BusinessHair

#STYLEELINCHALLENGE

Hej finaste ni! 

Jag känner verkligen begäret efter en julgran, det skulle bli så fint här hemma. Men vi ska ju åka iväg och jag måste hålla mig till planen – det blir ingen i år. Jag måste köpa allt nytt pynt till en julgran också, suck. Men i och med att vi åker till New York som är julens mecka så tänkte jag försöka köpa hem massor med pynt därifrån, där är min andra plan. Men hur som, jag kom precis hem från salongen och väntar in A för att vi ska käka middag.

Men min sista kund var Cecilia och av någon konstig anledning så hade hennes hår blivit HELT ORANGE. Hon har varken varit i solen eller badat i något konstigt vatten så jag satt närmare 30 minuter för att försöka förstå varför det blivit såhär?! Jag har en aning om att hon använder gamla hårvårdsprodukter, t.ex olja och leave-in som gått ut för längesedan. Att det blivit en missfärgning av något vis, kan inte komma på någon annan förklaring utifrån det jag frågade ut henne om.

Så det var bara för mig att måla för kung och fosterland, lägga en skuggning i botten och försöka få en ny ton på hela håret. När håret är såhär pass orange så kommer inget silverschampo eller nyansering bota denna gräsliga färg. Jag lovade att göra henne fint blond igen men med en hållhake, jag måste klippa minst 5-7 cm och det gick hon med på. Ibland får man välja, längd eller hårfärg.

Så efter tre timmar fick jag till det, sjukt nöjd blev vi båda. Men hörrnii, kom ni ihåg när jag skrev ut om att jag skulle starta en tagg eller ”Utmaning” på bloggen?! Vi var nästan alla överens om en tagg, för smidighetens skull. Dock tyckte jag om ”Veckans Utmaning” på bloggen för man var tvungen att lägga manken till varje vecka – men ni känner mig: jag älskar den gamla metoden, kämpa in i kaklet.

Så för att det ska vara enklare så valde jag att använda min gamla tagg #STYLEELINCHALLENGE och där kan frisörer tagga sina jobb och kommande kunder kanske finner sin nya frisör. Jag kommer då och då lyfta fina arbeten på min Instagram, både i story och inlägg. Jag kanske också väljer att lyfta bilderna på bloggen, där går jag på feeling. Hoppas ni kommer att uppskatta det ❤️ Jag tror på att man ska lyfta och kämpa tillsammans, speciellt frisörer där vi har som rykte att vara riktigt bittra på varandra. KÄRLEK!!!

TAGGA:

#STYLEELINCHALLENGE
#STYLEELINCHALLENGE
#STYLEELINCHALLENGE

Kommentarer

  1. matilda

    Jag hade tyckt att de vart så SJUUUUKT intressant om du kunde ge tips och lite av vilka tekniker du använder när du färgar hår. Är otroligt impad av dina jobb du gör och kan stirra ihjäl mig på dina bilder på hår. Om du hade lust att visa dina tekniker hade de gjort mitt liv haha, tack på förhand!! <3

  2. M

    Fråga vad hon använder för vatten. Det är nästan alltid boven när det blir så illa! Kommer då bli lika fult igen efter x antal tvättar. Jag får skölja mitt hår med vatten på flaskor för att hindra missfärgningar från vårt vatten. Inte kul men bättre än orange hår.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"