Business

VAD FÖRVÄNTAS AV MIG?

Hej underbara ni! 

Jag är så splittrad och behöver er hjälp. Det är sällan jag verkligen ber om hjälp men mina tankar torterar mig och jag måste få svart på vitt tips och raka rör på vad andra tycker, framförallt från er. Som ni vet är min största dröm att starta ett nytt varumärke inom hårvård, jag längtar så mycket till den dagen jag kan länka till hemsidan och visa er mitt verk. Jag har fastnat lite, på vad jag verkligen ska lägga fokus på. Jag kommer inte säga så mycket om just vilka produkter jag ska ta fram men jag behöver tips på HUR jag ska tänka.

Från första början hade jag tänkt skapa en linje med stylingprodukter som jag verkligen tror på. Funktion i produkter som jag saknar, produkter som gör det dom ska och produkter som är enkla att använda. Det är egentligen inget ”nytt” på marknaden förutom att jag skapat innehållet, funktionen och verkligen lagt min erfarenhet och expertis i dessa stylingprodukter. Jag vill att dessa stylingprodukter ska komma från MIG, jag vill med stolhet känna ett lugn när ni får en avi på mobilen att ni har ett paket att hämta ut.

MEN: 
Jag har en annan idé som inte finns på marknaden (än), som många nog kommer ställa frågan ”Vad håller hon på med?”. En idé som egentligen är så självklar, nytänkande, enkel och verkligen knyter ihop VARFÖR ni köper produkter som jag tipsar om eller varför min blogg håller sig på topplistorna år efter år.

Det är en hårvårds-serie som jag ser framför mig varje dag när jag går och lägger mig, en hårvårds-serie som jag kommer kunna bygga på hela livet. Jag har självklart tänkt på detta under hela processen med styling-produkterna men min hårvårds-serie kommer bli för kostsam att börja med så därför valde jag att satsa på stylingen. Självklart kommer jag göra styling-produkterna också, men jag måste börja någonstans.

VAD SKA JAG GÖRA?

– Ska jag verkligen satsa på det jag VERKLIGEN vill göra från början, Hårvården? … och köra stylingen efter?

– Eller ska jag satsa på dessa stylingprodukter, sälja dom och sedan efter ett tag börja jobba på min riktiga idé?

Då ska tilläggas att jag inte är själv i detta, jag har ett produktionsbolag med kemister som tar fram innehållet med mig. Jag måste anlita en design- och varumärkesbyrå samt ta in annan kompetens som kan bygga detta tillsammans med mig. Jag kommer behöva anställa personer för att hela bolaget ska få bästa starten. Allt finansieras av MIG, jag tar inte fram produkter i samarbete med någon annan utan jag är all alone. För mig är det viktigt att säga det för alla inom sociala medier ”tar fram” saker åt stora bolag. Jag vill inte vara en av dom…

Jag tror att min stora idé kommer sätta prägeln på hela mitt varumärke och därför känns det ”onödigt” att börja med få styling-produkter bara för ”att”? Eller ska jag bara göra stylingen och ”få se”? Men som sagt – det gör ju alla andra, skapar t.ex några produkter tillsammans med ett stort bolag – men sen då?!

Det som stoppar mig är att: Om jag ska satsa på min hårvård kommer jag behöva kapital och någon som vill investera i projektet tillsammans med mig. Gärna någon som har insyn i skönhet och vill bidra med sin kompetens. Ska jag göra stylingen kan jag klara av det själv, fan – ska pengar stoppa mig? NEJ!!! 

Ni förstår, jag måste ha er input. VAD FÖRVÄNTAR NI ER AV MIG? Ni som läst min blogg i hundra år eller er nya läsare, om jag ska skriva ett inlägg att jag släpper egna produkter – vad hade ni förväntat er? Vad tror ni jag ska släppa? Vad hade ni hoppats på? Hade ni blivit beskrivna på något? Jag vill att ni ska vara rå-ärliga, i’m a big girl.

HJÄLP!!!!

 

 

Kommentarer

 1. TF-fanet

  Min först reaktion på ditt inlägg är att den stora frågan är OM du vill ha andra involverade och på vilket sätt dessa skall vara involverade. Nästa fråga är, utifrån dessa förutsättningar vilket kapital vill du använda och kan du använda? Tredje är vilken risk vill du ta och kan du ta ekonomisk? När du har dessa parametrar klara, kan du avgöra om du ska hoppa på ditt drömprojekt direkt, tjuvstarta det (tex. med färre produkter än tänkt) eller etablera ditt märke genom andra produkter än i ditt dröm projekt(som du nämner ovan). Överskatta inte och inte heller underskatta ditt varumärke du har idag. Du dyker upp lätt på Google och har dina trogna följare, vilket ger bra bas i marknadsunderlaget.
  En personlig fundering kring att känna stressen och oron kring att man har en idé som inte finns (vilket är det bästa om det finns ett behov på marknaden) eller att göra något som redan finns: Det kommer alltid finnas liknande produkter på marknaden till de som släpps idag och risken finns, att om det är något som inte redan finns, kommer någon släppa den tidigare än sin egna produkt. Men folk lyckas även om det redan finns 20 andra som gör samma sak. Idag är det så mycket mer än att bara vara först eller den enda på marknaden, utan mer om branding (öppenhet, genuint, personligt, tilltalande/attraktion, marknadsföring) och kvalitet.
  Men detta är mina reflektioner och tankar som dök upp efter läst ditt inlägg och kommentarer. Lycka till underbara Elin, med ditt roliga och intressanta projekt oavsett vad du går för! Men glöm inte att vara lycklig och må bra på vägen.

 2. Jenny

  Det finns så många bloggare som gör produkter hit och dit. Sanningen är att det redan finns både bra hårvård och styling. Att du sätter ditt namn på flaskorna gör inte grejerna bättre. Vill skriva något positivt men du bad om råärlighet, du är för sen på bollen. Försök komma på något nytt!

  1. Elin Johansson

   Tror inte riiiiiiktigt du läste eller förstod mitt inlägg. Din kommentar är ju raka motsatsen till det jag ska göra 🙂

 3. Lisa

  Hårvården! Tror att folk i första hand klickat sig in på din blogg för att få bättre hårkvalitet. Jag tycker det är grunden, med fint hår och bra hårkvalitet kan man styla sitt hår men det är inte lika kul att styla ett slitet och dåligt hår! Jag tycker iallafall det är viktigast! Kramis

 4. Stella

  Håller med om detta! Vill känna mig trygg i att det jag faktiskt applicerar på min kropp inte är skadligt (gäller egentligen allt, även make up).

  Och jag röstar också för hårdvård, det är ju BASEN för ett friskt hår. Och jag är i alla fall personligen benägen att lägga mer pengar på riktigt bra shampo + balsam, än på stylingprodukter.

  Men också Elin, stressa inte fram ett beslut bara för att du vill komma fram till ett beslut nu, låt det ta lite tid, det är liksom okej!

 5. Julia

  Jag tycker verkligen stylingprodukter. Varje gång jag googlar efter råd om just stylingprodukter hamnar jag på din blogg och jag följer dem slaviskt. Hade du haft en egen serie så hade jag garanterat köpt!

 6. Emma

  Gud vad svårt! Men om jag bara utgår från mig själv och inte tänker på hur jag hade resonerat ang pengar osv om jag var du, då hade jag önskat hårvård. Jag köper schampo och balsam bara baserat på dina tips och råd men lägger sällan pengar på stylingprodukter. Jag skulle känna mig helt trygg med att köpa din hårvård rakt av!!

 7. Adrianna

  Kör på hårvården!
  Du är en av de bästa frisörerna jag någonsin har gått till. Du har räddat mitt hår och du kan verkligen det du gör Elin! Tro på dig själv och gå efter magkänslan för den kommer att vägleda dig rätt. Kramar!

 8. Anna Magnusson

  Satsa på DIN dröm! Hårvård!
  Men det som saknas på marknaden är ekologiska-giftfria -veganska produkter som verkligen funkar! (Glöm inte tunna fina skandinaviska hår!)
  Det efterfrågas mer och mer! Människor vill inte längre använda tungmetaller och andra cancerframkallande ämnen i eller på sin kropp! Att satsa i detta segment innebär att du kommer att ligga steget före när resten av producenterna vaknar. Stort lycka til!❤️

 9. Ella

  Hårvård!!
  Saknar verkligen en FIN kall mörkblond förginpackning. Jag, som många andra är allergiska mot hårfärg och måste fixa och trixa med sådana alternativ. En riktigt bra inpackning också, gärna produkter utan sulfater.

 10. Cissi

  Jaha, här kommer då jag och säger tvärtom, men aTt börja smått med stylingprodukter och bygga upp ditt eget varumärke är inte så dumt. Får du det att snurra kanske du fixar att ro i hamn med ett större hårvårdsprojekt sen. Det är viktigt att VÅGA men man måste också vara medveten om att framgång inte kommer över en natt. Allt måste inte ta form direkt, de bästa sakerna i livet är de vi väntar på och kämpar för. IMO 😌❤️.

 11. Mimmi

  Det är klart du ska köra på din stora dröm, klart du ska satsa på hårvård! Som följare och kund är det även det jag personligen är mest intresserad av, men kommer såklart alltid backa dig o köpa ALLT haha, litar totalt på ditt omdöme när det kommer till hår. KÖR! <3

 12. Jennie

  Isabella Löwengrip svarade nyss på 3 frågor om detta ämne nyss.

  länk: http://www.isabellalowengrip.se/2018/10/15/svar-pa-tre-fragor/

  Där tipsade hon om att man skulle komma igång med sin idé med en så liten investering som möjligt och göra en ekonomisk satsning. Hon understryker också att sälja delar av sitt bolag bör vara det absolut sista alternativet.

  Hennes nya märke (hårband) har hon ju börjat med för att det inte finns något självklart sådant företag i världen och därför kan det företaget vinna plats på marknaden. Jag tycker du borde göra din egna hårvårds serie just av den anledningen.

  Tips! Lyssna på framgångspoddens avsnitt med Isabella Löwengrip.

 13. Thyra

  Hårvård helt klart, det är iallafall det jag är mest intresserad av, riktigt bra produkter som ger dig en bra grund för ett fint hår, som flera säger så kan man ju alltid utöka med fler produkter sen. Älskar också hur äkta och hängiven du är med detta projekt, att du inte tar fram produkter med något annat företag utan gör detta själv. Det kommer du komma långt på och folk litar på dig och vet hur grym du är!!

 14. Alex

  Hårvård helt klart. Viktigt är att produkter är helt veganska i innehåll och cruelty free. Annars är det inte intressant. Lycka till :)!

 15. Anna Henriksson

  Ställer mig till kören som skanderar med självklar och stark stämma – hårvård!!
  Fundera på crowdfunding, du har ett bra intresserat underlag för det i dina trogna följare tror jag
  Vi är många som håller tummarna och ser fram emot lanseringen
  Hejarop och styrkekramar // Anna

 16. Anna-Karin

  Hårvård är sååå du! Ser fram emot vad du än bestämmer dig för, men jag hoppas att det blir hårvård först då det är det du förespråkar jämnt. Senare kan vi styla oss med dina stylingprodukter. Good Luck

 17. Emma

  Jag tycker absolut att du ska köra på din egna idé och stora dröm redan från början vilket kommer ge dig den bästa starten. När dina kunder sen är sålda så kommer dom (vi) att vilja köpa all styling som kommer därefter. Nytänkande är alltid bra, något som sticker ut från mängden och drar till sig uppmärksamhet. Kör hårt!

 18. Therese

  Lita på magkänslan och gör det du verkligen vill oavsett om det blir kostsamt så är det värt det i slutändan – samt tänk om någon annan står där med din ide om något år, hur skulle det kännas? Skit förmodligen och du skulle ångra dig resten utav livet. Bättre att vara snabb på bollen med din ide kring hårvårdsserien och kör sedan på stylingen när tid, budget och energin finns som grädde på moset =) <3

 19. emma

  Personligen är jag mer intresserad av hårvård, på sin höjd schampo balsam inpackning att du kunde ha leavin/hårolja eller värmeskydd som extra produkt. Så småningom skulle de vara riktigt kul om du gjorde egna färgbombar då ja tror du skulle va grym på det. Men ja tror personligen mer på hårvården. Så väntar jag hellre lite längre på de goda hårvård kan ju utvecklas till styling till egna hårborstar till egen hårfön mm. Kanske du vill egentligen börja från the foundation o bygga dig upp? Följt din blogg ett bra tag nu o du brinner för hår. Skulle köpa oavsett men det känns mer Elin o börja från scratch kanske? Gå på din magkänsla💜🥇vi supportar💜 o behöver du ha extra testfölk så hör bara av dig till oss, lycka till!

 20. Susan

  Jag har följt digi flera år.
  Kör din egna idé. Vägen kanske är längre och svårare men du säger redan att det kommer vara värt det. Så lita på din magkänsla 🙂

 21. Helen

  Efter att ha läst din text så känns det som att du redan vet vilken riktning du vill gå, lyssna på den, du kan det här! Oavsett vad du startar med så kommer jag köpa dina produkter av två enkla anledningar 1. Du KAN verkligen hårvård 2. Du ”säljer” inte dina ord för samarbete, ditt ord vet man att det alltid är värde i.
  Besviken skulle jag aldrig bli för du lägger alltid ner 100% och är så professionell i ditt arbete att vad du än producerar så vet man att det är RIKTIGT bra. Sträck på dig, du fixar det här!

 22. Matilda

  KÖÖÖÖÖÖR!!! Du har visionen. Du har drivet, Du har rätt timing i livet. Kör. Innan du gör styling serien, blir uttråkad sen blir det inget efteråt.

  Tycker det är SÅ kul att läsa när du skriver business-relaterade inlägg. Är själv frisör och följt dig under många år för din inspo och businesstänk som stärker mig i mina egna tankar.
  Lycka till! Kram

 23. Vicky

  Hårvården hade jag som kund lätt
  valt för jag tycker att GRUNDEN till ett bra hår är just schampo mfl.
  Och det känns mera DIG!!

  Gå på magkänslan! Vad hade du valt om pengar inte vore ett hinder??

  Kram!

 24. Linn Ingelsson

  Satsa stort OM du har möjligheten. Kan garantera att vad du än släpper kommer bli bra.:) gå på DIN magkänsla. Vi, eller jag förväntar mig inget. Men jag vet att jag kommer köpa dina produkter oavsett var du börjar! 💕

 25. Marie

  Jag tror det är bäst att du satsar på Hårvården. Jag tror också att du ska försöka satsa ett mindre ihopsparat kapital, kanske med hjälp av din man, föräldrar eller annan närstående. Låna pengar men stå nära din bank.Välj dina samarbetspartners med omsorg, använd dig av leverantörer som inte tvingar dig att producera stora volymer. Använd dig av dina kanaler för att marknadsföra och utse dina ambassadörer för dina produkter. Försök få folk att förinvestera i ditt företag, för att få förtroendet och intresset att växa snabbt. Vänta dock tills produkterna är helt klara. Top noch är det som gäller från dag 1. Våga. Chansa. Du måste tro på dig själv. Lycka Till!

 26. Alicia

  Som sagt, hårspray och annan styling gör ALLA och väldigt få lyckas sticka ut ur mängden. Kör på din idé!! Men sälj inte varumärket och din själ till någon investerare som vill äga stora delar av företaget. Såklart löser du det om du ger dig tusan på det, ta ett lån eller annat. Kör bara kör.

  Mvh Frisör

 27. Kristina

  Tycker nog du borde köra på hårvården först, har du en bra tanke kanske någon hinner sno den innan.
  Men om stylingproduktetna går snabbt hade jag nog börjat där o byggt kapital. Men om det kommer ta lång tid så hade jag nog kört pp drömmen direkt och tagit in en givande investerare som du litar på.

 28. KJ

  Jag har en utbildning inom business och förstår verkligen ditt dilemma. Att ta in investerare är oftast något du bör undvika, du vill ju äga ditt bolag och ta besluten själv utan att ha någon annan som pressar dig. Om du kan lösa den finansiella biten så är det ju fantastiskt att köra på hårvård då det uppenbarligen är vad du brinner för och det du själv tror på. Det kan däremot vara bra att börja småskaligt just för att klara den finansiella biten och ta en mindre risk rent finansiellt. Ta kontakt med producenter som kan tillverka mindre volymer till att börja med, tex. Om du behöver hjälp med design och loggor kan du mejla mig, jag har kontakter inom animation och grafisk design. Stort lycka till med din dröm ❤️

 29. Frida

  Hårvård!! Hårvårdserie – schampoo, balsam, inpackning, vårdande kräm och olja exempelvis. En riktigt bra kur för burret. Längtar efter dina produkter som präglas av erfarenhet, kunskap om vad som verkligen är skonsamt för ett hår och vårdande!

 30. Ak

  Hej!
  Börja med hårvård, sen styling produkter. Jag själv och säkerligen många med mig prioriterar hårvård framför styling.

 31. Amanda

  När jag läser din text och hur du resonerar med dig själv känns det som att du någonstans redan vet exakt vad du vill och tycker är bäst, men att kanske finansieringsbiten är det som stoppar dig. Kör på din storslagna idé. Kör bara kör. Det är det du vill. Och vill du, så kommer finansiering lösa sig. IW sa nångång (minns ej vart jag hörde/läste det) att hon menade på att det är bättre att ta ett lån än att ha medfinansiärer, du vill ju äga ditt och fortsätta äga det. Så kör nu Elin. You go girl. Och som sagt, du har svaret inom dig. Kram.

 32. Sandra Kronskans

  Hej tjejen . Brukar inte skriva något men jag läser allt från dig .
  Idag kände jag att jag kastar in mitt veto;)
  Du ÄR hårvård . Jag tycker helt klart att du ska satsa stort , det är du och jag tror inte jag är ensam om att tycka det . Förstår att den ekonomiska biten alltid blir större ju större drömmarna är , men vänta hellre då ett tag , jag tror att stylingen kommer sen . Kolla bara vad som har hänt i ditt liv den senaste tiden . Ligga å småputtra i en rondell är inte din grej ut på motorvägen å kör … lycka till från ett tyst fan

 33. Anna

  Bra produkter givetvis men framförallt prisvärda om du ska kunna konkurrera. Typ samma prisklass som Eleven australia. Sen gäller det nog att du får med dig frisörerna…jag har nästan alltid gått på rekommendation när jag köpt ett nytt märke och gissar att många gör det. Man köper inte en ny produkt bara ”för att”.

 34. Charlotte

  Satsa stort! Satsa på hårvården, det som du verkligen brinner för!
  Sen angående investering från en utomstående part så har ju Isabella Löwengrip ett investeringsbolag, och hon vet ju hur mycket som helst om skönhetsmarknaden, så hon skulle nog vara stor hjälp där.

 35. Ana

  Tycker att du ska följa din magkänsla. Gör det just du TROR på, gör det som är DU. Lanserar du ett varumärke så måste det spegla dig och första släppet blir oerhört viktigt eftersom det kommer att sätta ribban för hela märket. Låt processen ta tid och våga göra din egen grej fullt ut. Du är grym! ❤️

 36. Louise

  Jag tror helt klart hårvård har störst marknad och om det är de du verkligen brinner för är det självklart det du ska börja med 😍. Det viktigaste när man satsar på något är att det är just de man brinner för 🙏🏼

 37. Terese

  Hej Fina Du!
  Eftersom ett vackert och välmående hår är grunden för ett fint resultat så hoppas jag att Du satsar på hårvård och jag tror att Du kommer göra något magiskt! ❤

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"