Beauty

TIPS på dom bästa foundations – just nu

Hej vänner!

Ni vet att jag gått bananas på foundations under ett år och jag har samlat på mig en del. Varje gång jag lägger upp någonting om smink så kommer alltid frågan om vilken foundation jag använder samt vilken jag tycker bäst om. Jag har tagit fram några favoriter som jag vill lyfta och kanske ni kan finna er favorit. Det jag också har märkt är att jag byter foundation efter årstid, humör och från månad till månad skiljer det sig vad jag vill smeta på i ansiktet.

Jag tycker om krämiga foundations, mot det lösare hållet. Det finns en variant jag kommer ta upp nedan som är fastare och mer fluffig men den ger ett helt magiskt resultat så konsistensen är helt okej. Jag väljer också mer gula/varma foundations för att jag har noll egna pigment i ansiktet. Många vill dölja röda partier men jag har som sagt noll pigment och behöver se levande ut.

HOURGLASS (klick)SENSAI (klick)

Vi börjar med det viktigaste, primer. Jag har testat flera hundra olika primers känns det som och det finns två jag alltid faller tillbaka till och från hjärtat kan gå i god för. Jag applicerar primer efter min vanliga hudvård har sjunkit in i huden – därefter foundation.

Hourglass Veil Mineral Primer 30ml (finns i tre storlekar) 
Denna gör huden oförskämt jämn, len och har en helt underbar finish på huden. Det är enklare att applicera foundationen och denna är ett måste för er som inte har testat. Perfekt om du vill få till den där matta känslan på foundationen. Den finns i en ”travel-size” (här-klick) som man kan köpa för att testa om man inte vill lägga pengarna på en full size.

Sensai Glowing Base SPF 10 30ml
Denna har hängt med mig länge, måste vara mer än ett år nu. Jag har skrivit om denna flera gånger men den ligger fortfarande på toppen. Detta är glow, ren glow för huden. Även om jag vill lägga puder och packa in min foundation så ser ändå huden helt glowig ut. När jag är osminkad och bara vill känna mig fräsch lägger jag denna bara som det är på huden. Huden blir jämn, den ger fukt och jag upplever att makeupen håller betydligt bättre när jag använder just denna.


.1 HÄR (klick) 2.HÄR (klick) 3. HÄR (klick) 4. HÄR (klick)

Här har vi samlingen, mitt crew. Ni som följer mig dagligen har sett dessa tidigare men jag drar dom igen och utvecklar något.

1. NARS
– Denna skönhet har jag använt till och från i några år och bär den på bilden ovan (imorse). Denna använder jag när jag vill ha täckning men det som jag älskar med denna är att huden känns så pass naturlig ändå. Svårt att förklara men en täckande foundation som känns naturlig, kunde inte bli bättre va? Sedan har jag den i färgen ”Patagonia” som är en medium med ljusa ”peach” undertoner. Av alla gula/varma toner så just denna ton från Nars är helt perfekt för mig.  

2. MAC Cosmetics
– Well, detta vet ni väl vid det här laget – denna är helt outstanding. Den är något tjockare och tyvärr doftar den inte gott men det är inte hela världen. Jag har den i färgen NC20 och den sitter som ett andra skinn. Jag har skrivit om denna flera gånger och ni har själva skådat hur den sitter. Den ger en medel till hög täckning och flyter på huden helt perfekt.

3. Hourglass
– Denna var jag tvungen att ge några gånger för jag visste inte riktigt vad jag tyckte men wow – är helt såld. Tricket var att blöta beautyblendern (denna) något mer och ta mindre av produkten. Sedan duttar jag försiktigt på och huden får en sinnessjukt lyster och jämnhet. Den är medium och mer fluffig i konsistensen. Som jag skrev tidigare, tillsammans med Hourglass primer blir denna farlig.

4. CliniqueFit
Min ständiga vapendragare, för det priset – just nu 156 kr (315kr). Den är mer rinnande i konsistensen men ger en helt underbar känsla på huden. Jag använde denna hela sommaren och kommer fortsätta med det. Den är också gjort för dig med en ”aktiv” livsstil och hållbarheten slår det mesta. Den innehåller också SPF 40 och en perfekt bas på sommaren. Men även dagar jag bara vill ha en lätt makeup åker denna på.

Här har jag NARS

Här ovan listar jag andra foundations som jag tycker om, speciellt denna från Maybelline (klick) samt Isadora (klick).

Kommentarer

  1. Wilma

    Jag behöver hjälp. Genomgår en process som ska göra mitt mörka hår ljusare i längderna (vill behålla min mörka färg i botten)
    Vi har gjort en omgång med blekning/slingor och därefter nyanserat. Jag undrar nu vad jag ska använda i mitt hår för att behålla håret så kallt det går. Mitt hår är för tillfället en blandning av mörkt brunt och ljusbruna slingor, både varma och kalla, mer är ät det beiga hållet. Salongen rekommenderade Maria Nila som du bloggar mycket om, men de var aldrig tydliga med vilken jag skulle använda. Nån frisör sa nåt om pearl silver men har läst på din blogg att de endast fungerar för de med jämt och väldigt ljust hår. Jag har väldigt mycket slingor och dessutom mörkt hår men jag undrar om du har nåt tips på vilken inpackning jag bör använda för att behålla de kalla tonerna i de slingorna jag gjort nyligen. Förstår att det kan vara svårt att svara på med tanke på att du inte vet exakt hur det ser ut, men kanske har du något tips?

    Wilma

  2. Felicia

    Det hade varit en fördel i det här inlägget att veta vilken hudtyp du har. Nu blir det svårt för oss läsare att veta om dessa foundations hade kunnat fungera liknande för oss när vi inte vet om det är exempelvis fet eller torr hy de funkar så bra på 🙂

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"