Elins livMy thoughts

Magiska pannkakor,One World Trade Center & Hur bra var ”La Esquina” egentligen?

Hej vänner!

Vilken underbar dag vi hade igår. Solen sken och vädret var sådär perfekt kallt/varm för att galoppera runt kring New Yorks gator. Vi hade fått tips om att äta brunch på ”Beauty & Essex” så jag hann få det sista bordet 13.30, puh. Vi tog en lång sovmorgon så vi skulle skippa frukost och ta brunchen istället. När vi kom fram såg det ut som ett hål i väggen som det flesta ”coola” haken ser ut utifrån. Går in genom dörren och kom in i några kvm ”butik” av gitarrer kanske? Sedan öppnade vi dörren och in till ett galet party – mitt på dagen.

Man gick igenom en stor ”hall” och där inne var restaurangen och gick man en trappa upp så tror jag det var fullt pådrag nattklubb. Vi undrade vart alla partyglada människor tog vägen någonstans, måste vara där uppe. Det var fullt med folk och ljudvolymen på max.

På tal om det:
På varenda restaurang är musiken dånade hög, vi får skrika åt varandra för att höra vad man säger. Lika så på frukosthaken vi har varit på, fullt pådrag. Jag fattar att det är NYC men när man ska beställa vad man ska ha får man SKRIIIIKAAAA för att få fram ”en kaffe tack”.

Vi hade inte ätit ”American Pancakes” än så vi delade på denna och en Egg Benedict – allt var TOPPKLASS!

Sedan traskade vi runt i Little Italy där det var en mysig stämning, solen sken och alla människor var soft på något vis. Vi är riktigt trötta på att gå i butiker så vi strosade mest runt och pussades.

Sedan ville vi upp i One World Trade Center för att se den spektakulära vyn. Vi var kring här i förrgår men då var det dimmigt och kön in var för lång. Men idag när solen sken trodde vi att det skulle vara kaos men vi ville inte lämna NY utan att få åka upp. Konstigt nog var det ingen kö in och som ni vet med USA, du kan betala dig till allt. Vi köpte oss till att slippa köa till hissarna och kom raka vägen upp, lätt värt.

Detta kan vara det coolaste jag skådat på länge, wow. Man fick en helt annan känsla av staden och tillsammans med den underbara eftermiddagssolen kunde det inte bli bättre. Visst man fick trängas med turister men det är bara armbåga sig fram som alla andra gör så löser det sig. En riktig turist attraktion men vill du åka upp i världens sjätte högsta byggnad så är det värt det.

Sedan gick vi hemåt till hotellet för att ta en drink och snacks. Jag får verkligen julkänsla av detta hotell, älskar det.

Upp på rummet för att vila i en halvtimme och svida om till klackar för nu var det dags för middag på La Esquina som ligger i SoHo. Den restaurang jag fann via ALLA bloggare och Instagrammare. Jag bokade bord för över en månad sedan och jag hade HÖGA förväntningar. Under hela vistelsen hittills har alla restauranger vi besökt varit helt outstanding. Jag valde noga ut dom minst en månad i förväg och vissa har verkligen överträffat sig själva.

Det ligger i en hörna och ser ut som en ruffig kiosk, eller det ÄR en ruffig kiosk. När man kommer in på dom ynka kvm står det en stor vakt och frågar om din bokning. Sedan får du gå rakt ner för en lång trappa, ett stup rättare sagt och där kommer du in till KÖKET – jag ska visa.

Här står kockarna och lagar maten samt personalen som hämtar maten. Det kändes lite si sådär, är detta hygieniskt?! Både folk som ska in/ut till restaurangen, personal och allt därtill går fram och tillbaka på den lilla ytan. Visst det är COOLT men aaa…

Vi är alltså långt ner i en källare med massor med folk, haha. Jag hade läst att deras tacos och majskolvarna var to die for. Jag var så sugen på en sallad så det slog jag till på också. Eftersom ljudvolymen är så HÖG så måste servitören missuppfattat en del i vår beställning för dom kom aldrig med vissa små saker och vi fick några konstiga bananer (längst ner till höger). Det var sånt kaos där nere så vi orkade inte jiddra om vad vi fick in, vi åt och höll flabben helt enkelt. Maten var det verkligen inget fel på, riktigt gott men servicen var kass. Jag tror vi blivit bortskämda med riktigt bra service på dom andra (dock dyra) restaurangerna – därav den grymma servicen kanske. Jag skulle inte gå tillbaka men maten var helt okej, inte värt hypen om man säger så. Det ni ser på bilden ovan kostade allt som allt 1000 kr plus 50 kr i dricks – dricksen visade vårt missnöje med servicen.

Sedan strosade vi omkring ett tag och valde sen att gå hem. Imorgon är det julafton och vi ska äntligen på SPA och få massage, LÄNGTAR!!! PUSS

Kommentarer

  1. Mathilda

    Vad jobbigt med den höga ljudvolymen. Misstänkte att NYC inte direkt var ett tyst ställe men det du beskriver låter inte nice.
    SPA:et däremot lät ju himmelskt!

  2. Madde

    Mysigt ni ser ut att ha! Älskar NYC! Ville bara uppmana om något som för er som är bra att ha i åtanke. Jag bor i USA sedan 6 år tillbaka, och min pojkvän har jobbat inom restaurang branschen tills nyligen. När det kommer till dricks så MÅSTE man dricksa mellan 15-20%, även fast servicen suger (för all typ av service, frisör, manikyr som restaurang). Det låter sjukt, och jag har gjort samma tabbe när man var ny till den amerikanska kulturen så att säga. Orsaken är att i USA jobbar servitörer/värdar för ca $8 i timmen.. alltså under 80 sek.. så de är helt beroende av dricksen de får in då det är vad som gör att de egentligen tjänar pengar. Och i kulturen i sig är det vara så att man alltid dricksar ca 20%. Min pojkvän berättade alltid om eländiga kunder som förväntar sig bra service, som servitörerna går ”above and beyond” för och så får de en ynka dricks. De vet alltid att Européer dricksar dåligt just för att vi är så ofamiljära med den normen, samt snåljåpar eller typ ”dåliga” människor som bara totalt struntar i det och knappt dricksar. Jag förstår att det är lite svårt att förstå, men så så viktigt! Ett tips är att prata med era servitörer om något och försök lär känna dem, då kommer de att ge jättebra service! Speciellt när man har något gemensamt eller kan skämta lite beroende på stämningen såklart. Hoppas att det här var hjälpsamt, ville bara uppmana om att följa kulturen så de inte tror att ni är ignoranta, giriga eller liknande. Ha en fortsatt bra vistelse och god jul!!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"