Elins livMy thoughts

New York – första dagarna

Hej underbara ni!

Hur mår ni? Jag vet knappt vilken dag det är eller att det faktiskt är jul snart. Jag ser på Instagram att dom flesta jobbar sista dagen och alla tar helg. Min jetlag still going strong, är helt seg i huvudet men hoppas det avtar mer och mer. Det blir inte bättre heller att denna stad är överfull med människor så huvudet går på högvarv. Men till en början så kände jag inte alls den här ”wow” känslan alla har över New York, jag ville känna som alla andra men jag vet inte…

Det är extremt mycket människor överallt, hetsigt och verkligen kaos. Jag tycker om storstäder men jag tror att det blev en chock i och med jetlagen. Men efter två dagar kände jag en härlig känsla när vi gick ifrån restaurangen och med dom resterande dagar vi har här tror jag att tycket om New York kommer ändras. Vi har ju bara hunnit se en bråkdel av det vi vill göra så jag tar ett chillpill på känslan.

Vi kickstartade första dagen med att hyra bil för att åka ut till Woodbury Outlet. Jag hade läst att det går bussar ut dit men njeeeee, A är en riktigt bra bilförare och det är ändå en bra bit ut dit så äsch – vi hyr en bil över dagen. Jag är riktigt glad för det eftersom vi kunde åka dit när vi ville, packa in bilen med kassar som vi handlade eftersom under dagen vilket gjorde att vi inte behövde släpa på påsar. Visst, trafiken hem var kanske inte den roligaste men på något vis var det skönt att bara sitta i bilen och ta det lugnt.

Det tog knappt 45 minuter för oss att köra dit och det gjorde att vi var tidiga, butikerna hade inte öppnat än. Vi satte oss på min favorit kedja Le Pain Quotidien för en frukost.

Vad vore livet utan dig, älskade människa!

Mölle hade ju bästa ljuset så vi bytte plats, haha.

Jag tog deras goda avokadomacka och A tog en sockerchock!

Woodbury Outlet var riktigt mysigt, julmusiken lät i varenda hörn och det var skönt att gå utomhus mellan butikerna. Jag är som sagt ingen rea-person men jag handlade massor från Nike, Under Armour och Ralph Lauren. Annars var det inte så mycket att hänga i julgranen direkt, helt klart värt ett besök. Jag köpte till och med en ny resväska för att få plats med allt hem. Men vi kanske var lite för hetsiga att åka hem men om man tycker om outlets så kommer ni tycka om denna.

Vi bor på ett magiskt fint hotel, The Beekman Hotel i Lower Manhattan. Jag har nog tagit 100 bilder bara på alla våningar. Jag älskar att vi bor så pass långt ner, jag åker hellre till kaoset och bor mer avlägset.

Vi vaknade upp idag till SPÖREGN, det bara öste ner. Detta väder är inte bra för plånboken kan jag lova. Men det passade bra att besöka Macy’s, vilket alla andra människor också tyckte.

Hur kan man inte hitta något fint på NIO VÅNINGAR??? Det var så mycket folk där inne att det inte gick att komma fram. Vi åt en lunch och traskade vidare, nej – inget för mig.


Vi hade sagt att inte besöka Times Square men vi traskade ändå runt i närheten och vi gav det fem minuter sedan fick jag panik. Jag passade på att handla underkläder, rev av Sephora och försökte finna en fin klänning till kvällens middag men nej – hittade ingenting. Varför är det så att när man för en gångs skull inte packar ner hela garderoben ”i hopp om att handla där man ska” – så hittar man ingenting?!

Hittills är jag något splittrad om hur jag tycker om denna stad, jag vill så gärna älska den men jag ska ge det några dagar till. Vi ska iväg på andra äventyr imorgon och vädret ska bli bättre. Men en sak är säker, herrejisses vad dyrt allt är här. Skatt ska läggas på, ge alla man möter dricks och bara en frukost går på 300-400 kr (för båda) om det ska vara något hälsosamt. Nu kanske jag låter bitter men jag hoppas det vänder.

Kommentarer

 1. Jessica Svensson

  Hej
  Vi var i NY för 2 år sedan och kommer aldrig mer åka dit. Min man sa att det bästa med resan var när vi skulle åks hem;))).
  Alldeles för mycket folk, överallllt. Tutande, sirener och 30 grader varmt, det var väl ok i central park men annars i augusti outhärdligt. Likaså som du säger hur dyrt som helst, verkligen inte värt pengarna. Men det är kul att fått uppleva det men det räcker med en gång.
  Hoppas ni får en god jul… kram Jessica

  1. Elin Johansson

   Hej Jessica!
   HAHA, jag kanske inte riktigt känner som du men håller med om att jag inte förstår HYPEN 😉
   God Jul
   KRAM

 2. Ann-Sofie

  Hehe NYC är den staden i världen där jag alltid handlar minst med kläder / saker. Konstigt nog för det finns juh roliga butiker liksom.

 3. Helena

  Ni måste ner till Greenwich, SoHo, East Village och Lower East Side för att hitta den magiska känslan. Midtown måste man såklart ändå se och förstås Times Square men det är längre söderut man vill vara. Bästa shoppingen är nere i SoHo, tycker jag. Macy’s är gräsligt! Hoppas du hittar ”ditt” New York, jag älskar den staden! 🙂

 4. Jessie

  Sämsta tiden att åka till NYC… åk tillbaka på våren eller hösten istället, så kommer ni få en helt annan bild av staden 🙂

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"