Hair

Hårinspiration #styleelinchallenge

Hej mina fina!

Vet ni, eftersom jag ligger hemma och har cravings efter att få färga hår så tänkte jag lyfta alla underbara frisörer där ute som taggar sina bilder på #styleelinchallenge. Det trillar in fina härfärger varje dag och har någon glömt så kan man tagga sina arbeten som frisör eller om du är kund och är förbannat nöjd med vad din frisör har åstadkommit med ditt hår så tagga #styleelinchallenge i din bild på Instagram. Jag lyfter bilder i story och ibland i min feed när det är en riktig pangbild. Jag vill att alla därute har rätt att finna SIN frisör och även duktiga frisörer ska få sina fina jobb lyfta.

Kan vi kolla in luggen? Den perfekta längden på lob:en och färgen? Jag älskar när man tänker på helheten och för att bära upp en lob så tycker jag färgen ska vara bestämd och tillsammans med en twist: Luggen i detta fall. Klockrent!

(T.V) Vilken makeover va? Älskar klara blonda nyanser. (T.H) Wow, är det bara jag som vill färga varma nyanser till våren? Under 2018 har alla varma, bronsiga, koppriga och guldiga nyanser poppat fram och jag kunde inte bli gladare. Fick mig att kika runt lite extra på IG och fann denna hårfärg:

TRENDSPANING:
I samma veva kollade jag trendspaning inför 2019 och ”Cool Copper” är en av 2019 hetaste färger. Om ni kollar på hårfärgen så är den verkligen en kall koppar, mer åt guld och bronsig. Jag bara älskade frisyren med kundens val av färg på tröja och dom lösa vågorna.

Hett tips i vår!

När vi ändå är inne på varmare toner så vill jag visa dessa hår som två stjärnor till frisörer har gjort. (T.V) Har vi en slingdröm möter mörk bottenfärg, olika slingor och en strawberry-blond vibe. Totalt älskar tonen, känns så mjuk och fräsch. (T.H) Det känns som att sväva lite på moln när jag ser dessa fluffiga, mjuka vågor. Känns någo aprikos, guld och helt förträffligt härlig hårfärg.

TRENDSPANING:
En annan sak som jag kom och tänka på: Det råa, svarta håret är hetare än någonsin och den första som kom upp i huvudet på mig är underbara Antonia (Anty) *klick. Denna skönhet alltså, hon är så otroligt härlig person och jag hoppade av stolen när hon klippte av håret för ett tag sedan. I USA kallar man denna hårfärg INK BLACK och Anty är bara så SPOT ON.


Kommentarer

 1. Annie S

  O my god ja! Precis den färgen – cool copper har jag tänkt mig! Jag skrev en kommentar till dig några inlägg längre ner om att jag letade efter inspo till ny färg, och det är den färgen har jag sparat ner i massor av olika varianter på pinterest. Tur att jag ska till min (helt fantastiska) frisör nästa vecka så ska hon hjälpa mig att bli vår-snygg såhär i kalla januari.

 2. Sema

  Hej Elin! Jag älskar när du tipsar och testar produkter. Det är så roligt och mer genuint när man får en riktig recension av en produkt.

  Jag behöver lite hjälp i Silvershampoo-djungeln. Jag har för tredje gången ljusat upp håret (balayage) och har nu fått en del varma toner. Jag har kvar mitt mörka hår upptill. Håret ser ”kallare” ut när jag exempelvis lockat håret men fönar jag det endast så poppar de varma tonerna fram mer. Färgen är fortfarande fin men skulle vilja få fram något mer kallare ton. Min fråga är: Vad för produkt ska jag använda? Silvershampoo, balsam, silvermask? Jag är nyfiken på Löwengrips silver-produkter men vet inte om du hunnit testa dom..?

  Tusen tack för en bra blogg!

 3. Petra

  Hej Elin! Skulle behöva ett expertråd av dig. Jag har axellångt råttfärgat hår med inslag av grått vid luggen och vid benen. Har i många år blekt folieslingor och fått en lagom blond nyans med bra kvalité på håret. Idag gick dock allt lite galet… jag ville ha lite extra slingor i underhåret i nacken, vilket var ganska mörkt. Slingorna upptill blev ok, men lite gula och underhåret blev mer rävfärgat😱 Kan man bleka igen eller förstörs håret då eller vad gör jag? Tänkte prova silvershampo imorgon, men tror dock det är för mycket gulorange för att det ska räcka. Tänker absolut gå tillbaka till frisören, men vill gärna ha ett proffstips på hur man ska göra.
  Tack för att du delar med dig av din operation💞

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"