dom. Jag vet hur många barn dom har, vad som semestrar, vad vi pratat om varje gång vi ses osv – jag är knäpp när det kommer till mina kunder. Så när min kund kom igår så kändes hon som en typisk ”Elin kund”, så glad och positiv så jag var bombsäker på att hon har suttit i min stol tidigare.

Men det var när hon visade håret som jag också förstod, JAG KOMMER FÅ GÖRA EN MAKEOVER!!!!

Hennes tidigare frisör hade helblekt hennes hår (????!!!) och efter det har hon låtit utväxten växa tills hon hade en tid hos mig. Håret var riktigt slitet, långt och var i stort behov av massor med kärlek. Min kund var extremt samarbetsvillig och vi kom fram till att klippa bort ALLT slitet, forma om och slinga bort utväxten för kung och fosterland. Hon ville bli blond, snyggt blond!

Det som jag också blev riktigt nöjd över var att jag skulle få lägga en beige-blond ton. Men när jag lägger beiga toner så vill jag alltid ”skugga” botten något mörkare. Jag skuggar förvisso alltid mellanrummet mellan slingor och hårbotten så det ska bli en mjuk och osynlig övergång, men jag tycker det är lite snyggare att skugga mörkare när man jobbar med varmare pigment. Jag vill ha något som plockar upp pigmenten i ansiktet, väldigt viktigt för mig ❤️

Sedan klippte jag fram HELA hennes ansikte, kindben, käkar och munnen måste fram på denna fina tjej. Jag tänkte på det igår men glömde säga det till henne: Hon är ruskigt lik Kylie Jenner, eller hur?! En blond, light variation – pangsnygg ❤️

Kommentarer

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"