HairHårtips

Så får du frisyren att hålla hela kvällen

Hej finisar!

Jag kör delad runda här hemma. Jag är uppe och går för att få igång kroppen men efter 10-15 minuter blir jag helt slut och måste gå och vila igen. Mitt huvud har så tråkigt så jag ville passa på att tipsa er om lite rabatter och tips inför helgens hårsvall. Men efter detta inlägg blir det väl en 4h sömn igen, haha.

MINA BÄSTA TIPS FÖR ETT HÅLLBART SVALL:
1. Att preppa håret är det viktigaste. Oftast vill man duscha innan man ska ut och partaja vilket jag förstår, man vill vara fräsch och dofta härligt om man skulle stöta på drömmannen. Då är mitt bästa tips att inte använda för tungt balsam, jag har ett tips som jag alltid använder innan jag ska fixa håret ordentligt – DENNA (klick).

2. Applicera värmeskydd (tips) *15% rabatt och olja (tips) som vanligt och låt håret självtorka samtidigt som du lägger makeupen och tar ett glas vin.

3. Tillbaka till håret: Massera in en förtjockningskräm (tips) *15 % rabatt i hela håret, från botten ut till längderna (inte för mycket).

4. Föna håret upp och ner och hjälp till med en paddelborste (tips).

5. Dela upp håret i mindre sektioner och locka håret med valfri locktång:

 • Kortare hår – lob (klick)
 • Mellanlängd mot långt (klick)
  *Båda dessa finns nu på 20% rabatt

Varva hårdelarna med tjockare, tunnare och lämna 2-4 cm utanför locktången för att behålla längden. Viktigt att håret får bli VARMT i tången och att du inte drar/kammar ut lockarna innan hela håret är färdig-lockat och har svalnat.

6. Låt lockarna svalna ordentligt och jag brukar lyfta håret i olika delar och spraya in en texturspray. Denna från Kevin Murphy är riktigt bra, också med 15% rabatt just nu (KLICK).

7. Sedan mitt bästa tips, att kamma ut lockarna försiktigt med en bredare kam. Ni kommer märka skillnad och denna (klick) är mitt bästa alternativ.

8. Jag avslutar med den bästa glanssprayen genom tiderna, Shimmer Shine (klick) *15% rabatt. Den doftar gott och ger håret en viktlös, mjuk finish.

Hoppas ni fick lite tips inför helgen och vill ni spraya på något extra så fungerar alltid en vanlig wax-spray (klick). Trixet är att inte använda så mycket produkter, lite av allt så kommer stylingen hålla. Att vara noga i början och verkligen lägga tid på stylingen kommer gör att den håller. Ha en underbar helg nu vänner ❤️

Kommentarer

 1. Charlotte

  Nu förstår jag varför mina lockar aldrig håller! Har bara värmeskydd i innan och sprayar efter med hårspray när lockarna svalnat, dags att skaffa sig många nya produkter.

 2. Juli

  Älskar inlägg som detta. Jag är på jakt efter en ny locktång. Har idag en från cerawand. Jag har JÄTTE tjockt ganska långt hår. Är sugen på en ghd men vet inte vilken modell som passar mitt hår? Vore så tacksam för svar 🥰

 3. Sandra eriksson

  Åh älskar sånna inlägg när du tipsar 😍
  En fråga, vad är det för skillnad mellan locktängerna för kort hår och mellan-långt hår som är länkat?

  1. Profilbild
   Elin Johansson

   Så glad jag blir, tack ❤️
   Ena är mindre omkrets och konformad och den andra är traditionell 32 mm. Man kan locka långa (tjockare) hår med kon-tången men det tar mycket längre tid och inte samma ”svall/lockar” som med en bredare. Oftast när man lockar kortare hår vill man endast ha textur och rörlighet än svall/lockar.
   Hoppas du blev lite klokare 🙂
   Kram Elin

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"