BlondHair

Dålig start på veckan, silvershampo för blondiner & glöm inte att djuprengöra håret

Hej hjärtan! 

Välkommen till en ny vecka, en dag för sent – det är redan tisdag och denna vecka började inte bra. Eller jo, igår hade jag möte där jag presenterade min ”nya” idé om min hårvård och fick full pott poäng. Jag kände mig så säker när jag satt där och berättade vad jag ville göra, jag har gått från att tycka det är lite jobbigt till att bli helt manisk. Jag sitter konstant på Pinterest och sparar ner allt jag får inspiration utav, flaskor, design och googlar allt med innehåll att göra för att kunna ha något bra koll när jag ska träffa kemisterna.

Anledningen till att veckan inte började bra är för att jag tog bilen in till stan igår, aldrig mer. Dit jag skulle på morgonen ligger lite off, tar en tid att gå från tunnelbanan och vädret är inte direkt upplyftande ni vet. Jag snurrade runt i 45 minuter för att finna en parkering!!!!!!!!!!

Jag var så nära på att sälla mig där jag verkligen inte fick stå för jag blev så fruktansvärt irriterad, mest för att jag skulle komma försent till mötet när jag egentligen var ute i SÅ god tid. Sedan skulle jag till salongen, där snurrade jag runt i EN TIMME…………. Till slut fann jag en liiiiite tajt lucka och tänkte ”nej: nu ska jag bara in här”. Att fickparkera min bil är inte kul kan jag lova, jag var några sekunder ifrån att få ett riktigt utbrott. Ställde mig där, lite långt ifrån trottoaren men jag orkade inte längre. Ni vet när man bara känner: VART SKA JAG STÄLLA BILEN? JAG VILL BARA BLI AV MED DEN. Jag var riktigt nära på att åka hem, ställa bilen i garaget och ta tunnelbanan tillbaka. Det hade gått betydligt snabbare!

Det slutade inte där…. Jag körde fel på vägen hem och hamnade i Solna – haha. Alltså när jag berättade om min dag för A på kvällen skrattade han SÅ mycket. Jag körde ju till jobbet hela sommaren men Stockholm är en spökstad på somrarna så då gick det hur bra som helst. Så jag hade ingen ork, lust eller känsla att blogga igår – haha.

SHAMPOO (klick)BALSAM (klick)

Annars tänkte jag tipsa om två serier som är nya. Wella har kommit med en ny blond serie ”CARE INVIGO COOL BLOND” aka silverschampo som passar dig som har blonda slingor eller för dig som vill underhålla din kalla ton. Den är bra pigmenterad och denna serie borde ni testa. Det var längesedan jag tipsade om just produkter från Wella, dels för att jag inte funnit något som jag gillat men också för det är ett typiskt ”frisör” märke som inte satsar så mycket på sociala medier.

SHAMPOO (klick)BALSAM (klick)

Har ett tips till, denna serie borde ni verkligen ha. Ni vet hur viktigt det är att djuprengöra hår/hårbotten då och då, gärna två gånger i månaden. Vi använder torrschampo mer än någonsin och vi är betydligt flitigare på att styla håret. Vi blir också bättre på att inte tvätta håret för ofta och därför behöver vi få bort stylingrester, överflödigt talg samt verkligen få håret att andas. Jag har använt samma typ av ”detox” serie länge och ville testa någonting nytt. Min viktigaste punkt var att inte låta min hårfärg ta stryk. Denna serie är grym: under finns en guide hur du gör en detox.

SÅ DETOXAR DU HÅRET

– Skölj igenom håret med vatten.

– Ta en liten mängd schampo och smek över håret (hårbotten – huvudet) Det är hårbotten som ska detoxas så gnugga inte på längderna. Skölj igenom snabbt med vatten

– Ta en stor mängd schampo och börja massera hårbotten ordentligt. Riv med naglarna och ta i så du verkligen stimulerar hårrötterna. Skölj igenom håret med vatten

– Tredje och sista gången tar du en normal mängd schampo och masserar igenom hårbotten igen så att du verkligen känner att håret är rent. Att göra en detox kan göra håret (längderna) torra och sträva men det är ingen fara – det är just det som är meningen. Även om du inte ska massera in schampo på längderna så kommer schampot ändå sköljas ner med vatten och ta bort yttre påverkningar och gamla produktrester.

– Skölj håret och avsluta med balsam på längderna.

Kommentarer

    1. Elin Molimenti
      Elin Johansson

      Jag gör det jämt. Det fastnar så mycket skit i fästerna och jag vill inte att dom ska bli ”kladdiga”. Kram Elin

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"