Elins livMy thoughts

Julafton på Lucien, Mac & Cheese och SPA på Aire Ancient Baths

Hej mina bästa!

Jag måste börja med att säga GOD JUL på er, jag hoppas ni har/haft en underbar jul med alla nära och kära. Vi är fortfarande i New York men åker hem imorgon onsdag, på kvällen så framme i Stockholm torsdag morgon. Jag facetimade med familjen på julafton och saknade dom så mycket och hundarna, vi har kollat på bilder på våra små barn varje dag. Men vi firade julafton på bästa tänkbara sätt, minst sagt. Jag hade bokat in oss på ett SPA som skulle vara ett av dom bästa här i New York – nämligen Aire Ancient Baths. Jag bokade också på massage för oss båda och den mina vänner, den var det SJUKASTE jag gått igenom. Det började med att man checkar in den valda tiden vi bokade, för oss 09.00. Det var några andra par som checkade in samtidigt som oss men det var så smart för att det var bara vi par som hade just dessa 2,5 timme inne i SPA:t. Det kan jag tycka är jobbigt hemma att det är mycket folk på samma yta. Vi fick spendera ca 1h i alla olika bad som fanns, alla hade ett syfte. Det fanns olika bastu:s, en salt-scrub hörna, bubbelpoler, te&vatten hörnor med uppvärmda stenar man satt på. Har aldrig varit på ett SPA som är så fräscht, genomtänkt och verkligen lyxigt. Efter ca en timme kom en från personalen och tog med oss upp till ett rum där vi hälsade på våra massörer. I en timme fick jag den bästa massagen i hela mitt liv, hela jag blev en spagetti och blev nästintill stum efteråt. Efter massagen fick vi spendera ca 30 minuter till i baden innan klockan ringde och vi fick gå upp.

Allt var genomtänkt, man fick ett eget skåp med kodlås, alla olika skönhetsartiklar man behövde och jag hade endast med mig min baddräkt – dock tror jag man fick låna en där för hon frågade mig om jag hade med en. Allt för håret, kroppen, fönar – ja allt man behövde helt enkelt. Dom förpackade även ner dom blöta badkläderna i en påse när man duschade. Till och med duscharna kunde man stänga om sig så man inte behövde stå öppet och duscha inför alla om man är obekväm med det. Dom bästa 2,5 h på hela resan, rekommenderas starkt.

Vi blev helt dåsiga av massagen så vi tog på oss skorna för att traska iväg. Som ni kanske läst i bloggen tidigare älskar jag makaroner och ost, det är min all time fav fyllemat i tidigare år. Det är den flottigaste och mest onödiga ”maten” som finns men man måste väl ha någon dålig sida här i livet. Så, jag hade googlat fram vilken Mac&Cheese som skulle vara den bästa – jag måste ju testa när jag ändå är här. Då kom S’MAC upp som en av dom bästa, var bara att knata dit. Vi tog den mista dom hade och den var god, eller det smakade inte så mycket – men helt klart värt det. Det är tur att det är stora avstånd mellan allt här, man går gå av sig alla kalorier.

Vi promenerade Central Park vilket jag tror är mycket finare på våren och sommaren. Men fasen vad arg jag blir på alla turister som ska åka HÄST & vagn….. vad i h’lvete liksom? Vem gör det? Jag såg kanske 10-15 olika häst och vagn under den korta stund vi var där. Nej, vi drog därifrån.

På eftermiddagskvisten åkte vi till Svenska Kyrkan och tog en glögg. Jag trodde dom skulle visa Kalle men det gjorde dom inte. Det var faktiskt mysigt och hela stället doftade Sverige liksom. Jag tycker om kyrkor överlag, det känns fridfullt och förlåtande på något vis. Efter den visiten var vi helt slut, massagen drog igång varenda muskel i min kropp och skulle vi klara av middagen på kvällen behövde vi en stödvila.

Vi åkte till hotellet och tog en powernap, fixade iordning oss för jag hade bokat bord på en fransk restaurang Lucien. Här snackar vi old-fashion all the way. Dom hade varken internet/mail bokning utan man var tvungen att ringa – vilket jag gjorde för 1 månad sedan. När vi kom dit var det så mycket folk på den lilla, lilla ytan så jag tänkte direkt att HUR ska vi få ett bord här – haha. Det kom en vithårig äldre man fram med sin lilla papperslapp och frågade om vi hade bokat bort. Han förklarade att det var väntetid på dom bokade borden och att det var lite kaos. Men på något underligt sätt var det mysigt att vänta där inne med en drink i handen, musiken, människorna och allt kändes verkligen europeiskt liksom. Vi fick vänta i nästan en timme på att få bordet men det gjorde inget, vi ville verkligen äta här.

Vi tog en kål-sallad, och en ”Filet Mignon” med deras kända pepparsås. Vi hade kunnat vänta två timmar till på bordet för denna middag. Personalen, stället, musiken, middagen – allt var helt perfekt. Vi åkte hem mot småtimmarna och kände att vår julafton blev bättre än vad vi hade hoppats på.

Kommentarer

 1. Sarah

  Hej Elin!
  Jag har funderat på en sak sedan jag läste att du och A träffades via Tinder. Du har verkligen lyckats med en riktig 10-poängare och själv har jag svårt att förstå hur man på bästa sätt ska lägga fram sin egen profil för att hitta någon man faktiskt matchar med som person. Vad skrev du i din profil för att få fram din personlighet? Vad hade du för bilder? Har du några tips?
  Det känns som att det är svårt att få fram vem man är som person och hitta en likasinnad. Men du lyckades ju! Skulle uppskatta om du hade några tips

 2. Ann-Sofie

  Sorry. Jag är en sådan människa som åkt häst och vagn där.
  Dock inte värt det. Snordyrt och vi hann knappt åka in i parken innan vi skulle betala för nästa sträcka. 🤣🤣🤣
  Så de andra gånger jag varit i NY så här jag givetvis skippat det. 🤣🤣🤣
  Enda fördelen var att jag fick gosa med hästen efteråt. Men jävligt dyrt gos.

 3. Kristin

  Vilken mysig jul ni ser ut att ha haft i New York. Får nog lägga det på min bucketlist, bara för att uppleva det en gång 🙂

  SPA’t ser jätte mysigt ut och romantiskt. Trevligt att det var fräscht och inte var överpackat.

  Mac n’ cheese är livet alltså. Maten på Lucien ser också super ut!

  Hoppas resan hem går bra. 🙂

 4. W

  Vill bara säga att din blogg håller en riktigt hög klass, så kul att du uppdaterar så flitigt och snabbt! Favoritbloggen just nu:)

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"