Hair

Från en pyramid till en krämig bronde

FÖRE

Hej fina ni!

Hur mår ni idag? Juste, ni som frågade om hur jag gör min supergoda, krämiga äggröra kan kika in på min Instagram (StyleElin) där jag gjort step-by-step på hur ni får till den. Fick nyss ett tips från en tjej som sa att om man gör den i kastrull så blir den ännu krämigare, måste testa det också. Men hur som, igår trillade min första nykund in och tokigt som det blev kom det in TVÅ tjejer som jag hade dubbelbokat på samma tid och dag. Jag är den mest kontroll-besatta personen när det kommer till bokningar så mitt hjärta slog i hundra när jag hörde ”Jag har tid hos Elin kl 12.00” gånger två. Jag kan räkna på en hand hur många gånger under min karriär detta har hänt, så sällan är det. Men i och med att den första mailen kraschade och innan den gjorde det hann jag skicka iväg några som fick plats. Dessa kom jag inte åt på ett tag efter så det måste ha blivit dubbelt. Båda tjejerna var så gulliga, förstående och härliga så jag löste det på bästa sätt.

EFTER

Denna kund kom in med ett typiskt ”slingat” blont hår. Man slingar bara överhåret (benan) och sedan slänger man på en nyansering. Det resulterar ofta i att man har mörkare toppar, fläckiga partier och då kommer inte heller nyanseringen hålla mer än två veckor. Tonen var orange på vissa ställen och gul på vissa. Håret var också rakt avklippt, hon hade ingen form på håret och allt kändes allmänt trist.

ÖNSKEMÅL
– Hon ville göra en förändring, en varmare blond med en bottenfärg som tog upp hennes ansiktsfärg, bryn/fransar och såklart: hennes personlighet. Hennes hår var också väldigt hårt och rätt svårjobbat så jag ville få in så pass mycket mörka delar jag kunde för att dom ljusa skulle poppa mer. Tillsammans med en genomtänkt uppklippning och form kommer helheten skrika: MEN HEJ!

Jag la mörkare bottenfärg, slingade olika partier i olika nyanser och satte liv på hela håret. Klippte av en del på längden för att ”börja om” mot ett mer välmående hår i framtiden. Formade en frisyr och ville få fyllighet och form på hela håret. Det blev verkligen så fint och riktigt roligt att göra denna förändring. Jag ska ta min andra kund för dagen här nu, vi hörs senare!

Kommentarer

 1. a

  Vilken snål frisör… Min erfarenhet är att avboka 24 h innan ej gäller vid akut svår sjukdom. Självklart ska man ge besked så snabbt man kan, men om man vaknar jättesjuk på morgonen samma dag så kan man ju inte hjälpa det! Jag har aldrig blivit bedd om att betala pga akut sjukdom, vare sig skönhetsbehandlingar eller medicinska. Är det något smittsamt som norovirus (kräksjuka) eller influensa så vill ju salongen verkligen inte att man kommer dit heller! Kul att smitta ner alla anställda och kunder! Usch, jag hatar verkligen folk som går på jobb osv med norovirus, för vissa av oss kan det vara dödligt… I ditt ställe hade jag ringt frisören och sagt att jag har fått kräksjukan, hur gör vi med besöket? Om personen då inte säger ”inga problem vi bokar om, krya på dig” skulle det vara otroligt konstigt.

 2. Jennifer

  Meeeeen så jäkla snyggt!!😭 Så tydligt att du verkligen vet vad du gör också. Min frisör lägger alltid bara slingor mitt på skallen och precis som du säger så släpper nyanseringen direkt, har alltid undrat varför men nu vet jag😢
  Sökte in till dig men insåg i efterhand att min ansökan var sämst haha! Verkar som att många lagt ner väldigt mycket tid och energi på sina ansökningar och då är det så klart dom som ska bli valda<3

  1. Elin Johansson

   Men vad snäll du är, TUSEN TACK ❤️
   Nej men gud, det behövde verkligen inte vara en uppsats – jag bara tyckte det var roligt att vissa var så kreativa. Det handlade verkligen inte om vem som skrev bäst mail 🙂 Stor Kram

 3. Olivia

  Men vad drömfint!!! 😍 har precis så som förebilden!! Förstår att det är helt individuellt, men vad skulle jag kunna säga till frisören?

  Tack för en bra blogg 😘

  1. Elin Johansson

   Åh, tusen tack ❤️ Det bästa man kan göra är att syna sitt egna hår först. Vad är det du inte gillar? Låt någon ta en bild på ditt hår bakifrån i dagsljus och gå igenom vad du vill ändra och framför det till frisören. Ta fram inspiration på vad du verkligen tycker om och visa för frisören. Där ska frisören vara så pass bra så denne vet exakt vad som ska göras. Det är svårt att förklara vad du ska säga men jag har märkt att ju mer insatt du själv är och kan förmedla det så ska det bli enklare att få det resultat du vill ❤️ Hoppas du blev klokare. KRAM

 4. Nina

  Hej elin! Jag måste bara fråga en fråga utefter kundens perspektiv här, tjejen som inte kunde tas emot pga dubbelbokningen, får hon nån slags ersättning/rabatt eftersom hennes tid inte blev som planerat?
  Ofta hör man ju alltid bara från frisörens perspektiv att komma försent som kund är aldrig okej, bli akut sjuk är egentligen inte okej det heller. Då ska det betalas för sin bokade tid ändå. Jag har förståelse för att man blir trött om det händer flertal gånger men jag tänker på dem där faktiskt mänsklig faktor spelar in. Jag har själv längtar som en tok efter ett frisörbesök, blivit sjuk i magsjuka timmar innan. Finns ingen möjlighet att man kan sätta sig i en frisörstol med magsjuka, varken för min skull eller min frisörs skull. Samma gäller väl vid förkylning och feber som vi alla vet kan slå till på bara 30 min.
  För mig känns det inte logiskt att jag ska behöva betala ett frisör besök när jag blivit sjuk, för att bli sjuk kan ingen hjälpa.
  Precis lika lite som frisörer kan hjälpa att de blir sjuka och måste avboka sina kunder. Jag vet ju själv att jag vid vissa tillfällen har fått ta ut ledighet eller komptid för att kunna gå till frisören då jag har samma arbetstider.
  Jag blev avbokad min frisörtid samma dag som jag redan tagit ut min ledighet. Med andra ord förlorade jag ganska mycket pengar på att vara ledig dom timmarna och sen behöva ytterligare ta ledigt nån annandag för att kunna gå till frisören, eller eventuellt tacka nej till jobb. Ska vi automatiskt bli erbjudna rabatt hos sin frisör då? Eftersom många frisörer tycker att man som kund ska betala sitt besök även om man inte kan ta sig dit av tex sjukdom. Borde inte det vara samma sak för oss då men tanke på att våran tid räknas lika mycket som eran. Och för oss och också tid pengar. Jag fick nämligen betala fullpris för mitt uteblivna besök pga magsjuka och avbokning samma dag men när hon avbokade mig samma dag gällde tydligen inte samma regler när jag förlorade pengar jobbmässigt att få nån slags rabatt eller liknande.
  Hoppas du inte tar illa upp för detta är såklart ingen anklagande fråga till dig utan det vore skönt att få höra vad du tycker. Jag är själv kluven hur jag själv tycker för jag har full förståelse att man som frisör får sin hyra betald av sina kunder. Men ibland får man känslan att frisörer inte tänker på kundens tid och pengar som i mina ögon är lika viktiga. Borde det inte vara samma regler isf från bådas håll vid avbokningar?
  Tack för en fantastisk blogg där man faktiskt lärt sig det ena och det andra 🙂 stor kram

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"