Livsstil

FIRA JUL I New York

God morgon finaste ni! 

Vet ni vad som hände i veckan? Jag och A bokade resa till New York för att fira jul där, nyp mig armen. Jag har aldrig varit i NYC, inte A heller och vi pratade länge om hur vi ska fira jul. Jag har alltid firat med min familj i Gävle och vi hade såklart tänkt göra det även detta år men då började vi spåna på att kanske fira jul utomlands istället. Det började med att vi ville åka en helg till Paris innan vintern, på en weekend bara. Sedan eskalerade det och det slutade med att vi alltså ska fira jul i denna förtrollande stad.

Jag älskar julen så mycket och det kan inte bli mer maxat än en jul i New York, eller hur?! Vi ska vara där i en vecka och kommer hem innan nyår, hoppas vi hinner med en hel del i alla fall. Det som är bra med sociala medier är alla tips, jag scrollade igenom fem hemsidor bara igår och förstod rätt snabbt att vi måste planera. Det som är grädden på moset är att min älskade Janne också är i NYC denna tid så vi ska ses, äta massor med god mat och han som bott där ska visa oss allt han kan.

Vad jag har förstått så måste man boka restauranger tidigt och vill vi göra något speciellt så ska man helst boka det hemifrån. Men har ni varit i NYC? Vad ska man inte missa? Något som är onödigt? Något speciellt att tänka på?

 

Julen hos mamma och pappa förra året ❤️

Kommer kännas jättekonstigt att inte fira med mamma och pappa men jag kommer åka till dom och fira när vi kommer hem. Jag hoppas det är kallt, mycket snö och sådär ”Ensam Hemma” feeling. Åh, jag är helt pirrig – det ska bli så otroligt roligt. Men om ni har några egna tips att ge mig så dela gärna med er.

Kommentarer

 1. Sanna

  Jag är i NY nu och älskar det! Åker hem på torsdag kväll och då har jag och pojkvännen vart här i 10 dagar. Vi har änsålänge gått mer än 1,5 mil varje dag så bekväma skor är ett måste! Kallt är det också så varma kläder!
  Vi har vart uppe i empire på morgonen, One world under lunch och Rockefeller på kvällen, tre helt olika torn och alla har olika utsikt! Sen har vi också varit på woodburys outlet, magiskt!!
  Det går lätt en hel dag där!
  Sen har vi även tagit gratisfärjan ut till staten island och då åker man förbi frihetsgudinnan, skönt att slippa trängas på en båt med massa turister som också kostar en del..
  Vi har promenerat genom hela centralpark, tog två dagar, ända upp till Harlem och tillbaka. Vi gick in på naturhistoriska museet och jäklar va stort de va, men kul att strosa runt!
  Chinatown och Little Italy är kul men inget måste..
  Jag rekommenderar ett besök på en rangersmatch om man gillar hockey!
  Det finns miljoner saker att göra så man blir aldrig uttråkad.
  När de kommer till boende så kostar det på. Det enda som egentligen behövs är att det ligger centralt och att sängen är skön samt badrummet är fräscht! Man spenderar INGEN tid alls på hotellrummet förutom när man sover! Dock lurar dom en på alla bilder. Sällan det ser ut exakt som på bilderna tyvärr.
  Frukost ingår typ aldrig men finns så många bra frukostställen i varenda hörn!
  Ett bra lunchställes om vi gått till ett par gånger är Good Seed, deras Caribbean Bowl är to die for!
  Ni kommer INTE att bli besvikna över denna fantastiska stad! Helt magisk resa!
  Kramar

 2. Anne

  Som någon annan skrev, Times Square kvällstid. Rockefeller center är magisk kvällstid och tar er till närheten av nöjes gatorna samt Macy’s skyltfönster som är super charmiga vid jul. Madison Square Park är charmig även dagtid och är i närheten av museum. Häst och vagn genom central park samt att åka skridskor där….
  Minnesplatsen för the World Trade Center, är en speciell stämning där, griper tag i en och fick mig nästan att gråta…
  Är värt att lägga ner pengar på en centralt dyrare hotell, tycker oftast standarden här i U.S. är övervärderat när det kommer till stjärnorna… värt att lägga ner tid och läsa omdömen innan. Be ert hotell boka taxi som plockar upp är vid flyget, är inte mycket dyrare att ta limo heller…Men så värt det när man klivit av planet och ska slåss med alla andra om taxi.
  Levain’s kakor om ni blir sugna på ngt sött.
  Varma gåvänliga stövlar samt er varmaste kappa, även om det inte är mycket snö så är det kallt!

 3. Matilda

  Ni måste äta på TAO -asiatist mat, och gå på Boom Boom Room som är en bar med härlig oldschool feeling. Bägge platserna är fantastiska och rekommenderas varmt!

 4. Elina

  Åh! Åker dit en helg i början av november. 🙂
  Åk inte upp i Empire utan hellre Top of The Rock så att ni får Empire i vyn. Rockefellar Center är magiskt vid jul så gå dit oavsett!
  Har blivit tipsad om Freedom Tower som jag ska göra nu i november så tipsar vidare!
  Times Sq på kvällen – ofc!
  OM ni är där även på Nyår – skippa Balldroppet. It ain’t worth it. 🙂

 5. Josefine

  Ni borde åka upp i Empire state building på kvällen åtminstone när de är mörkt. när alla lampor och ljus är tända . Magiskt

 6. M

  Åh gud vad härligt – jag älskar NY och har varit där tre gånger. Jag har visserligen aldrig varit där på vintern men ger lite tips som även funkar då. Gällande sevärdheter är det ju högst personligt men jag tycker inte att det är värt att lägga så mycket tid på Frihetsgudinnan, Empire state building etc. Däremot rekommenderar jag verkligen ett besök på MoMa (räkna med drygt en halvdag); några dagars shopping och promenerande runt i SoHo; en dags shopping längst 5th Avenue och lyxbutikerna där (Bergdorf Goodman har allt) och att bara allmänt transportera sig till fots så mycket som möjligt för att kunna smita in här och där när andan faller på. Gällande transport tycker jag att tunnelbanan är i särklass bäst och snabbast. Tågen går jämt och ständigt och jag har aldrig känt mig otrygg, snarare är det härligt att bli en del av vardagen och att titta på alla människor. Sist men inte minst: åk dit med så tomma väskor som möjligt 🙂

 7. Tina

  Jag älskar NY och åker dit för tredje gången under första advent. Boka restauranger men resten kan ni ta som det kommer, njut och sug in stämningen! Tips på restaurang är TAO och Buddakan, så häftiga!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"