HomeLivsstil

Längtar till New York, kemisk kastrering & chark till middag.

Gårdagens middag, charkbricka och rödpang!

Hej underbara vänner! 

Vilken vecka detta har varit, har stressat så mycket och känner att jag bara yrar runt och har noll struktur. Jag har längtat så mycket efter denna helg för det är den sista helg jag och A har ensamma, hemma innan vi åker till New York. Jag har nog inte fattat att vi ska fira jul där, att vi ska få åka bort igen tillsammans. Vi har bokat middagar för hela veckan redan förutom deras julafton (25:e) och första hela dagen vi kommer dit. 

Vi har planerat att åka till Woodbury Outlet första dagen som ligger ca 1 timme utanför Manhattan. Jag hatar outlets och rea-hest överhuvudtaget men när jag var i L.A för flera år sedan så var vi på likande outlet och det är något helt annat. A vill köpa en helt nu garderob, träningskläder, skor och annat välbehövligt så därför tänkte vi hyra bil och köra ut till Woodbury. 

Igår kom vi hem sent efter jobbet och ingen av oss ville laga mat, ni vet när man bara står på Ica och glor för man är inte sugen på något men ändå hungrig. Jag smsade A och frågade om vi skulle äta chark som middag och det var inget tvivel om det – Mölle ville gotta till det. Vi höll på att bestämma kex, stod där i 15 minuter och försöka komma överens – haha. Vi har ett par italienska favorit kex men dom var slut. 

Min älskade son, sötare får man leta efter ❤️

Nu till en sak som jag måste fråga er. Jag ska kastrera Torsten nämligen och jag undrar lite över kemisk kastrering? Har ni några erfarenheter? Han är sju år och mops, jag är inte bekväm med att söva honom och ta bort allt. Han skvätter också överallt och han måste ha enormt mycket testosteron i sin lilla kropp så jag måste göra någonting. Sedan är Ester en tik och vid löp är det så synd om Torsten och sista veckan går det inte att ha dom under samma tak så vi har fått sära på dom och skicka iväg Ester eller Torsten. Förra året löpte Ester tre gånger och det är synd om båda hundarna. Vi vill ha valpar på Ester i framtiden och Torsten ska inte få bli pappa så för att få familjefrid så ska jag testa kemisk kastrering.

Har ni några tips eller erfarenheter, skriv gärna. 

Sov som en stock i natt!

Sen mina vänner, jag måste tipsa om dessa sängkläder (klick) som kan vara det skönaste jag sovit i. Jag såg även att dom var på 40% rabatt – vilket kap va?! Men hur som, jag har bestämt mig för att inte göra någonting alls idag. Jag behöver inhandla en vas eller likande för att planera mina jul-lökar i samt har jag köpt hem alla ingredienser för att baka mina lussebullar med vaniljsmör-kräm. 

Dock ville jag ta med mig A på julbord ikväll, har hört att julbordet på Gamla Riksarkivet ska vara ett av dom bästa men det var fullbokat – såklart.  Men jag chansade i alla fall. 

Kommentarer

  1. Mia Lönnkvist

    Hejsan Elin! Jag funderar på om Torsten har skött inne under en längre period för om fallet är så är det risk att beteendet har blivit befäst i huvudet på honom och han fortsätter även efter kastrationen, det finns hanar som inte ändrar sig.
    Vår Egon började markera inne när han blev könsmogen vid 6mån och då kastrerade vi honom, efter 1mån när hormonerna lämnat kroppen slutade han med att markera.
    Nu säger jag inte att det inte hjälper på Torsten utan vill bara att du ska veta att kisseriet KAN kvarstå.
    Vet att någon hade framgång genom att ha kisskydd en period och när det togs bort så va det slut med det. Hunden hade blivit kastrerad.
    Om Torsten inte har något allvarligt hjärtfel som vår förra hund hade så är det inget att vara orolig för med sövning. HA det bäst fina ni

  2. Emma

    Hej Elin! Har aldrig kommenterat tidigare, men läser din blogg varje dag:) Detta hör inte till inlägget men jag måste få fråga dig om råd. Jag är gravid i vecka 30 och har en inbokat tid för klipp och färg i januari. Jag är dock så nojig över att färga håret under graviditeten då man inte vet hur det påverkar barnet. Hur ser du på saken? Är det bättre att vänta tills barnet är fött?

    Kram!

  3. Emma

    Vi kastrerade vår mops när han var 2 år, han blev sövd nu vid 8 års ålder igen för att ta tandsten, inga problem med sövningen:)

  4. Lena

    Bassetti har fantastiska sängkläder också. Brukar passa på när det är rea 🙂 dyra men håller hur länge som helst!
    En fråga, sliter värmespolar mycket på håret? Och är det jättestor skillnad på slitningar på håret med Anna fön än ghd fön?
    Kram

  5. Robin

    HeJ!
    Jag har testat kemisk (medicinsk) kastrering på min hane (innan jag kastrerade the real way) och på honom satt effekten i endast 4 månader. Eftersom att det kostar lika mycket som en vanlig kastrering 1,500 kr (3000 kr/år) för ett inplantat som är verksamt i 6 månader och effekten är precis densamma så ångrar jag att jag inte kastrerade honom direkt.
    Pälsen blev inte densamma på min blev den mycket fetare och han är mer matglad än tidigare annars upplever jag ingen skillnad. Han är lika aktiv som innan men han var en ganska neutral kille som okastrat också.

    Vad är det som gör att du inte vill kastrera Torsten på riktigt alltså att ta kulorna direkt om du har bestämt dig för kastrering?
    Med en vanlig kastrering är ert problem med Esters löp löst så länge de lever 😊.
    För hanhundar är det ett relativt enkelt ingrepp som brukar gå fort att återhämta sig från.

    Med en kemiskkastrering måste ni se till att fylla på med nytt inplantat var som längst var 6:e månad och alltid hålla koll på hans kulor i och med att man aldrig vet när chipet går ur kroppen exakt ( det tar olika tid för varje individ).
    Så det problem du beskriver kommer inte lösas till 100 % med en kemiskkastrering eftersom ni måste fylla på och hålla koll hela tiden beroende på hur snabb Torstens egen produktion av könshormon är.
    Risken finns alltid att effekten hinner gå ur till ett av Esters löp och det tar ungefär 6 veckor innan chipet når full effekt igen.
    Så det finns en risk att ni ändå behöver separera dem vid löp om ni väljer kemisk kastrering.
    Effekten av kemisk kastrering på min blev exakt samma som med en vanlig kastrering och båda är ett bra alternativ.
    Självklart kan du testa som jag gjorde med min innan du bestämmer dig 😊

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"