Elins livMy thoughts

Ett perfekt frukosthak, Wall Street & Buddakan

Hej vänner!

Det blir ju helt fel tidsmässigt att skriva blogginlägg men äsch, you got it liksom. Vi började dagen med en dunder brunch på La Parisienne som jag vill gå tillbaka till. Jag älskar frukost/brunch och äter hellre en stor frukost än lunch. Är det bara vi svenskar som älskar frukostar? Om man kollar Frankrike, Spanien – Italien så är inte frukostkulturen lika stark som hemma hos oss. Men eftersom NYC är mat-meckat så är det inga problem att äta frukust dygnets alla timmar.

Vad gjorde man innan google? Vi googlar ALLT, vart vi ska, vart saker och ting ligger och det är SÅ mycket människor som besöker NYC varje år och dessutom är flitiga på att tipsa omvärlden om bra ställen.

Ett litet krypin med en oförglömlig frukost, denna ”HAM & CHEESE CROISSANT” med ett ägg extra var riktigt, farligt god. Som ni märkt har jag fått yoghurt, granola cravings och denna var SUPERB. Vi delade på allt och tar man en Cappuccino med två extra shotar så blir den magisk.

Efter det traskade vi ner till Wall Street och jag fick ta en bild på mannen i mitt liv ❤️

Sedan gick vi mot ”National September 11 Memorial & Museum” som är minnesmärket för 9/11. Det blåste extremt mycket och det blev riktigt kallt, man fick hålla i allt man kunde vilket gjorde att jag lyckades ta en bild bara. Det var sorgligt och overkligt att stå och läsa alla namnen och jag la märke till många suckar och låga tonlägen – att alla tänkte samma sak liksom. Otroligt vackert men också fruktansvärt att detta faktiskt har hänt.

Sedan mina vänner gick vi som att det inte fanns någon morgondag. Vi tog en taxi upp till Upper East Side för att kika in alla lyxbutiker och se den delen. Vi skulle ta Central Park på samma gång men det var för kallt och blåsigt för det så vi tar det i kommande dagar. Jag suktade länge efter en Valentino väska, butik efter butik men jag måste hålla i cashen.

När vi hade promenerat milen kände jag att mina ben inte orkar längre och vi var riktigt trötta. Vi tog en taxi sista biten hem, jag hoppade in på en nagelsalong för att på SPA-Pedikyr och A tog en powernap på rummet.


Lite coolt tycker jag ändå att Sex And The City spelades in här och att man själv är på denna magiska restaurang.

Vi chillade på rummet i 1,5 h innan det var dags för middag på Buddakan som jag bokade för längesedan. Jag drog på mig bröllopsskorna, en blus från Topshop och byxor från FilippaK. Vi åt, betalade och åkte raka vägen hem. Nu är klockan 23.20 i skrivande stund och jag är HELT SLUT, A har redan somnat och imorgon har vi bestämt att ta en lång sovmorgon och ”fånga dagen” så att säga. Kan inte fatta att det snart är dagen före julafton, helt overkligt att jag är HÄR då.

Kommentarer

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"