BeautyHair

Mina senaste skönhetsköp

Hej finaste ni!

Shit, jag måste börja med att ni måste gå in hos Kenza och kolla på hennes senaste video. Jag började kolla på tunnelbanan hem men jag började stor böla och fick stänga av och kolla på resten hemma. En otroligt stark och viktig video, så glad för deras skull.

Men jag tänka visa er mina senaste inköp i skönhetsväg, något jag själv älskar. När jag var i New York hade jag som mål att spendera en halv dag på Sephora men när jag väl var där med miljoner människor kände jag noll sug efter att köpa något. Jag var inne i flera olika Sephora men ne, eller ni vet när det händer. Dels för att jag har mycket smink/skönhets saker och det blev nästan som att jag fick leta efter vad jag inte har. A vankade efter mig och undrade: ”Vad gör vi här inne? Hela buktiken har du ju redan i ditt kontor hemma” – haha. För några år sedan hade vi i Sverige inte så många märken och därför var just en USA resa drömmen. Nu finns det mesta hemma och jag brukar beställa från andra utländska sidor för att få hem det jag vill.

VECKANS HÖJDARE:

Om vi börjar med dyrgripen ovan, en Highlighting- och Contouringpalett från Natasha Denona. Den finns på Sephora här hemma också (klick) men jag hade inte sett den i butik nämligen. Som jag nämnde för ett tag sedan har jag ändrat om hur jag sminkar mig. Jag älskar att använda krämiga skuggor som skulpterar ansiktet. Jag gör det främst för att få någon pigmentering och skugga i mitt extremt bleka ansikte. I just denna palett har jag ALLT, jag slipper ta med mig flera olika burkar. Kräm-contour, highligth, brunpuder och ljust puder i ett. Smink från Natasha är av väldigt bra kvalité och dom är något dyrare men värt varenda krona. Jag hade en tidigare från Tarte men den är nu urkarvad och en ny behövdes. Den från Tarte köpte jag för 1,5 år sedan så jag tycker det är värt att kosta på just denna typ av palett – räcker hur länge som helst.

FAVORITEN:

Yes, ni vet att denna rackare har blivit min favorit när det kommer till mascara – (KLICK). Jag märkte att min gamla hängde med på sista versen så jag köpte med mig en ny hem. Jag är rätt duktig på att byta ut mascaran ofta, bara en känsla att det är en sak som måste vara fräschast. Jag tycker om breda borstar för jag känner att den kommer åt bättre. Jag värmer upp ögonfransbörjaren innan jag böjer och sedan jobbar jag in med mascaran. Ett hett tips, riktigt bra är denna!

ÖVERRASKNINGEN:

Nu får ni läsa noga, jag har blivit med ”lätta foundations” – hör och häpna. Nej men just denna är medium och uppåt men sedan jag la vantarna på den lätta foundationen från Clinique i somras förändrades något i mig.
OBS: Just den är nu på en sinnesbra rea, 157 kr (ord:315 kr) HÄR (klick)

Jag är nu på jakt efter en något mer ”fluffigare” variant och eftersom jag kan sova tillsammans med primern från Hourglass så tänkte jag ger en foundation ett test. Denna är precis så, fluffig och jag gillar den. Den ger huden en ”mjuk” känsla om ni förstår och den höll riktigt bra på.

EN: ”BARA FÖR ATT”

Yes, jag hade alla andra ögonskuggspaletter från Anastasia och då fick denna (klick) åka ner i korgen också. Ska jag vara ärlig så går jag alltid tillbaka till en Anastasia-palett – speciellt denna (klick). Den har jag med på alla resor och den är väldigt användbar. Det jag älskar med Sultry är dom skimrande tonerna är perfekt i formulan och den innehåller riktigt bra bruna skuggor. Många har sagt att ögonskuggspaletterna från Anastasia är för pudriga men dom är så pass bra pigmenterade och enkla att jobba med så skaka av borsten en gång innan applicering så har jag inga problem med det. Jag tänker alltid på vilka skuggor jag går tillbaka till, dom är bäst. Men absolut, det är roligt att testa olika men man känner direkt vilken man tycker om.

BLAND DET BÄSTA JAG TESTAT

Ja, alltså wow – denna serie. Det kanske inte är många som vet vad detta är för märke men jag snubblade över hennes Instagram för ett halvår sedan och när jag såg vilken respons hennes egna hårvårdsprodukter fick kände jag: ”Jag måste få hem dessa”. Kristin Ess är en kändis-frisör från USA som bland annat fixar håret på Jenna Dewan. Jag klickade hem dom (HÄRIFRÅN) och dom ligger väldigt bra i pris. Jag klickade även hem torrschampo och styling, RUGGIGT BRA. A kom ut från duschen när jag lämnat dom därinne och ba: ”Shit, vad var det där för schampo?” är det bra hörrnii. Ett riktigt bra tips från mig, verkligen.

INTE LIKA BRA

När jag stod på Sephora i New York så stod och länge och dreglade över Tarte-hyllan. Just det märket har alltid legat mig varmt om hjärtat och finns endast i USA. Jag köper alltid hem från hemsidan men nu när tillfället gav mig en hel hylla att stå framför så blev jag riktigt glad. Men samma där, jag har det mesta jag vill ha men en sak ville jag testa. Denna concealer (klick) för ni kommer väl ihåg att deras ”Shape Tape” concealer älskar jag. Jag köpte två olika och tyvärr, inte alls lika bra som den sistnämnda. Jag får blanda ut denna med min favorit från M.A.C (klick) – DÅ blir den giftig. Bra men inte lika bra som ”Shape Tape” helt enkelt.

EN LITEN BESVIKELSE

Ja, alltså – jag vet inte om jag vågar skriva detta i och med all hat dom som inte hyllar denna produkt får. Jag var en av dom som stod på låset när dom släppte denna super-hypade palett. Jag hann precis innan sidan kraschade och jag var riktigt peppad på att få testa. Ni är många som skriver till mig och vill att jag gör en sminkning på Youtube med just denna palett och ska jag vara ärlig så har jag inte vågat. Det var en tjej som gjorde det och hennes video kände jag igen mig väldigt mycket i och jag blir så arg över att t.ex B och alla andra hoppar på denna stackars tjej – vuxna människor. Under åren har jag själv blivit påhoppad av företag och personer när jag skrivit att jag inte tycker om vissa saker eller produkter och jag har svårt att förstå det. Man går in i en bransch där man säljer exakt likadan produkt till alla människor, alltså en produkt som INTE är special anpassad för vissa typer av människor. Då får man ta att den passar vissa och vissa inte, förstår inte problemet?! Det behöver inte betyda att produkten är dålig eller likande utan den passar inte just den personen. Det är business, inte personligt.

Hur som, jag tycker att den är svår att jobba in. Allt faller ner på kinderna och lämnar knappt något kvar på ögonlocket. Vissa skuggor är pigmentlösa och fäster sig inte på huden. Dom pressade, ”krämigare” skuggorna är bra men dom är för krämiga vilket gör att tillsammans med dom pigmentfattiga skuggorna blir ”blend:ningen” fel ihop. Jag gav den 3-4 försök men tyvärr, ögonskuggorna hamnar utanför där man vill att dom ska hamna och hållbarheten är inte bra. Jag är ingen makeup-artist utan en helt vanlig hemma-bagare som tycker om smink. Jag vågar inte göra en video där jag visar er hur jag menar men jag ÄLSKAR BIANCA som offentlig person. Jag älskar hennes driv, sköna personlighet och att hon kör på det hon älskar. Att jag inte tycker om hennes palett har ingenting att göra med hur nedrans skön jag tycker hon är. Jag tror det är baksidan när kända personer gör produkter: produkten kommer alltid handla om personen bakom i slutändan – vilket i sin tur inte är rätt mot produkten eller personen.

Kommentarer

 1. Millaflygare

  Sjukt vågat inlägg. Speciellt när du själv snart sköpper egna produkter. MEN att du gör ett sånt här vågat inlägg visar bara på hur ärlig du är! Du är grym ✨

 2. Milla

  Sjukt vågat inlägg. Speciellt när du själv snart sköpper egna produkter. MEN att du gör ett sånt här vågat inlägg visar bara på hur ärlig du är! Du är grym ✨

 3. Mia

  Köpte även borstarna & ingenstans är dom värda det pris dom satt! överpris så det sjunger om det. Hade dom kostat som andra ( 60-120:- ) st så hade jag inte köpt dom heller. Sen att dom ens påstår att man måste köpa deras borstar till deras palett är bara Sjukt!

 4. Mia

  Jag provade också caias palett och den åkte ner i soporna. H&M:s egna ögonskuggor är så mycket bättre samt billigare!

 5. Jelena

  Va?! Att inte våga säga vad man tycker om en produkt😱 är sjukt!!! Så klart att du ska säga vad du tycker. Alla företag ska ta all kritik utan att vända allt mot kunden. Har man testat med billiga, dyra eller hennes egna sminkborstar och det inte funkar då är det fel på hennes produkt. Och inte snacka att man använder fel sminkborstar. Tacka istället för all kritik man får.
  Jag tycker att du ska göra en video om paletten. ☺️

 6. Sanna H

  Tack för bra tips på produkter! Jag har slingat, lockigt, snustorrt hår och har tyvärr också jobbig hårbotten. Jag får fjäll och klåda av det mesta, typ mjälleksem. Vilket shampoo kan du rekommendera för det? Just nu har jag Neccin i hårbotten och försöker ha Pureology i längderna, ska testa All soft från Redken också. Men vet du något bra för botten?

 7. Lin

  Är du inte nöjd ( eller någon annan ) så måste detta kunna kommuniceras ut utan att lägga en personlig värdering på personen bakom.
  Att inte våga tror jag personligen ( min åsikt ) bidrar till ett klimat där ogillare mot just en personlig åsikt, får fritt spelrum . Och vist är det bra med olika reflektioner så den som tvekar ( paletten kostar ju en del…) kanske gör ett billigare val.
  JAg älsar Linda Hallbergs hållbara palett som dessutom fungerar på läppar , mm.

 8. Anna

  Är ganska rookie vad gäller ögonmake men märker enorm skillnad mellan paletten från Caia jämfört med paletter från andra märken. Inget fäster och allt hamnar under ögonen. Vågar knappt heller säga något så TACK för att du + J vågar – för vad spelar det för roll egentligen. Som du säger så funkar inte allting med alla och det är inget personligt. Bianca är en stjärna vilket som 🌟

 9. Jennifer

  Som kommentaren nedan så älskar även jag Caias palett! Sen om det har med borstarna att göra vet jag inte, men jag har provat med både billiga och dyra borstar, och tycker paletten fungerar grymt oavsett borste 😊

  Mascaran du tipsar om, är den för stor för att används på nedre fransraden? Eller funkar den där också? 😊
  Länge varit sugen på att testa den, men finns inte i butik i närheten så har inte kunnat klämma och känna på den 🙂

  Tack för en väldigt inspirerande och mogen blogg 🙂
  Kram!

 10. Siri

  Vad konstigt med Caia-paletten. Jag är supernördig inom smink och tycker att den är i toppklass. Ingenting som faller under ögonen och bara man nuddar de olika färgerna kommer massor med pigment. Använder morpheborstar. Kanske har det att göra med vilka borstar man använder?

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"