HairHårguiderHårtips

Så lockar du håret enkelt med en plattång

I samarbete med BaByliss Nordic
Min favorit styling!

Hej kära vänner! 

Hur mår ni idag? Vet ni, jag går rakt på sak. Hur lockar man håret med en plattång egentligen? Det är en fråga jag ofta får och nu äntligen ska jag visa er hur jag gör. Sedan jag klippte av mig håret har jag märkt att jag använder plattången istället för locktången på morgonen och det är inte likt mig – jag brukar välja locktången före. Men nytt hår, nya tider och ny styling. Jag får till en annan typ av lock med plattång än vad jag får med locktång och jag upplever att stylingen håller bättre. Dock upplever många att det hackar när man använder plattång, att det är svårt att veta vilket håll man ska vrida tången åt och hur ska man göra för att lockarna inte ska se ut som prinsess-lockar från filmen Frost? Jag tänkte gå igenom hela baletten med er, från verktyg till färdigt resultat. 

Passande nog har BaByliss kommit ut med en ny serie tillsammans med den norska hårstylisten, Jan Thomas. Serien innehåller fem verktyg: plattång, hårfön, locktång, en skäggtrimmer och hårklippare. Detta mina vänner är premiumprodukter och ni kommer förstå varför. 

Jag tänkte visa er plattången och skäggtrimmern i detta inlägg, lagomt till jul. Om ni kikar närmare på denna exklusiva plattång (klick):

Med långa smala plattor på 28×110 mm och en yta på 34 cm2, är plattången utrustad med en mikrometrisk metallbeläggning erhållen genom elektroplätering. Detta minskar friktionen på håret och ger en jämn värmefördelning i plattorna. Plattångens konstruktion i svart krom är rostfri och även gjord av Ryton och silikon, vilket är ett mycket värmebeständigt material. Med den exklusiva cylinderformade konstruktionen kan du både platta och locka håret med maximal enkelhet och effektivitet. Värmen håller sig jämn under hela stylingen med hjälp utav ”FullWave Thermal Science”. De flytande plattorna i kombination med den skonsamma beläggningen, ger ett perfekt glid, oavsett hårets tjocklek. Jontekniken ger också ett mjukare och frissfritt resultat, hur bra?!

Här under finner ni en full tutorial på hur jag lockar håret med en plattång, i sann Elin anda!

Black Chrome Plattång! 

Det jag älskar med denna plattång: 

 1. Dels är den riktigt snygg. Den känns lyxig att hålla i, jobba med och man märker att detta är en exklusiv kollektion.
 2. GLIDET! Jag nämner det flera gånger i videon också, haha – men det viktigaste för mig när jag plattar håret är att den glider enkelt genom håret. Då får du ett glansigare resultat och bättre hållbarhet. 
 3. På tal om glans, kolla in det i videon. Den har 5 olika värmereglage: jag använde 210 i videon men 190 grader passar mitt hår. 
 4. Sladden, 2.70cm lång – denna punkt är viktig för mig.
 5. Den är nätt och avståndet mellan plattor och själva ”tången” är minimal vilket gör att greppet blir så mycket enklare när man lockar. 

Hela kollektionen finns att köpa HÄR (klick). Plattången (klick) kostar 1795 kr och den är värd varenda krona. 

SER ni glansen? Jag bara älskar det!

Sedan har jag fått den äran att ha med min fantastiska man. Jag kände att min behåring i ansiktet inte riktigt passade denna trimmer så då frågade jag A om han ville testa Black Chrome skäggtrimmer (HÄR-klick). Denna är lika lyxig som hela serien och när jag öppnade boxen kände jag direkt att ”wow, vilken kvalité”. Vill man skämma bort sin karl, pappa, bror eller någon kär vän i julklapp så är denna mitt varmaste tips.

Under åren har skägg blivit väldigt populärt och olika ”Barber Shops” poppar upp i varenda hörn. Men jag tycker att många karlar är värd att ha en bra, lyxig trimmer hemma och underhålla mellan varven. Kan vara så att A får visa sin tutotial-debut i videon – det vill ni inte missa. 

Julens bästa klappar finner ni här och jag hoppas verkligen ni lär er något av videon och får in snitsen med plattången. Att styla håret smidigt innebär att man använder bra verktyg, har tålamod och träning. Gör man ett grundligt jobb från början håller stylingen tills nästa tvätt. 

Kommentarer

 1. Louise

  Konstig kommentar men om ni någon gång skulle skaffa barn blir de nog nästan onödigt söta för vilka gener ni två verkar ha!!! Lätt avis här..

 2. Emma

  Urfin styling. Har faktiskt alltid fått till de snyggaste lockar me platttång men den ja har hemma har tendens att haka upp sig så kanske blir en ny snart. Tack för dina tips blev jåttefint. 😍Hehe vem har lockigt i frost? 🤣Lilltjejens favoritfilm haha hon tjatar hela tiden om att hon vill ha frost hår haha rakt me en lång fläta men har naturliga stora korklockar. Haha hon är två år så varje gång de växer så stutsar de upp. Finaste största lockar får hon när de självtorkar me balsamspray.. Haha man har fått sätt filmen tusen gånger me henne o hon tjatar alltid om att hon vill ha elsa hår. 🤣 Men förstår va du menar me sånna prinsesslockar, dina små tips är så bra, använt många o stylingen blir så mkt finare😍må gott o ha en trevlig resa👍

 3. Malin

  Hej.
  Dina styllingvideos är så bra, tack för dem! Du har väl sagt att plattång är det som sliter mest på håret har jag för mig? Sliter det då mer på håret att locka håret med plattång än med locktång? Eller gäller det bara om man plattar? I videon håller du ”handtagsdelen” av plattången högst upp, jag tycker det är supersvårt, kan man lika gärna hålla den med handtaget neråt? Eller blir det helt fel? Mina försök hittills är helt misslyckade, men har en tång utan glid som jag tycker nyper i håret och så håller jag den då dessutom åt fel håll 😂

  Hoppas ni får en magisk jul i New York 🎄

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"