Elins liv

SOVMASK I SIDEN

SOVMASK (HÄR-KLICK)

Hej bästa ni!

Vissa utav er vet reda detta men jag älskar sovmasker. Jag har inte sovit utan en sovmask på flera år, eller när jag började dejta A så ville jag inte dra på mig mig ett tyg-strycke över ansiktet direkt så det tog ett tag innan jag drog på mig den igen – haha. Den variant jag hade då var inte lika fin som denna så tror jag väntade ett tag, precis som man gör när man egentligen vill dra på sig mjukisbyxorna och slänga av bh:n direkt när jag kommer hem.

Sjukt det där med dejting, jag kommer ihåg flera saker som jag inte visade eller gjorde i början som är en självklarhet nu. Vi vill imponera, visa oss från den bästa sidan och ”känna av läget” – men i slutändan sitter båda där med mjukisbyxor och äter chips och dipp ståendes på magen.

Vad det något speciellt som ni VERKLIGEN inte gjorde när vi dejtade er partner som ni självklart gör nu? Berätta, älskar sånt här!

Den här kärleken till sovmasker började vid 20-21 års ålder när jag och min familj skulle åka utomlands. Jag ville ha en sovmask inför flygresan och det var viktigt för mig då att den skulle vara fin. Jag gick in på Lindex underklädersbutik på Drottninggatan och fann en sovmask som var från någon fin kollektion med en kändis kommer jag ihåg. Pappa skrattade så mycket när jag drog upp min sovmask på planet som skulle förmodligen likna något ”sexigt” spets liknande tyg men idag kan jag verkligen skratta med honom, haha.

Men från den dagen har jag sovit med sovmask, min Lindex variant hängde med några år. Kommer ni ihåg när jag berättade att jag glömde just den sovmasken på ett hotell i Thailand?! Precis när vi skulle gå på bussen som skulle ta oss till flygplatsen för att flyga hem så fick jag stanna upp allt och springa upp och hämta sovmasken som jag hade glömt i sängen, haha.

Men det är extrem svårt att finna sköna sovmasker, tro mig – jag har testat en hel del. Jag har köpt dyra, fått flera olika i pressbud och testat billiga i olika material. Det är så viktigt för mig hur som sitter, oavsett om den ändå ligger på kudden när jag vaknar. Jag har nog aldrig vaknat upp med den på mig, den lyckas alltid åka av. Men det är spelreglerna, dom gånger jag har glömt den eller tappat bort min sovmask måste jag lägga handen över ögonen för att kunna somna – oavsett om det är KOLSVART i rummet. Kan inte någon komma på att hotellen har sina egna sovmasker som ligger tillsammans med morgonrocken och tofflorna?!

Fick denna sovmask i ett pressbud för något vecka sedan och tror ni att jag skrek rätt ut eller?! Jag sprang till A och ba: ”Alltså, KOLLA!!!” – haha. Den kommer från märket SLIP och är i 100% silke (HÄR-KLICK). Den kostar en slant men jag förstår, alltså WOW. Den finns i flera olika fina färger samt matchade örngott för kudden (kika in HÄR)

Jag tänker oftast hur remmen är och materialet, jag vill inte att remmen ska skada håret eller materialet ska påverka min hud negativt. Jag har sovit med denna snart två veckor och kan med handen på hjärtat säga att det är den bästa sovmasken jag haft. 

Kommentarer

  1. Kerstin

    Hej, Elin!
    Tack för tipset!
    Tänkte önska mig en silkessovmask i riktigt hög kvalitet, och det står mellan den från ”Slip” och den från ”Amelie Soie”… Har du testat även den? 🙂
    Mvh
    Kerstin

  2. M

    Haha jag fick akut måste på toaletten magknip andra gången vi sågs, var bara att ”Ehm måste bajsa” och släppa loss. Vi firar snart 10 år ihop nu <3

  3. Erika82

    Jag använder sovmask endast på sommaren. Annars är det alltid öronproppar av silikon.

    Angående förhållande-grejen. Jag var tvungen att berätta tidigt om min IBS då jag hade sån ångest första gångerna hemma hos honom då jag inte hade tillgång till min egen toa ifall jag skulle behöva prutta eller göra stort. Vidrigt att berätta när man i början bara vill vara en sexig varelse, men jag kände att jag skulle ge ett dåligt intryck om jag skulle sitta och skriva mig i hans soffa. Kanske tom åka hem mitt i dejten.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"