BröllopetWedding & Love

Vägen till min bröllopsklänning

I samarbete med Valerie

Hej mina hjärtan! 

Jag tänkte återskapa lite minnen från dagen där jag och A valde att gifta oss. Jag har fortfarande inte fått bröllopsbilderna från fotografen än men jag kan inte hålla mig från att börja berätta för er om vägen till den bästa dagen jag någonsin varit med om. Jag tänkte börja med klänningen i och med att det var det första som jag började jobba med. Självklart bokade vi plats och koordinator först men klänningen var det momentet jag var mest spänd på att köra igång med.

HUR GICK MINA TANKAR?

– Det var ingen tvekan om att jag ville bära en klänning från Valerie. Jag kommer så väl ihåg den dagen för 6-7 år sedan när jag stövlade in in Valerie butiken för första gången och skulle finna en galaklänning att ha på mig inför Guldknappen. Det var min första gala någonsin och jag möttes av Ariane (Valerie’s syster) som jobbar inom familjeföretaget som Valerie är. Ariane jobbar bland annat som stylist och det var hennes leende jag möttes utav den dagen. Vi klickade direkt och hon fick mig att känna mig som en gudinna. Hennes syn att se på hur kläder till olika kroppstyper, känslan hon har för att se vad som passar just mig och idéer som jag aldrig skulle kommit på själv. Sedan den dagen har jag alltid burit kläder från Valerie vid olika tillställningar och till vardags. Jag älskar allt som finns i den där butiken och med Ariane’s hjälp har jag alltid varit i trygga händer. Jag och Ariane blev också vänner på kuppen och att nu, 2017/18 få skapa min bröllopsklänning tillsammans med min vän blev öglan på den röda tråd genom alla år tillsammans.

FÖRSTA STADIET

– Jag hade vaskat igenom Pinterest och sökt efter flera olika modeller på klänningar och jag hade en bild över hur jag ville att min brudklänning skulle se ut. Vi möttes på Strandvägen 1 för en lunch och började bolla idéer. Ariane hade en plan på vad hon tänkte och jag kom med mina inspirationsbilder. Detta möte var väldigt viktigt för vi började prata om bröllop, känslan och allt i sin helhet – man kom i stämning. Vi bytte inspiration men bestämde oss ganska snabbt för att börja testa olika modeller på bröllopsklänningar. Ska vi ha en stor tyll-klänning eller en figursydd klänning? Vad skulle passa mig? Skulle jag passa i den stora tyll-prinsess-klänningen som jag skådat på Pinterest eller ska Ariane’s idé med en tajtare variant passa mig bättre?! Det är en konstig känsla att bära en bröllopsklänning i sig och det är ingenting man bär ofta direkt – så därför är detta steg viktigast.

Vi började som sagt testa modeller på klänningar bara för att veta vart vi ska börja. Jag märkte direkt vilken modell jag ville ha och valet föll på en figursydd, helt skräddarsydd dröm som skulle passa varenda cm av min kropp perfekt. Jag testade den där tyll-drömmen som jag hade snöat in mig på men jag kände mig som en jätte och det var helt enkelt inte JAG.

Finaste Ariane!

VAL AV TYG & MÄTNING:

– Sedan var det dags för val av spets, tyger. Jag fick träffa den fantastiskt duktiga sömmerskan Åsa som skulle sy upp hela min klänning. Hon mätte upp hela min kropp, kände och klämde på alla tyger för att finna den spets som skulle vara finast för min modell. Jag hade bestämt rätt snabbt att jag ville ha ”V” urringat med ärmar som går från bröstet ut till överarmen. Jag ville ha släp och en maffig slöja, sedan litade jag på gänget fullt ut. Jag ville känna mig kvinnlig, vacker och helt enkelt bara som jag.

HUR MÅNGA GÅNGER TRÄFFADES VI?

– Om man bortser att jag och Ariane är vänner och pratade om min klänning 24/7 så träffade jag sömmerskan fyra gånger på ett år. För varje gång fick jag testa delar från klänningen för att få känna efter om det kändes rätt, ska något ändras? Ska vi göra si eller så? Det var riktigt spännande att se klänningen byggas upp. Jag hade fullt stöd från Åsa och Ariane hela vägen, dom kom med idéer, tips och hela gänget tillsammans skapade denna dröm till klänning. Under tiden sydde Ariane upp min slöja, jag ska visa er den i ett annat inlägg. Jag fick också hjälp med skor, smycken etc på vad som skulle passa till klänningen. Mellan dessa möten planerade vi även mina brudtärnors klänningar som självklart också är från Valerie.

Under hela året gick allt så smidigt, lugnt och välplanerat. Det känns också väldigt stort att bära en klänning man varit med och bestämt varenda cm utav och det var svårt att hålla A borta från att se något av klänningen. Jag tog nästan inga bilder under året med uppbyggandet av klänningen för att jag var livrädd att A skulle råka se något.

Fortsättning följer… sista prövningen samt slutresultatet!

INFO:

Om ni ska gifta er, ta all hjälp ni kan få av personer som kan sin sak. Jag hade aldrig klarat mig utan den hjälp jag tog och man har nog med saker att ordna med inför ett kommande bröllop. Mitt bästa tips att är börja med en konsultation, testa modeller på klänningar och börja få en bild över vilken brud du är. Vill ni träffa Ariane, ta den hjälpen jag tog? Boka in en dejt med henne och börja skapa just din drömklänning, ni kommer till bokningssidan HÄR (klick). Hon är en fena på allt, ni kommer vara i trygga händer.

Kommentarer

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"