BeautyHair

Ska jag operera mig? Hur lång tid tar en klipp/sling? Silikoner i hårprodukter? Tappar håret? Bra värmeskydd?

Hej Elin! Undrar varför olika frisörer behöver olika lång tid för samma sorts färgning? Har kikat lite på att boka klippning och balayage och en frisör bokar upp 2,5 h och en annan 3,5 h. Beror det på olika tekniker som tar olika lång tid eller bör man oroa sig för att den snabbare inte är lika noggran?

SVAR:

Hallå där!

Det var en riktigt bra fråga. Att välja tid för sina behandlingar är en gåta och alla frisörer har olika anledningar. Vissa frisörer väljer tid utifrån kundens hår (tjocklek, längs etc) eller vad man tror är mest effektivt. Det är klart att ju mer tid man lägger desto noggrannare blir det men det är omöjligt att svara på vad en enskild frisör ”ska” lägga på en behandling. Jag kan bara prata utifrån mig själv och ”normalt” lägger jag ca 3-4h på en färg/sling(balayage)/klipp/styling. Är det en kund jag vet har ännu tjockare hår kan jag lägga över 4h. Men det är för att jag vet hur jag jobbar och vad som krävs av mig under en viss tid.

Man får helt enkelt fråga frisören och gå på en konsultation innan för att vara helt säker. Kram Elin

Hej. Jag har börjat använda Maria Nila schampoo och balsam. Läser nu att när man använder sulfatfritt schampoo ska man undvika silikoner i stylingprodukter. Nu ser jag att det är amodimethicone i min leave in spray som jag älskar (Redken one united) Fattar jag rätt att jag helt enkelt får hitta nåt annan leave in spray?

SVAR:

Hallå där!

Åh vad roligt, det är riktigt bra produkter. Precis, undviker du vissa ämnen så som silikoner/sulfater i shampoo och balsam så måste även all styling hålla samma innehållsförteckning. Nu är inte jag 100% säker på alla typer av sulfater/silikoner men jag vet att det finns 400-500 olika typer av sulfater/silikoner och vissa är inte bra för håret och vissa fungerar bra. Det är nämligen så att när man byter ut sulfater mot något annat då behöver inte det ämnet vara ”bättre”, värt att tänka på.

Det är en djungel på ämnen och vad som är bra eller inte men vill du verkligen utesluta vissa ämnen och få den effekt du vill: Då måste hela din hår-garderob utesluta samma ämnen. Kolla upp vilka ämnen du INTE vill att din hårvård ska innehålla och välj utifrån det.

Kram Elin

SHAMPOO – BALSAM (KLICK)

Hej!

Jag behöver hjälp av en frisör!!

Mitt problem är att jag börjar få så himla tunt hår den senaste tiden… (har dock ändrat lite i min livstid så som flyttat till en ny stad och bytt jobb som är väldigt tufft vissa dagar.. Vet att det kan bero på detta) Men min fråga är hur ska jag göra för att få tillbaka mitt hår, finns det något bra schampo och balsam eller hårinpackning? får ångest varje dag jag ser och känner på mitt hår :'( :'(

SVAR:

Hallå där!

Ja men absolut, I’m here!

Nej men vad ledsen jag blir. Jag förstår din frustration men det är helt omöjligt att svara på. Att man tappar hår är en hel vetenskap och det handlar om hur DU mår. Du säger att du har gjort förändringar i livet och det kan i sin tur leda till inre stress och kan ge påverkan på hud/hår/naglar. Det kan vara så att du mådde dåligt för 2-3 år sedan som påverkar ditt hår idag. Det bästa för hår som ska växa är att äta bra mat, äta kosttillskott och ta hand om längderna som kommer bli din längt i slutändan. Klipp håret regelbundet, återfukta så mycket som det går och undvik plattång.

Vill du gå in på djupet kan du boka tid till en läkare att kolla sköldkörtel eller boka tid hos en hår-läkare som gör ett test genom att ta hår från ditt huvud och skicka in på analys. Jag hoppas verkligen det blir bättre. STOR KRAM

Hej Elin!

Här kommer en fråga. Jag är på jakt efter ett värmeskydd att spraya i håret innan jag ska locka det. Jag undrar om du har nå bra tips på en prisvärd spray som gör att lockarna håller sig & inte allt för dyr. Och tack för att superbra blogg. Du är så bra och en inspirerande person. Kram 

SVAR:

Hallå där!
Men tusen tack ❤️

Ja men absolut, det bästa är att applicera leave-in med värmeskydd i handdukstorkat hår. Här kommer några av mina favoriter. Glöm inte att applicera vårdande olja i längderna varje dag.

 

Hej Elin! 

Jag följer dig på Instagram och du la ut på din story för ett tag sedan om en operation du ska göra?
Berätta gärna mer, du är så inspirerande. 

SVAR:

Hallå där!
Tusen tack ❤️

Åh ja, denna fråga har jag fått mycket av på senaste tiden och jag struntar inte i att svara utan mer funderar jag på OM jag ska dela med mig utav det. Jag har bokat tid för att göra en operation och som jag sa i min story då är att jag är rädd för att ni ska döma mig och att jag ska få massor med skit. Förvisso kommer det påverka mitt jobb och bloggen under denna period så jag känner väl att jag måste kommunicera om. Men jag vill inte hymla om det heller för man ska få göra som man vill och ingen ska få trycka ner det beslut man tar.

Jag återkommer i ämnet, jag vill dela med mig utav det – mina tankar och varför jag tagit beslutet men som sagt: jag är lite rädd att få skit.
Stor Kram

Kommentarer

 1. Leas

  Måste bara säga att jag sett dina bilder hur du förändrat ditt utseende och är lite stött över hur annorlunda du ser ut nu, nån stans där innan det blev för mycket kinder och läppar önskar jag att du slutat, så himla söt liksom och nu så mainstream tycker det är synd. Hoppas du kan älska dig själv mer som du är, vart är slutet?

 2. Emelie

  Tips till dig som tappar hår, kevin murphys schampo och balsam ”plumbing” + deras stylespray i samma serie! Jag tappar mycket mindre hår med det plus att man får en volym som gör att det känns tjockare. 🙂

 3. Lena

  Hej Elin, använder Shu Uemura men jag behöver något i mina blekta längder efter att jag tvättat det. Så torrt när jag duschat att jag inte kan kamma ur det. Är det bättre att köra inpackning varje tvätt eller någon produkt i efter? Tipsa gärna 💕💕

 4. Maria

  Jag tror du ska göra fettsugning av ridlår, ska själv göra en och är inte alls överviktig utan normalt smal som du är men har överskottsfett där trots att jag tränar samt äter bra. Tycker absolut du ska dela med dig så fler kan få ta del av resan om de själva vill göra något liknande i framtiden osv. Sen tycker jag att operationer är allas individuella val och att man får göra precis vad man vill med sin kropp. Så länge du blir nöjd och glad så spelar inget annat roll. Folk som ska döma andra baserat på skönhetsoperationer är bara korkade, vill man förändra något med sig själv borde man får göra det. Blir man gladare eller kan fixa ett komplex ska man absolut göra det! Kram 🙂

 5. Helen

  Va fint av dig att, att du delar med dig att du är rädd för att få skit. Det ska egentligen inte ens behöva vara så men då kanske de som skriver dessa kommentarer kan ta till sig. Lyssna på din intution gällande operationen, tvekar du vänta, känner du ingen tvekan kör, bara du kan känna, det är din kropp 🙂

 6. Pia

  Fast fråga en klädskapare. Det är mycket lättare att få ett snyggt fall på kläderna m små bröst. Jag har också stora bröst, 65 I (implantat). Hoppas du inte känner dig kränkt för att de i branschen tycker kläderna sitter bättre på små bröst 😉

 7. Ida

  Hej fina Elin
  Snälla berätta vilken op du ska göra. Du är inte som någon annan influencer och jag tror många vill följa dig även i denna resa. Du är så inspirerande.
  kram

 8. Louise

  Hej! Jag har precis bytt från 40 cm hairtalk till 55 cm och känner att det kräver lite mer vad gäller stylingprodukter. Jag kör Hairtalks produkter med återfuktning men skulle behöva något som formar håret, håller lockarna utan att de blir frissiga och gärna ger glans och lyster. Om jag ska satsa på t.ex bara två produkter, vilka rekommenderar du som är bäst? Tack på förhand! / Rapunzel 🙂

 9. Pia

  Knappast en högoddsare att det gäller en bröstoperation. Jag tycker kläder sitter så mycket snyggare med mindre bröst men alla väljer själva.

 10. S

  Idag var jag hos en ny frisör jag inte varit hos tidigare för slingning, resultatet var jag nöjd med men jag tänker ofta på helheten. Dvs resultatet, bemötandet & om man får något gott framför sig. Jag älskar när frisörer ger något gott att dricka, te, kaffe eller annan dryck & även bjuder på uppskurna frukter eller någon go kaka, men alla gör inte det. vissa slänger bara fram en kopp te. När detta händer drar det faktiskt ner hela upplevelsen lite. För det känns verkligen som att det är en helhet & inte delen som i slutändan gör det hela bra, det ska kännas lite extra att gå till frisören, det har hänt 2 gånger nu att jag bara fått någon kopp med te lagd framför mig utan mer.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"