Home

Uppdatera hemmet

Men hallå där!

Hur mår ni? När våren ska komma börjar jag alltid sukta efter ny inredning. Vår renovering blev klar inför våren förra året och då köpte vi in mycket nytt, väldigt passande. Jag älskar mitt hem, mer än någonting annat. När vi kom hem till ett nystädat hem efter New York var jag tvungen att filma lägenheten för att jag älskar den så mycket. Men trenderna förändras och jag är heller inte helt klar med all inredning så jag tänkte tipsa er om några saker som jag trånar efter. Jag har fått upp ögonen för ”natur” känslan, grönt och blått fortfarande förstås. Jag älskar betongbordet men jag vet inte om jag tröttnat på matstolarna, tänk att få in ett par bredare trä stolar istället?!


1 HÄR (klick) – 2 HÄR (klick) – 3 HÄR (klick) – 4 HÄR (klick)

Det som jag älskar med mina matstolar nu är att dom är fruktansvärt sköna men väljer jag t.ex någon av dessa ovan kommer jag behöva ha något mjukt att sitta på. Mitt marbord är stort, maffigt och jag har en känsla utav att betongen kommer ta sig bättre med naturliga inslag.

Det är något ovan jag tänker, fann dessa bilder på Pinterest och jag helt helt fast vid allt på dessa bilder. Eftersom jag har mycket blått i lägenheten så ser jag rätt tydligt att trämaterial, beige, vitt och grönt passa ihop.

Denna bild är från Casa Cook på Rhodos som jag tog när vi var där 2017. Jag kom och tänka på det nu när jag började skriva detta inlägg att det är precis såhär jag gillar det. Jag tänker att försöka få in små-saker som bryter av allt blått och grått, vad tror ni om det?!

Jag fortsätter leta efter inspiration och fyller hemmet succesivt. Jag behöver egentligen inte några stora saker utan det är mer utfyllnad och en känsla jag vill åt. Båda våra mattor är inte så fräscha och behöver bytas ut, bara där kan jag ändra två rum drastiskt med att välja två speciella mattor.

Kommentarer

 1. Sofie

  Vid kemtvätt används inte vatten utan kemikalier så der kanske ändå går att prova lämna in mattan som inte tål vatten, om ni gillar den och vill ge det en chans😊

 2. Denice

  Den grå stolen har jag en ärvd stol av, fast röd (funderar på att måla svart) och kan säga att dom är väldigt sköna att sitta i. Men man behöver som du skriver något att sitta på. Där kan du köra såna sittkuddar på IKEA som enkelt kan tvättas om så behövs. Så ska du byta ta den grå. Y-stolarna är jättefina, men onödigt dyra om man inte känner att dessa stolar vill jag ha i minst 20år.

 3. Emelie

  Du skriver att stolarna ni har nu är väldigt bekväma och att de är köpta för knappt ett år sen.. Varför sån hets att byta ut? SÅ snabbt behöver man inte hänga med i de nya stilarna (i slutändan vill man väl dessutom ha sin egen, hållbara stil?). Säger som den innan, tänk på miljön..

  1. Elin Johansson

   Jaaa det är sant, du har rätt – A vägrade byta ut dom så får nog välja min strid här och lägga ner den idén 😉 Kram Elin

 4. Christine

  Naturliga inslag låter fint men byt inte ut stolarna! De är sååå fina!
  Sen förstår jag att du vill byta ut mattorna för dom slits väldigt fort när man har hund 😉

  1. Elin Johansson

   Ja det är precis så, det är EN OCH ANNAN kiss-fläck på mattorna – fattar inte varför hundarna ska skvätta överallt. Det är av den anledningen jag vill byta ut dom. Men vi sta testa att kemtvätta en av dom (den andra tål inte vatten) nämligen 🙁 Kram Elin

 5. L

  När köpte ni mattorna? Vill inte verka trist och negativ, men att byta ut mattor för att dom inte är fräscha efter knappt två år (gissar jag)? Vi måste vara snälla mot miljön <3 kram!

  1. Elin Johansson

   Vi köpte båda för ett år sedan men problemet är att vi har hundar och mycket andra hundar hemma ibland också. Hundarna har kissat på mattan flera gånger och speciellt den i köket 🙁 därför, det är inte så fräscht. Den i vardagsrummet tål inte vatten heller så det är kört. Vi ska testa att kemtvätta den i köket innan jag tar ett beslut. Jag är helt med på att det är onödigt för jag älskar båda mattorna men när dom är fulla med hundkiss så är det inte så roligt 🙁 kramar

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"