Wedding & Love

Att träffas på Tinder

Hallå favoriterna!

Jag fick en fråga:

Hej Elin! Jag har funderat på en sak sedan jag läste att du och A träffades via Tinder. Du har verkligen lyckats med en riktig 10-poängare och själv har jag svårt att förstå hur man på bästa sätt ska lägga fram sin egen profil för att hitta någon man faktiskt matchar med som person. Vad skrev du i din profil för att få fram din personlighet? Vad hade du för bilder? Har du några tips?

Det känns som att det är svårt att få fram vem man är som person och hitta en likasinnad. Men du lyckades ju! Skulle uppskatta om du hade några tips.

Denna fråga fick mig att tänka väldigt mycket, ni vet sådär jag kan sväva iväg att göra ibland. Nu när man lever ett för mig, ett helt perfekt liv. Jag lever tillsammans med människan i mitt liv, min bästa vän och den person jag älskar allra mest. Då när jag pratar med människor som är singlar, kanske dejtar, inte dejtar alls eller tycker mest karlar är idioter tänker jag oftast på HUR lyckades vi två träffa varandra? Fick jag något tillbaka från högre makter för allt skit man varit med om tidigare?! Hade vi tur eller var det en slump? Jag vet själv hur det är att vara singel, känna att ingen vill ha mig, ena dagen älskar man män och andra dagen hatar man dom. Kommer jag någonsin finna den rätta? Vart är karl-jäkeln?

Jag skaffade Tinder typ 3-4 dagar efter mitt tidigare förhållande. Mest för bekräftelsen, ni vet nog vid det här laget hur det förhållandet tog slut. Jag hade panik, hur fasen ska man leva själv? Hur är man singel? Ska jag behöva träffa någon annan äcklig karl som ska göra mig illa igen? Jag mådde väl inte så speciellt bra precis i början av min singel-period och jag var helt inställd på att jag vill ha uppmärksamhet och bara tänka på mig själv.

Sedan kan jag nog säga att Tinder var en rolig grej, kändes ibland som ett datorspel. Mina känslor, värderingar eller hur jag egentligen är sattes väl lite på hold i och med det jag var med om. Så jag valde dom snyggaste bilderna jag hade, typ en mobilbild (selfie) som va ok, någon bild när jag skrattar, någon med Torsten, en helkropp och en riktigt snygg ”blogg” bild som jag har här på bloggen. Jag hade en mening i min profil, denna:
”Älskar långa män med humor” med någon tillhörande emoji

Tanken med det var att jag själv är lång och vem vågar fråga rakt ut ”Hur lång är du?” haha. På så sätt tänkte jag att en kort kille skulle förstå att jag var inget bra byte, vet inte riktig om alla fattade den poängen. Jag var en aktiv Tindrare, jag swipade så mycket så jag fick sockerdricka i tummen. Tinder är yta, det är bara så. Du gillar dom som du tycker är snygg inte för vad det står i deras profil. Jag var den mest ytliga tjejen just då, jag satte mig själv på en piedestal och lät INGEN komma innanför mitt skal. För mig var det kontroll. Men jag lika:de varsamt och under detta år som singel kunde alla kalla mig Stalker FBI Queen, jag kollade upp ALLT om varenda person jag pratade med.

Denna bild är från juni 2016 och jag ser bara olycka i dessa ögon. Jag fyllde läpparna något för mycket och jag vet inte riktigt varför jag tyckte denna bild passade på Tinder – haha.

Denna är från juli 2016 och jag blev singel inför sommaren och det kunde inte blivit bättre. Jag njöt över att få bo själv, vara mycket med mina underbara vänner, jag dejtade mycket och körde liksom bara på. En sak har jag lärt mig, livet går vidare och tiden läker allt. Vi lever för att överleva och varje person krigar på sitt sätt för just det.

På våran första dejt, hur liten är inte A och Ester? Haha ❤️

Men en dag i april 2017 fick jag upp en väldigt speciell man i Tinder flödet. Jag dejtade en person just vid detta tillfället men som var inget att hänga i julgranen, jag tror att jag redan hade tackat för kaffet samma vecka eller veckan innan jag matchade med A. Jag kommer ihåg det så väl: Innan läggdags låg jag alltid och Tindrade och helt plötsligt dök A upp och jag tänkte direkt ”Han är för snygg för mig”, han vill säker ha en liten späd kicka som också var så snygg som honom – haha. Men äsch, jag likade och var så beredd på att det inte skulle bli någon match. Men där poppade det upp, IT’s A MATCH. Mitt hjärta hoppade ett varv och det tog säkert en halv minut så skrev A till mig. Ska jag vara ärlig så tänkte jag direkt: Han kommer vara en av dom tomtarna som bara vill ligga men när vi ändå är ärliga i detta inlägg så kände jag:
Om jag får ligga med en sådan snygg karl så räcker jag upp handen direkt, haha.

Vi började skriva om allt och ingenting. Efter en halvtimme kände jag något konstigt, jag blev helt varm och började svettas. Sättet han skrev på, frågor han ställde och hela situationen var någonting jag aldrig upplevt. När man dejtar mycket och träffar många olika killar drar man med sig erfarenhet, vad man vill/inte vill ha men framförallt man lär känna sig själv. Efter ett tag frågade han mig om jag hade Instagram och där skrek jag rakt ut för mig själv: ”NEEEEEEJ, fan – nu kommer han tro att jag är en blond bloggare som bara tycker om smink och hår”

Att jag är skönhetsbloggare och tjänar pengar på att exponera mig själv på sociala medier har varit till min nackdel i mitt Tindrande/dejtande. Antingen tror folk just det jag skrev ovan, att jag är blåst. Eller har killar tyckt att jag är för självständig och blivit rädd för mig om ni förstår mig rätt. Jag ville verkligen inte att denna trevliga snygg-fan till karl skulle döma mig direkt. Även hur illa jag tycker det är så har inte killar samma koll som oss tjejer när det kommer till sociala medier, tyvärr. Jag drog ut på det lite mer men till slut gav jag han min Instagram och jag beredd på att han skulle sluta skriva.

Men här kommer vändningen, han tyckte det var så roligt och frågade massor om just hur sociala medier funkar, om mitt jobb och hur jag har lyckats med det jag gör. Han var helt tvärtemot alla, till och med mitt as till ex tryckte ner mig dagligen för att jag lyckades skapa en karriär på egen hand. Jag blev chockad och jag fortsatte svettas. Vi pratade på Instagram till 02.00 på natten och A frågade om han fick ringa mig istället. Där kände jag att han är en person jag hade kunnat prata i telefon med i flera timmar och min väckarklocka stod på 06.30. Jag skrev precis så och lovade att jag skulle ringa honom efter jobbet dagen efter.

När jag gick till tunnelbanan tidigt på morgonen fick jag ett sms från A där det stod något i stil med: ”Hoppas att du sovit gott och att du har en underbar dag på jobbet. Jag längtar tills du ringer ikväll.”

Jag var tvungen att läsa sms:et flera gånger, VEM har varit med om att karlar skriver ens? Sådär? Direkt? Varningssignal eller? Det ska alltid vara något spel: Vem skriver först, vänta 5 minuter innan du svara osv – eller hur? Jag fattade ingenting när jag fick sms:et men jag svarade på en gång och blev bara mer och mer nervös över vetskapen att ringa honom på kvällen.

Kvällen kom och jag drog ut på det till kl 23.00 och äntligen tog jag mig mod att ringa. Killen snackade skånska? KOM IGEN? Hur fan ska jag höra vad han säger? haha. Nej, skämt och sido. Från första minuten kändes det som att vi inte hade gjort något annat. Klockan 05.00 på morgonen la vi på, kommer aldrig glömma den natten. Några dagar senare stod vår första dejt på schemat, en promenad med hundarna. Vi gick i evigheter, A bjöd på en fika och vi hade så förbaskat roligt den dagen. Jag släppte allt, jag har aldrig varit så närvarande i nuet som då. Sedan så dum som jag är bjöd jag upp honom till mig på en kaffe, VARFÖR ELIN? Hur ska jag kunna hålla händerna borta från människan? Tänk om han bara vill ligga nu och sen hej då? Tankarna flög runt i huvudet som en tornado. Tror ni kan känna igen er?!

Men jag tror vi båda kände samma sak, eller såhär i efterhand – vi tänkte precis samma sak. Vi lät varandra vara tills A skulle åka hem, då fick jag livets kyss i ytterdörren och sedan sa vi hejdå.

Samma vecka skulle jag och Felicia åka till Bryssel tillsammans med Revlon. Vi smsade oavbrutet och ringde varandra hela tiden. Det blev sena nätter i telefonen och jag svävade på moln. Jag torterade Felicia under hela Bryssel-resan med förhoppningar och känslor. Jag kände i varenda cell i min kropp att det här är något annat än tidigare. Felicia som stod vid min sida, bokstavligen varenda dag efter min separation med mitt ex och hon var ett enormt stöd. Sen ett år senare får vi vara tillsammans i Bryssel och vara med i början av min livs kärlek. A och jag hade bestämt att ses direkt efter jag landat på Arlanda. Jag tog en taxi hem fort som attan och aa: från den dagen har vi suttit ihop. Vi fann varandra, vi blev den perfekta matchen för varandra.

Det har alltid varit enkelt med A och mig. Vi har aldrig behövt säga: ”Är vi tillsammans nu? Har du tagit bort Tinder? Hur känner du för oss?” Allt föll sig naturligt och för varje dag som går vill jag tacka dessa högre makter som fick ihop oss och att tiden var inne – för båda.

För att dra ihop säcken på frågan så är Tinder eller internet dejting ett lotteri. Du kan dra fram siffra efter siffra och du hoppas varje gång att det ska stå 1 som är ditt vinnarnummer men varje j*vla gång står det t.ex en 3a eller 8a. Det handlar om att finna rätt person vid rätt tillfälle och när du själv är som mest öppen för att träffa just rätt person. Men är det något tips jag verkligen kan ge är att aldrig upp, Tindra tills det är slut i halva världen för en dag kommer du få ditt vinnarnummer. Men man måste ge det tid, energi, mycket skratt och tårar innan turen är din. Jag säger alltid att du får det du ger och jag har alltid försökt att tänka precis så. Släpp lekar, vem som ska skriva först eller försöka vara något du inte är: vill du träffa människan – SKRIV DET. Svarar inte han dig, ne men då är han väl inte intresserad – släpp gå vidare hejdå. Jag gjorde allt väldigt komplicerat innan men jag lärde mig att är det rätt så är det lätt.

Kommentarer

 1. Lina

  Grattis. På riktigt. Jag menar det.
  Det går dock inte att komma ifrån att jag är jävligt bitter för egen del, jag kommer aldrig att träffa någon som jag gillar som gillar mig tillbaka. 😭😭😭

 2. Linda

  Jag brukar aldrig kommentera men jag kan inte låta bli. Jag hade länge varit singel och hade inga höga förhoppningar på att finna mannen i mitt liv på Tinder då jag hade stött på dom mest sjuka killarna i appen.

  Första veckan förra året så matchar jag med en kille på Tinder och direkt kände jag att detta är ingen vanlig kille. Jag blev väldigt snabbt kär i denna kille och kände att han var helt fantastisk och underbar. Vi skrev långa sms till varandra och hade långa samtal i telefon. Dagen efter vår första dejt så åkte jag till andra sidan jorden på semester, men det hindrade oss inte att höras halva dagarna ändå via sms och samtal. Jag har aldrig känt att kärlek och killar har känts lätt, men med honom var allt så självklart och så rätt. Vi har nu bott tillsammans i 9 månader och planerar nu att köpa hus och att framöver skaffa gemensamma barn tillsammans.

  Han är mannen i mitt liv och jag är så galet kär i denna underbara människa. 🙂

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   Men wow, jag står på tunnelbanan och bara ryser av din historia 🙂 fan vad glad jag är för din/er skull. KRAMAR

 3. Ellen

  Brukar aldrig kommentera men nu blir jag tvungen, det du beskriver är så likt hur det var för mig och min kille. Vi träffades också på tinder, jag tyckte att han var på tok för snygg för mig och misstänkte att han bara ute efter ett ligg. Men jag like:ade, vi matchade och började skriva. Alla mina fördommar försvann. Han var för bra för att vara sann! Nu, ett år senare, planerar vår gemensamma framtid.

  Innan jag matchade med honom hade jag tindrat runt ett tag, träffat några riktiga bottennapp men också bra killar (som det dock aldrig klickade med). Det finns bra män och den rätte finns där ute men precis som du säger måste man leta lite och inte ge upp. Heja kärleken!

  Och ps. Min kille har också dialekt. Första gången jag hörde hans röst blev jag nästan full i skratt.

 4. Ck

  Men åh! Har en liknande historia med min make. Det var vi två på en gång, inga spel där inte. Det är rätt om det är lätt.

 5. Petra

  Jag hade också gett upp hoppet om den där perfekta killen, efter man blivit sårad gång på gång. Hade tinder i några månader, men träffade aldrig nån jag matchade med, såg det inte så seriöst, sen plötsligt dyker en sjukt snygg kille upp, lite yngre, men tänkte att kanske, kanske kan han gilla mig tillbaka 🙈 När vi fick en match tänkte jag att han säkert är en sån kille som ligger runt, för han var aldeless för snygg. Men han började skriva på tinder först, sen övergick det till 5-6timmars samtal i telefonen. Han ville komma och hälsa på, men han bodde så långt bort att jag blev alldeles nervös av tanken att han måste sova kvar då, snyggingen som man bara kunde drömma om 🙈😳 Sagt och gjort så kom han 2veckor senare, aldrig klickat på det här viset med någon innan och han har rest ner från Bollnäs 10veckor i rad för att ses,och om några veckor blir vi sambos 😍😍 Så tinder funkar som du säger med lite tålamod 🙌🏻

 6. Petra

  Jag hade också gett upp hoppet om den där perfekta killen, efter man blivit sårad gång på gång. Hade tinder i några månader, matchade med några, men träffade aldrig nån jag matchatmed, såg det inte så seriöst, sen plötsligt dyker en sjukt snygg kille upp, lite yngre, men tänkte att kanske, kanske kan han gilla mig tillbaka 🙈 När vi fick en match tänkte jag att han säkert är en sån kille som ligger runt, för han var aldeless för snygg för mig. Men han började skriva på tinder först, sen övergick det till 5-6timmars samtal i telefonen. Han ville komma och hälsa på, men han bodde så långt bort att jag blev alldeles nervös av tanken att han måste sova kvar då, snyggingen som man bara kunde drömma om 🙈😳 Sagt och gjort så kom han 2veckor senare, aldrig klickat på det här viset med någon innan och han har rest ner från Bollnäs 10veckor i rad för att ses,och om några veckor blir vi sambos 😍😍 Så tinder funkar som du säger med lite tålamod 🙌🏻

 7. A

  Så härligt att läsa! Blev alldeles rörd av hans sms om att han längtade efter ert samtal. Träffade också mitt ex på tinder våren 2016 men gjorde slut i somras. Två år av distans Gbg-Sthlm och två människor som visar uppskattning och kärlek på så olika sätt. En dag kände jag bara vänskap. Jag känner mig så ledsen och främst arg över det. Speciellt på honom. Jag sa under hela vår relation att ”om du inte visar mer och tar för dig så kommer vi sluta upp som vänner”. Och så blev det ju… han är helt förstörd och jag känner mig bara arg över att det blev så. För det är i övrigt en fantastisk människa. Men de känslorna finns inte kvar…

  All lycka till er!

 8. Nana

  Jag o min man träffades också via Tinder. I nov 2015 o nu är vi gifta o har 2 barn. När de är rätt så är de liksom bara o köra på. Skaffade Tinder för skojs skull uppmuntrad av en kompis som hade träffat sin dejt där. Tänkte de va kul grej. Första kvällen låg i sängen i mitt flickrum o swajapade runt medan min familj somnar runt kl 21 o jag är kvällsmänniska. En bild dök upp på min man. På skoj gilla jag o tänkte han vill ha en snygg smal blondin. Förvånad när vi blev match, tog mod till mig och skrev,Hej på dej du. Han svara och sen skrev vi i timmar med varandra. Bytte nr, skrev sms i flera dar sen sågs vi. Jag har en stjärna tatuerad på höger armen, de första jag ser är att han har en likadan på vänster armen. Kan de bli mer matchning än så?

 9. Fanny

  Så glad att ni hittade varandra. Ni verkar vara en match in heaven! Skulle inte A vilja berätta sin sida av er historia hur ni träffades? Skulle vara roligt och höra hans tankar, vad han tänkte då 🙂 Stort grattis till er och all lycka i framtiden ❤

 10. Erica

  Jag hade samma känsla, när man vet så vet man. Träffade min man på tider för 4 år sedan. Jag skulle bara dejta efter ett 8 år långt förhållande. Men blev inte riktigt så… Träffade M och allt blev bara så rätt! Flyttade ihop efter 6 månader, förlovade oss efter 9. Allt gick så fort men ingenstans i kroppen fanns en känsla av att det var fel eller ånger. Bara lycka över att det äntligen var min tur att känna sådan lycka! <3

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"