BeautyElins livHairMy thoughts

Mocca Bronde, julpynt & hemmamys

Hej mina fina!

Lite sent inlägg såhär på söndagskvisten men det är första gången på dagen jag sitter ner. Det började med att jag testade en ny foundation från Charlotte Tilbury, helt kär (denna-KLICK). Det är en lätt foundation som satte sig som ett extra lätt skinn på huden. Första foundationen jag kände hade just en lätt känsla men ändå täckande, hett tips – jag har den i färgen 2. Jag lockade till håret med en mindre storlek på locktången (denna) och körde på en saltvattenspray (denna) – toknöjd blev jag. Jag har nämligen märkt att stylingen håller bättre med en mindre storlek på locktången och att fixera med saltvattenspray. Även om lockarna blir lite för tajta precis när man lockat håret så hänger ändå frisyren ut sig efter en timme och helheten blir PERFEKT då. Testa hemma, kör en mindre locktång och avsluta med saltvattenspray – denna ovan jag tipsar om är en ny favorit. Den blir inte lika klibbig eller sträv som vissa andra.

Sedan kilade jag in till stan för att friskvård på min bästa vän stod på schemat. Jag gjorde hennes hår till bröllopet senast så det var på tiden kan jag lova. Östermalm var dött, grått och trist.

Jag bestämde mig för att mörka ner och ljusa upp hennes hår. Jag måla+slinga i olika stora delar, varvar fade mot botten och vissa delar handmålar jag. Jag försöker att se allt jag gör så som att det var klart, tror jag att håret kommer falla sig snyggt på ett visst sätt – då målar jag slingorna utifrån det. Alla ser olika ut och rör sig olika, det är omöjligt att lägga slingorna på precis samma sätt på varje kund. Vissa gånger vet jag att kunderna lockar på ett visst sätt, då försöker jag lägga slingor/färg så att hon får den effekt hon tycker om. Jag skulle nog vara den sämsta läraren om jag skulle utbilda, jag skulle bara stå och ba: ”Ehh, neeee så menade jag inte, alltså typ tänk såhär” hahahaha. Ingen skulle fatta hur jag menar för ibland när jag står och färgar hår tänker jag för mig själv:

 • Om någon kunde läsa mina tankar skulle den personen undra? ”Hur fasen kommer hennes kunds hår bli?”

Ni som följer mig på Instagram vet att jag la upp en video när jag tonar in hårfärgen i shamponeringen. Den är enormt tillfredsställande att kolla på, är ni frisörer så förstår ni hur jag menar. Jag lägger ca 30-35 minuter på infärgning EFTER den färg jag redan gjort innan på varje kund. Jag skuggar botten, lägger mellanfärg om det behövs, toning på längder och donar helt enkelt. En ton är den viktigaste punkten på en hårfärg, det är liksom glasyren på en cupcake, uppläggningen av mat på tallrikar inne i ett restaurangkök eller sista målningen på en vägg. Det är såklart viktigt att grunden är perfekt men innan man lägger grunden ska man veta vad man ska färga in med i shamponeringen, en plan från början till slut helt enkelt.

Blev sjukligt nöjd, en mocca/bronde/blond feeling på det hela!

Efter salongsbesöket kom A och hämtade upp oss i stan för att köra ut till min bästis Mamma och äta söndagsmiddag. Vet inte om ni skådat detta tidigare men här har ni Stockholms mest jul-pimpade hem. Jag älskar att vara här jämt men på julen vill jag aldrig lämna. Här ovan ser ni hur det ser ut utifrån, ni kan ju tänka er inomhus.

Dom hade dukat upp så fint och fasen vad jag älskar den här familjen. Dom har alltid varit min extra familj här i Stockholm och ett hem jag alltid har känt mig trygg i. Vi försöker åka hit någon gång i månaden för att umgås, äta mat och prata skit. Sedan att bli bortskämt med lagad mat är alltid lyxigt.

En helt perfekt dag, kunde inte önskat mig något annat denna söndag. Nu är klockan för mycket och jag måste gå och lägga mig. Klockan står på 08.00 för att riva av ett träningspass följt av kunder på salongen till 19.00. Hoppas ni haft en bra helg, vi hörs imorgon – MÅNDAG igen ❤️

Kommentarer

 1. Jessica

  Men jag orkar inte😂
  ”Glasyren på en cupcake” va ju typ den bästa beskrivningen av en nyansering/toning jag har hört i hela mitt yrkesverksamma liv😂🙌🏻
  Färgen blev för övrigt 👌🏻👌🏻😍

 2. Lina

  Hej Elin!
  Mitt hår blir fett väldigt fort, och min hårbotten är torr och kliar en/två dagar efter tvätt. Försöker att massera och ”klia” hårbotten vid schamponering och tvätta ur det noggrant. Tvättar det även tre gånger på raken. Har du något tips på vad jag skulle kunna använda för produkter? Använder just nu hydrate.me och blonde.me från Kevin murphy. Funderar på att köpa maxi.wash för att få det riktigt rent och se om det skulle fungera. Vore fint om du kunde tipsa! Du är grym!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"