Livsstil

VILKA SERIER KOLLAR JAG PÅ NU?

I väntan på att Game of Thornes ska börja igen och efter jag smält hela ”La Casa de Papel” upplevelsen har jag tagit upp mitt serie-tittande igen. Som jag skrev i våras, har ni inte sett det sistnämnda måste ni in på Netflix och spendera några timmars ”frittfall” liknande puls höjare för denna serie är brutalt bra. Varje gång jag hittar en serie plöjer jag igenom allt och sen då?! Men nu har jag funnit 2/3 serier som släpper ett avsnitt i veckan, frustration på hög nivå.

MINA SERIER:

Vår tid är nu (SVT)

– En familjekrönika om kärlek, konflikter och framtidshopp som sträcker sig från fredsdagen 1945 och många år framåt. Jag hoppas ni har kikat in denna serie för det är tammefasen det bästa som gjorts i Sverige på länge. Jag vaknar varje måndag och vet att: Ikväll ska jag sätta mig i soffan för att kolla in ett nytt avsnitt. Det är så frustrerande att behöva vänta en vecka på varje nytt avsnitt, jag blir allvarligt provocerad. Jag älskar svenska filmer och serier, har jag alltid gjort och här har dom samlat Sveriges skådespelar-elit och producerat en makalöst bra serie. Säsong 1 finns på SVT play och säsong 2 pågår just nu och ett nytt avsnitt släpps varje måndag.

Blå Ögon SVT – ses på (Via Play)

– En svensk, politisk dramaserie i 10 avsnitt. Jag tycker oftast att politiska serier överlag är tråkiga och det är för mycket information för att hålla mig kvar. Men nu har jag börjat se fem avsnitt och jag är fast. Kända, riktigt bra skådespelare och den så spännande. Det komiska är att en av skådespelarna spelar i både ”Vår tid är nu” & ”Blå ögon” vilket gör mig förvirrad – haha. Men jag har några avsnitt kvar men vill verkligen tipsa om denna serie.

Ingen utan skuld (Via Play)

– Ett Viaplay Original om svensk vapenexport. En före detta vapenhandlare, som tvingats i exil, återvänder till Sverige för att söka hämnd på mannen som tidigare har försökt mörda honom. Dom två första avsnitten var riktigt konstiga och jag dömde ut den direkt men har jag väl börjat kolla så vill jag gärna se klart. Eftersom det kommer nya avsnitt varje fredag så har det ändå blivit så att jag har kollat. Som ni ser på bilden längst till höger så är det Sveriges mysigaste gangster ”Seth Rydell” aka Jens Hultén som spelar huvudrollen. Nu har jag kommit in serien och måste säga att den blir bara bättre och bättre, ett riktigt bra tips.

Tipsa gärna vilka serier ni kollar på ❤️
Annars har jag bland annat plöjt igenom:

  • Game of Thornes
  • La Casa de Papel
  • Sons of Anarchy
  • Gråzon
  • Breaking Bad
  • Queen of the South
  • Advokaten
  • Bron

 

 

Kommentarer

  1. amanda

    The Haunting of Hill House på Netflix! Sååå bra, hela serien borde nomineras till en Emmy. Även Handmaid’s Tale, Orphan Black och Alias Grace är sjukt spännande och intressanta.

  2. Film&serier bloggen

    Manifest, Lethal weapon, Blindspot, A Discovery of witches, Outlander, Orphan black, Chilling adeventures of Sabrina(ny serie), Blacklist. Finns såklart många fler bra serier – men dessa är verkligen så bra!

  3. Elina

    Jag kan tipsa om Godless som finns på Netflix, såg klart denna miniserie förra veckan. Vet inte om du gillar Westernfilmer, men denna var riktigt bra! Handlar om en liten stad på vischan som råkade ut för en gruvolycka och alla män (förutom ett fåtal) gick bort, så nu är det bara kvinnor och barn kvar. Skulden läggs på en kvinna som på strax utanför som sägs föra med sig olycka. Samtidigt får de höra de hemska nyheterna om att en hel stad har bränts ned av banditer på jakt efter en av sina män som har smitit iväg med en stor summa pengar från ett tidigare tågrån. Och ingen vet att denna kille råkar hamna hos kvinnan som bor utanför gruvstaden… mer än så tänker jag inte säga. 😉 Full med action, superbra skådisar och grym storyline!

  4. Ellinor

    Alltså om du älskar svenska serier MÅSTE du kolla på Springfloden med bla Kjell Bergqvist i huvudrollen. Den är svinbra och oförutsägbar, handlar om en gravid kvinna som blir mördad nedgrävd vid springfloden vid koster. Jag lovar dig att du inte kommer bli besviken! Dessutom kan du plöja hela säsong 1 för säsong 2 rullar just nu på söndagar på 1an😊

  5. Cassandra

    Om du tycker om romantik, historia och drama så rekommenderar jag Outlander! 3 säsonger ligger ute på Viaplay och 4:e säsongen startar i november! Den är så hiiimla bra

  6. Elisabeth

    Hej! Kan varmt rekommendera riverdale, som finns på Netflix!😉 Önskar dig en riktigt skön onsdag kväll! Kram💛🍁🍂

  7. Erika82

    Outlander
    Bron (5 avsnitt men hittills bra)
    The affair
    Vår tid är nu (även om jag inte håller med om att alla skådisar där är så bra).
    Jag heter Anne

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"