Beauty

Så fixar jag min bas sminkning

Hej mina favoriter! 

Mötet i morse gick så bra och jag har en helt tydlig bild nu hur jag vill göra med mitt kommande varumärke. Nu ska allt affärsmässigt sättas på plats och jag ska jag ro detta i hamn, NI KOMMER ÄLSKA DET. Sen igen, jag vill tacka er för all feedback och att ni tog er tid att kommentera – betyder så mycket för mig. Nu är jag hemma en snabbis och jobbar framför datorn, sedan ska jag på jurymöte för SBCA 2018.

Men, en fråga jag får i stort sätt hela tiden är HUR jag gör min bas-sminkning så därför tänkte jag visa er hur jag gör en vanlig morgon för mig. Som ni vet testar jag mycket smink, dels för att jag älskar det men också för att produktutvecklingen inom makeup är fantastisk.

Jag börjar morgonen med att tvätta ansiktet som vanligt, (HÄR) är min hudvårdsrutin. Sedan smörjer jag in ansiktet med primer (DENNA) och därefter foundation (DENNA). Jag har testat en ny foundation som jag använt ett tag nu och den är riktigt bra, ett plus är priset också – 169 kr.

Detta är en lättviktig, högpigmenterad foundation som ger en upp till 24-timmars felfri finish. Jag tycker den lägger sig perfekt på huden och håller sig riktigt snygg hela dagen. Jag har färgen ”SAND” och kan verkligen rekommendera denna för en bra prislapp.

Här ser ni ett lager med/utan. Jag har inte lagt någon annat än primer och foundation på ena sidan, hur bra täckning samt huden får en fin finish!

Här börjar jag lägga foundationen från käklinjen och uppåt. Färgen smälter in riktigt bra i min hud, ser ni?!

Detta kan se ut som en jobbigt steg men för mig är det tvärt om. Det tar mig 5 minuter extra och jag slipper lägga flera olika puder för att ljusa upp och mörka ner. Om jag lägger alla krämiga produkter i ett, sätter allt med puder så är jag klar sedan. Från att jag tyckt att contouring har varit jobbigt tills att jag tycker att allt går så mycket snabbare.

Jag använder M.A.C Concealer i färgen NC30 (HÄR-KLICK) och Anastasia Beverlyhills Contour Creme Kit (HÄR-KLICK). Sedan blendar jag ihop allt med en beautyblender och sätter allt med ett translucent powder (HÄR-KLICK).

Jag la highlighter (HÄR-KLICK) när huden fortfarande var fuktig så den håller bättre, men annars är jag klar. Jag behöver endast lägga rouge, mascara och jag fyllde i brynen snabbt med en penna (denna) bara. Annars skulle jag behöva brunpuder och olika puder för att få dimension till ansiktet. När jag väljer kräm från första början upplever jag att allt håller bättre och ser generellt snyggare ut. Sen har jag ingenting på läpparna för dom är så röda av allt snorande, det är läppbalsam som gäller nu bara.

Så mina vänner, där har ni min bas. Ibland piffar jag till med ögonskugga men annars ser jag ut såhär. Detta tar mig 15 minuter allt som allt, jag avslutar med en Setting Spray (denna). Hoppas ni fick lite tips, bara kommentera om det är några oklarheter. PUSS ❤️

Kommentarer

 1. Sara

  Jätte fint! 😀
  Jag har en fråga, jag har mycket ”veck” eller rynkor kanske man kallar det under ena ögat, vilket gör att när jag sminkar mig så ser det jätte konstigt ut.. kan man göra något för att minska att detta syns? :/

 2. Annika

  Jättefint resultat!
  Det ser så enkelt ut, men jag ser ta mej tusan mest smutsig ut när jag försöker mig på countoring på kinderna. Övar och övar. 🙂

 3. Marie

  Tyckte du att det var jobbigt att visa dig för A första gången utan smink?
  När jag var yngre sminkade jag mig väldigt mycket och tyckte att det var jättejobbigt att visa mig utan smink för killar.
  Men nu är det snarare tvärtom, jag sminkar mig knappt alls och tycker det är ansträngande att ta på smink, haha.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"