Min OperationMy thoughts

Ny vecka

God kväll finisar!

Varför kör jag ”min vecka” alltid på måndagskvällen? När jag jobbar måndagar på salongen blir hela min vecka fördröjd. Hoppas helgen varit bra, min har minst sagt gått i ETT. Idag var det första gången jag kände lite vår i luften, det fick mig att längta något oerhört efter solen och hur underbar våren är ändå.

STATUS MÅENDE:
Ja som jag nämnde har jag lite problem med magen. Jag äter ”Omeprazol” och känner en liten förbättring. Jag är fortfarande uppblåst i magen och allmänt tung men jag krigar på. Min återhämtning från OP känns riktigt bra och jag väntar på att svullnaden ska avta mer. Jag känner en stor skillnad redan och längtan efter att få börja träna igen är stor.

Jag är fortfarande öm och har ont i perioder på dagen. Morgonen är värst för då har jag legat ner hela natten och efter 5-6 timmar ståendes på salongen känner jag benen pumpa lite extra. Mina stygn är läkta och jag slipper klippa och klistra med tejp, så skönt. Men för varje dag blir det bättre och bättre, puh. Men annars mår jag hur bra som helst, huvudet är på topp och jag ser så fram emot denna vår/sommar. Gördeln börjar bli dryg nu men den är fortfarande skön för att den skyddar när jag sitter eller kommer åt något.

Nu går jag in i en period där jag kommer vara på salongen mycket och då får bloggen bli något lidande. Jag håller fortfarande på att läsa alla ansökningar och jag har en hel del privat att ta itu med just nu. Men glansen med en blogg är att allt ser inte lika dant ut varje dag, livet varierar. Nu ska jag äta min middag och försöka varva ner framför Netflix. PUSS

Kommentarer

 1. Kristina

  Hej Elin! Jag har en frisörrelaterad fråga: Jag har naturligt supertorrt, krusigt, mörkblont hår. Jag brukar bleka slingor hos frisör. Varje gång efter behandlingen lämnar frisören mitt hår supertorrt. De gör aldrig inpackning, och har bara i något typ av väldigt lätt värmeskydd när de fönar. Jag får be själv om tyngre produkter såsom olja, för jag vet att mitt hår behöver det. Frisören lämnar alltså mitt hår supertorrt och gör fula snabba ”lockar” som gör att håret ser torrt, stort och fult ut. Jag måste alltid ha i flera produkter för att tämja ner håret, och brukar alltid platta håret innan jag lockar det osv. När jag stylar håret själv blir det jättefint, mjukt och glansigt, men när jag går till frisören så brukar de aldrig bry sig eller kunna hantera mitt hår. Någon gång har jag haft med en egen olja, för jag vet att de inte brukar ha i det annars.. ska jag behöva säga till frisören själv att håret är torrt och behöver vård, varför förstår ser de inte det själva? Tror du att detta beror på att de är obrydda eller på tidsbrist?

 2. Anne Theander

  Hej
  Ett litet tips mot uppblåst mage, tarm och allmänt välbefinnande.
  Pressa en citron i en kaffekopp, häll på en del kallt vatten och en del varmt vatten.
  Drick detta i små klunkar direkt på morgonen på fastande mage och minst 15 min innan du äter frukost.

  Ett välbeprövat gammal husmorstips och fungerar superbra och du slipper Omeprazol eller liknande läkemedel.

 3. Matilda

  Ett bra tips mot orolig/stressmage. Jobbar själv som frisör och har haft problem med magkatarr i snart 2 år till och från. Och jag blir också väldigt påverkad när jag äter tex gluten eller för fet mat. Jag har kört med Silicea mag-tarm gel, och den har gjort underverk för magen. Trodde inte på det först eftersom ingenting funkade, men enda sen jag började med det så har jag inte alls haft lika mycket problem. Och när det är som värst är det ingenting mot för hur det har varit tidigare. Så ett hett tips. Tack för en grymt bra blogg och för bra inspiration 🙂 Kram.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"