My thoughts

Jag ska operera mig

Hej vänner!

Som jag har funderat, funderat och funderat på hur jag ska göra – ska jag dela med mig, vad kommer hända då, hur mycket skit kommer jag orka ta?! Egentligen borde jag mer fokusera på att mår bra och förbereda mig på det som ska komma skall. Jag hade från början tänkt att aldrig dela med mig utav detta för att det är privat och ska jag vara ärlig: kände jag en liten skam. Men när jag bestämde mig för detta, det har gått flera veckor sedan jag tog med mig pappret från kliniken kände jag att: ”Nej, samhället kan inte få mig att skämmas över någonting jag väljer att göra för mig själv”

Plus arbetar jag på sociala medier, bloggen kommer inte uppdateras som vanligt och det kommer bli ett avbrott i mitt vanliga liv vilket kommer påverka väldigt mycket. Ska jag då ljuga, låtsas som ingenting och låta mina kanaler sjunka ”bara sådär”. Jag är väldigt noga med mitt jobb och ni skulle märka att något inte står rätt till och börja spekulera vad som hänt. 

Jag säger det rätt ut, jag ska ta bort mina ridbyxlår. Detta har jag tänkt på sedan jag var tonåring och jag har alltid haft dessa fett-depåer på yttersidan av låret sedan jag var liten. Jag har pendlat i vikt genom åren och ni vet att jag gick ner 20 kg under 2016 och i samband med att jag blev singel från min tidigare relation vägde jag som minst. Inte ens då blev dom mindre, det spelar ingen roll hur mycket jag väger eller hur mycket jag tränar så finns dessa depåer kvar. Min dröm har alltid varit att vara proportionerlig och jag har någonstans börjat acceptera att ska jag få känna mig bekväm med mig själv så måste jag göra detta. 

Jag vill inte sitta här och försvara mig, utan mer försöka förklara varför jag väljer att göra denna operation och kanske ge min syn på hur jag tänker och hur jag ser på det.

Här ovan ser ni ett typiskt exempel som jag satt i system år efter år. Den vänstra bilden: En typisk ”Elin pose” och allt för att jag ska se proportionerlig ut som möjligt. Jag tar fram ena benet, spänner och putar med rumpan bakåt. Sedan håller jag ALLTID händerna/armarna för yttersidan av låren, om ni kollar på varenda bild jag tar så gör jag exakt samma sak. På den högra bilden: Ni kanske förstår varför jag inte publicerade denna?! Här står jag helt normalt med ena benen framåt men smått från sidan. Ena armen är uppe och här ser ni klart och tydligt bukten på mitt ben. Jag hatar den, verkligen hatar den. Sedan jag gick ner så mycket i vikt sist så syns den ännu mer för att jag är så smal i midjan, brösten försvinner och bröstkorgen blir tydligare. Om bukten bara hade suttit högre upp på benet så hade jag ju jublat, älskar breda höfter. När jag vägde mer så tänkte jag inte på det lika mycket för det blev på något vis ”jämnare”. Jag skulle ALDRIG publicera den högra bilden, aldrig annars. 

För mig handlar detta inte om att bli ”smal”, vikt eller något ideal. Jag är kurvig, jag ÄLSKAR DET men jag har svårt att finna byxor. Jag har t.ex S/M i toppar och L i byxor. Det resulterar till att byxorna är för stora i midjan och tajt kring låren, jag får ha skärp eller ständigt gå och dra upp byxorna. Jag kan inte ha vissa klänningar, kjolar eller jackor. Jag är väldigt nöjd med mig själv, har alltid haft bra självförtroende och jag bryr mig verkligen inte om ”ideal:et” eller hur andra tycker jag ser ut. Men när man gått ner så pass mycket i vikt och att jag lyckades till och med få några magrutor och sedan bullar något ut på låren som inte fick hänga med i träningen. Det känns som dessa depåer inte tillhör min kropp på något vis, svårt att förklara liksom. 

Samma pose på varje bild, det stör mig något enormt och jag har kämpat med träningen, lpg och olika behandlingar men nu orkar jag inte känna såhär längre. Sedan jag var 19 år har jag gått på olika konsultationer, googlar ”ridbyxlår” varje månad och ständigt försökt att tänka: ”Nej, jag ser ut såhär – deal with it” men nu är jag så pass gammal och känner att jag kan ta ett vettigt beslut. Nu är jag 28 år, aldrig mått såhär bra, funnit ro i själen och har allt jag vill ha i livet. Nu ska dom bort, jag ser det som slagg-produkter från mitt tidigare liv. 

Jag har som sagt googlat mycket på andra som gjort samma sak men jag hittar knappt någonting om det. Det står miljoner texter om tjejer som förstorar brösten eller gör stjärten större. Jag har velat gjort detta i snart 10 år och kan jag komma ut med min historia, tankar och hur det går till så kanske jag kan göra någon annan klokare. Det handlar inte att jag vill uppmana någon till något, jag har inte en yngre målgrupp att ta ställning till. Men jag vill slå slag i att följa sig själv, att stå upp för sina beslut och rätten till att bestämma över sin egen kropp. Sedan kan jag medge att jag blir lite provocerad av att känna skam över att kanske inte våga dela med mig av en stor händelse i mitt liv. 

Jag har nu varit på flera konsultationer med min kirurg Mats von Wachenfeldt på Aleris Plastikkirurggruppen, inte så otippat va? – kunde nog ni redan lista ut. Jag har besökt denna klinik i 5 år och det var ingen tvekan att Mats inte skulle få bort mina sk ”slagg-produkter från mitt tidigare liv”. Vill också påpeka direkt att jag självklart betalar fullt pris och det är absolut inget samarbete. Där har ni det, mitt jobbigaste och ärligaste inlägg på flera år. Jag är riktigt nervös, förväntansfull men när jag tänker på dom där byxorna som jag inte behöver dra upp hela tiden eller att jag kan slänga skärpet åt skogen så ler jag. Jag delar med mig så pass mycket ni vill att jag delar med mig, men jag kommer säga till innan det är dags så ni vet att mina kanaler kommer ligga lite lågt en period. Hoppas ni är snälla nu och har ni några funderingar eller som sagt, vill ni att jag delar med mig mer utav detta så säg till. Allt kärlek ❤️

Kommentarer

 1. Cissi Jansson

  Jag kan inte beskriva hur otroligt tacksam jag är över att du delar sin historia och din operationsresa. Jag liksom du har samma slagg från tidigare liv. Din beskrivning att depåerna vid sidan om låren inte känns som att de tillhör ens övriga kropp är så klockren. Mina är tex alltid kallare än resten av kroppen. Som om dom inte har samma blodgenomströmning. Liksom du har jag önskat att kunna ta bort dessa sedan unga tonåren. Kommer ihåg hur jag aldrig kunde (eller jag kan inte nu heller) köpa ett helt bikini set eller pyjamas set som har en storlek på båda delarna. Jag går också och drar upp byxorna hela tiden, kan inte ha tighta jeans för de är alltid lösa i midjan och runt knäna. Och att ha ett par shorts på sommaren det går inte! Jag har så ofta tänkt boka tid för en konsultation för fettsugning men aldrig vågat ta steget. Jag har liksom du kämpat med att försöka acceptera att jag ser ut som jag gör men det går inte. Det är inte bara utseendet utan det är känslan av att ha dom där fettdepåerna där. När man joggar och går raskt så är dom ”i vägen” för att jag ska kunna röra mig helt fritt på något sätt. Så efter ett långt inlägg vill jag återigen tacka dig för att du så detaljerat delar med dig av din erfarenhet. Det har gett mig mod att gå på en konsultation. Jag orkar fan inte ha dom här låren längre! Varma hälsningar till dig 🌺

 2. Emma

  Tack för att du delar med dig.
  Har länge tänkt göra detta jag med och nu när jag läser att Mats fixat dig blev jag så glad.
  Han gjorde en bukplastik på mig för 6-7 år sedan 🙂 och det är det bästa beslutet jag tagit! Han är grym och mitt resultat är fantastisk 😀
  Nu ska jag också ta tag i detta 👍🏻
  Lycka till med läkningen 🙏

 3. Katrkr

  Läser ikapp lite inlägg hos dig. Jag kanske inte är en ”standard-läsare” av din blogg med mina 49 år 😉
  Åå vad jag känner igen mig! Hela min uppväxt har jag haft enorma komplex för mina ”ridbyxor” och det är ett gräsligt problem med kläder när man är nätt upptill och kurvigare nertill..
  Under många år tänkt att någon gång.. men det blev istället (än så länge iallafall) en undre ögonlocks-operation för några år sedan, för att jag hade fått en påse som inte gick bort oavsett hur mkt sömn eller dyra crèmer eller div behandlingar jag gjorde. Från början var jag väldgt restriktiv med att berätta, som det skulle vara något skamligt att ”vilja se ut som man känner sig” och knte konstant se sliten, ledsen och söndergråten ut.

  You go girl!! Helt rätt beslut!

 4. Ann-Sofie

  Är också sugen på att fixa mig – främst pattarna. Inte så att de blir megastora men typ samma storlek men en våning upp. Haha. Gravitationen gör sitt liksom men vet inte om jag vågar. Vill också kunna träna och förstått att en ska vara försiktig med träning av överkropp under en ganska lång tid..Någon av er i kommentarsfältet som har erfarenhet av det?
  Och botox. Det vill jag också testa. Egentligen vill jag säga att naturligaste är vackrast men jag gillar inte att jag börjar se mina rynkor. Hahaha.. sicken hycklare jag är. Men det står jag för.

  Puss på dig! Stöttar dig i ditt beslut.

 5. Erika

  Hej Elin! Måste bara säga att du är GRYM som vågar prata öppet om sådana här saker. Jag undrar över din viktnedgång, hur lyckades du? Kämpar själv mot vågen, tips skulle verkligen uppskattas.
  Önskar dig all lycka till med op ❤️

 6. Maria

  Snälla snälla uppdatera oss kring detta, jag ska göra samma sak i februari och är så nervös inför läkningen och hur man ska klara av det. För övrigt är jag glad över att du tar upp detta och vågar stå upp för något som egentligen är ditt val, heja dig!!

 7. Elin

  Hej Elin!

  Vilken stark människa du är, blev helt paff när jag läste inlägget eftersom jag själv var hos precis Mats på aleris igår och gjorde samma operation fast insidan lår och knän, de är otroligt proffsiga och jag kände mig sååå himla omhändertagen, hör bara av dig om det är något du undrar över så ska jag svara bäst jag kan efter min uppfattning!
  Kram!

  1. Elin Johansson

   Heeeej!
   Men ALLTAÅ vaaa? Åh, kan du inte skriva till mig på IG DM? 😁 Vill höra allt, om du orkar dela med dig! KRAM

 8. Tess

  Detta är ett klockrent exempel på citatet” avundas aldrig en människa, ty du känner inte till hennes innersta sorger”. Även om detta inte riktigt är en sorg kanske, men metaforen är likadan. Vi alla som läser din blogg ser en ursnygg, cool och säker tjej, men såklart har du också saker att tampas med, vilket vi inte ser om du inte delar med dig av det.. nu har du gjort det och du blir mer mänsklig liksom.. Det känns ofta som folk bara visar upp allt det glammiga i sina bloggar och på sina IG, men jag personligen gillar när folk vågar dra bort rullgardinerna från det där skyltfönstret och visa upp andra saker också, saker som man inte hade en aning om men som gör personen mer intressant.
  Nu hör det inte till saken, men jag har inte reflekterat över dina lår en enda gång, men känner du att det är en stor sak för dig som du tänker på och blir hämmad av så kör! Man ska göra saker som får en att må bra, även om det kan tyckas ytligt! Inget som får en att må bra kan vara fel. Lycka till!

 9. Caroline

  Tycker du är lika vacker på båda bilderna, vill bara att du ska veta det! Så synd att du ska känna som du gör men som sagt, det är din kropp och du bestämmer själv vad du vill göra, huvudsaken du mår bra! Vad andra tycker om detta är oväsentligt! ❤️

 10. Anna

  Är nyfiken på hur detta går till, rent praktiskt alltså – är det ett kirurgiskt ingrepp där man skär bort en del av låret och sen syr ihop eller är det en fettsugning man gör? Lycka till, du ska göra det som känns bäst för dig! Fin är du oavsett.

 11. S

  Självklart ska du göra operationen eftersom det verkar vara ett genomtänkt beslut 🙂 Du får gärna skriva om operationen återhämtningen och före och efter bilder också. Jag har så många saker på min lista jag skulle vilja förändra med min kropp men har tyvärr inte råd att fixa något.

 12. Sofie

  För att förtydliga ”du kommer inte ångra dig” så var det för mig iaf, har man tänkt på det så länge så vill man verkligen något och när man mår inte bra av det, blir så värt det!

 13. Sofie

  Du kommer aldrig ångra dig. De kommer vara ett minne blott, för min del mådde jag så mycket bättre när de var väck och är övertygad du kommer göra samma. Slippa tänka på att posera på ett visst sätt eller alltid hålla för. Stor eloge till dig som vågar gå ut med det offentligt. All lycka till!

 14. G

  Jag gjorde samma sak i våras och det är såå värt det! Jag är ingen ”super ytlig” person annars, men just låren var ett komplex jag alltid haft. Har försökt i mer eller mindre hela mitt tonåriga o vuxna liv försökt banta o träna bort det, men som du skriver går just det området ofta inte att fixa den vägen. Och nu när jag gjort det kan jag slappna av mycket mer, jag behöver inte hela tiden tänka på hur låren ska se ut i olika byxor och outfits utan kan köpa det jag helt enkelt tycker är snyggt, kan stå i vilken pose jag vill, behöver inte tänka på hur jag ser ut i olika vinklar. Jag har plötsligt börjat gilla hela min kropp, eftersom vader höfter midja bröst etc faktiskt passar nu och har blivit proportionerliga i förhållande till mina lår! Har blivit mer avslappnad till kost etc nu, och för mig var operationen en investering för att slippa lägga all energi och tid på att ha ångest över mina ben o min kropp! Jag säger kör o lycka till!!!! 🙂

 15. Cissi

  Den operationen gjorde jag för flera år sen och har aldrig ångrat det. Jag har alltid varit liten och smal men med ridbyxlår och precis som du upplevde jag det som mycket jobbigt tex när kläder inte sitter bra etc. jag gjorde allt för att dölja dem och mådde dåligt över dem. Jag gjorde det för att jag skulle må bra och inte pga vikten, jag var redan smal!! Om jag idag pendlar lite i vikt så är formen på låren perfekta. Tycker du gör helt rätt som gör det för din egen skull!!
  Kramar 💕

 16. Sanna

  Du ska självklart operera dig om detta är något som stör dig! Det är friheten vi har då vi bestämmer över våra egna kroppar. MEN måste dock säga att jag tycker din figur ser kvinnlig ut när man ser dina former, en rak kropp hör ju mer en man till. Men smaken är ju som baken 🙂

 17. Malin

  Fast har du inte tidigare sagt att kilona försvann i och med ändrad livssituation? Jag har i alla fall inte alls fått uppfattningen att din viktminskning skulle ha varit varken medveten eller något du kämpat för…. Hur som helst, lika vacker då som nu! Men får uppfattningen att du lite motsäger dig själv ibland.

 18. Christine

  Så modigt inlägg!
  Snälla berätta allt om operationen! Jag vill också! Jag har samma problem men jag har ännu smalare överkropp och knappt några bröst och ännu bredare höfter så det ser inte klokt ut. Jag förstår precis vad du menar och det är skitsvårt att hitta kläder, ingen som inte har detta problemet kan förstå det!
  All kärlek till dig 💕

 19. Helen

  Du är modig och inspirerande som vanligt Elin, att du öppnar upp din dagbok och delar med dig. Jag önskar dig lycka till med operationen och är glad för din skull att du tagit ett beslut som du är nöjd med och som är 100% bara ditt beslut.

 20. Lea

  Visst är det ditt val men jag tycker fortfarande att du har fokus på fel saker i livet men det är ditt val och hoppas du blir nöjd. Blir dock fundersam varför, du var sådär go innan du började med alla förändringar….typ girl next door fin

 21. Louise Petersson

  Jag tycker övriga ska fullkomligt skita i vad du väljer att göra med din egen kropp.
  Tycker också du är stark som vågar. Jag vill OP min näsa men aldrig vågat och jag är 35 bast.
  Men, ngt som bekymrar mig är om du verkligen kommer bli lyckligare med smala lår. För mig som står utanför och inte känner dig så tycker jag att det känns som om du har en skev självbild. Som om du fokuserat på dessa lår för att dom inte är som dem ska. För de är inget ”fel” på fina lår, utan en ”fix ide´” eller tanke du har om dina lår. Risken är att du hittar ngt annat efter som inte är som de ”ska” då du får andra lår. Du är ju du och helheten. Men önskar dig all lycka till med din OP och dina lår och hoppas du mår bättre med dig själv efter.

 22. Mikaela

  Jag ser ingen större skillnad på bilderna men du känner din kropp bäst och du gör vad du vill med din kropp.Tycker dock att det är tråkigt att du som är en otroligt vacker tjej lider av detta och vill åtgärda det.

 23. Marie

  Vad modigt av dig att våga dela med dig Elin! Hoppas och tycker verkligen inte att du ska få någon skit för detta! Det är så lätt att ha fördomar när det kommer till att förändra just utseendet på sin kropp. Själv har jag lidit hela mitt vuxna liv av mina stora bröst. Enligt idealet är det ju toppen, men jag får ont i axlarna och ryggen, spänningshuvudvärk, omöjligt att hitta bekväma och snygga BH:s och kläder och jag kan fasen inte ens hålla i min bebis på ett bekvämt sätt (och glöm amning, alldeles för mycket ångest kopplat till mina bröst för att jag skulle klara av att amma vare sig hemma eller offentligt). Jag kämpar nu för att gå ner mina sista kilon så att jag kan få en bröstförminskning via landstinget, och väljer att inte skämmas för det. Självklart beror det mycket på ren smärta men också det estetiska, och att jag alltid skämts för och hatat mina bröst. Tycker att det borde vara mer öppenhet kring dessa svåra ämnen, så tack för att du vågar lyfta det! Stor kram till dig!

 24. Elisabeth

  Hej fina du! Ville bara säga att jag tycker du är otroligt vacker och proportionerlig på både vänster och höger bild!😊 Jag är in här varje dag och läser din blogg för jag tycker du är en så genuint inspirerande och härlig person! Du är bra precis som du är, glöm inte bort det! Önskar dig all lycka.💜 Kramar.

 25. Magdalena

  Du är fin hursomhelst men jag förstår dig till 100 %. Jag har också ganska nyligen tagit bort fettdepå som inte gick att påverka med sport eller viktnedgång och jag är för övrigt inte heller överviktig utan normal smal. Det bästa beslut jag någonsin tagit och det hade inte främst med utseende att göra utan mitt välbefinnande. Jag så lycklig att jag vågade och önskar dig stort lycka till! Det gjorde bra mycket ondare än vad de sade att det skulle göra och det var ganska jobbigt med stödkorsett osv men så värt det!. Kram

 26. Sara

  Allt jag ser när jag tittar på bilden där du inte täcker dig är en jättevacker tjej. Jag förstår inte varför du skulle vilja täcka dig! Jag förstår motiveringen att du har problem att hitta byxor men eftersom du gör allt för att dölja hur du ser ut på bild så handlar det ju också om att du vill passa in i något ideal för att känna dig vackrare. Jag hoppas att du kommer bli nöjd oavsett och önskar dig lycka till!

 27. Annie

  Elin du är så vacker inifrån och ut. Jag beundrar och respekterar dig något enormt för att du vågar vara ärlig kring något som merparten av alla bloggare hade mörkat. Stor kram!

 28. Sophie

  Man ska alltid göra det som är bäst för sig själv, så glad för din skull att du tagit ett beslut som känns rätt för dig! Lycka till med allt fina fina du! <3

 29. Emma

  Modigt av dig att våga skriva öppet om dig, det är din kropp och det är du som lever med den varje dag, för att man ska kunna leva sitt bästa liv så måste man vara trygg i sig själv, och om denna operationen gör så du känner dig mer trygg med dig själv, kör!!! Ingen annan kan bestämma vad du ska göra med din kropp, ditt val. You go girl!!

 30. Johanna

  Så grym!!! Kör bara kör. Du vet vad du mår bäst av. Jag har själv gjort skönhetsoperation för min egen skull, ingen som ser att jag gjort det mer än jag som känner det. You go girl! Starkt att dela med dig ❤️ PUSS

 31. Melina

  ELIN!!
  Du är så jäkla cool och förbannat snygg! Självklart ska du göra de som är bäst för dig, ingen annan kan veta hur du känner. Jag har följt dig länge och har aldrig kommenterat innan men jag kände att jag var tvungen!
  Min Mamma lärde mig alltid under min tonårstid att vad folk än säger, så är de i slutändan bara din egna åsikt och ditt eget välmående som spelar roll!
  YOU GO GIRL😍💕👌😊

 32. Hanna

  Du gör helt rätt i att göra det du mår bra av med din kropp, 110%. Men det enda som blir lite skevt är när du först skriver en lång text om hur du poserar på bilder för att inte ”visa dom” dvs dölja dom för att du hatar dom och sen säga att det absolut inte handlar om något ideal utan endast om att du har svårt med att hitta byxor och kläder? För hade det inte funnits något ideal hade du inte heller ansett dom som ”fula” eller att dom behöver döljas. Tänker mest att det är helt okej att göra något som gör att man liknar mer idealet, men då kan man väl bara säga det? Även om att få lättare att hitta byxor också är en anledning så är det ju uppenbarligen inte den enda, iallafall utifrån vad du skriver i texten. Som sagt, blir endast lite motsägelsefullt när man först läser första halvan av texten och sen resten. Hoppas du förstår vad jag menar och inte tar illa upp.
  Kram på dig och lycka till med op!

 33. Anna

  Spännande!! Har själv samma problem. Har XS i alla kläder och kan oftast även ha det på byxor OM de är raka i benen. Är de tighta blir det alltid svårt kring lårpartiet trots att jag är liten för övrigt. Skriv gärna om operationen – väldigt intressant att läsa. Om någon säger något elakt till dig avseende DITT (varför nu folk tar sig friheten göra det…?) så kom ihåg att du är supermodigt som skriver om det. 🙂 Det är ju jättebra för andra som funderar på att göra operationen att ha att läsa! Finns ju som du säger inte så mycket om det. Kram till dig hoppas du blir supernöjd!

 34. Linda

  Du gör helt rätt och jag uppskattar verkligen att du delar med dig av så mycket från ditt liv istället för att smyga med det. Jag har själv haft komplex för saker som jag mådde dåligt av i många år och nu börjat ta tag i och det var svårt att hitta info om det trots att många hade samma problem just för att man skäms att berätta om det. Jag vill verkligen att du berättar och visar så mycket som du orkar från operationen då jag själv har samma problem fast på insidan av låren.
  Kör på bara. De som ger dig skit för det är bara såna som inte vågar ta tag i sina egna problem utan istället letar fel hos andra – mobbare med andra ord.

 35. Anette

  Jag har precis samma utbuktning på låren, har aldrig tänkt på det förrän nu när du skrev om det och jag kollade på mina ben. Nu använder jag mest stretchiga byxor så har aldrig tänkt på om det är svårt att hitta byxor. Men jag hoppas att du kommer att bli nöjd med operationen. Lycka till!

 36. Helena

  Det är ditt beslut och ditt beslut endast!! <3 Du har stor integritet och ska egentligen inte behöva publicera denna typ av inlägg.
  Har själv i många år funderat på mina "ridbyxlår" och min "magväska".
  All lycka till dig & hoppas att allt går bra!! 😀

 37. Victoria

  Din kropp. Ditt beslut. Din självkänsla.
  Du ska inte behöva ursäkta dig eller förklara för någon alls! Det är DU som ska må bra med din kropp. Massor med kärlek till dig och för att du vågar göra detta!! PUSS

 38. Malin

  Första gången jag kommenterar trots att jag läst din blogg länge. Gällande inlägget tänker jag bara Good for you!! SÅ modigt att våga dela med sig av en sån här personliga grej som uppenbarligen tagit mycket av din energi och dina tankar. Kommer gå hur bra som helst! <3

 39. Jannike

  Du är så jävla stark ❤❤ tycker att det är helt fantastiskt att du delar med dig av detta trots att du vet hur många människor kommer reagera (trots att de inte har någon rätt att kommentera din kropp överhuvudtaget).

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"