My thoughts

Ljuvlig morgon, den enorma hetsen & huset

Hej fina ni!

Denna vy mötte mig när jag slog upp sovrumsdörren i morse, hundarna väntar på krubb. Torsten stackaren, han har fått något skräp i ena ögat så han har fått gått på ögondroppar senaste veckan. Det har aldrig varit något fel med honom *peppar peppar men hans 2019 har inte börjat bra. Först kastrerade jag honom, sedan fick han en klämd tass och nu ögat. Men han är en kämpe, coolare hund får man leta efter. Nu börjar ögat bli som vanligt igen, puh.

Det börjar slå mig att vi ska lämna denna magiska lägenhet som vi älskar så mycket. Ni kanske undrar varför jag inte hetsar om huset, jag funderade själv på den i helgen. Alla dm:s, mail och spekulationer jag fått läsa om senaste veckan är rätt underhållande men det är något i mig som inte vill hetsa som jag annars skulle gjort. Vi lever i en värld där allt ska vara bättre, större, dyrare och vi ska visa upp hur lyckliga vi är hela tiden. Jag har själv bidragit till den hetsen, när man mår så bra och är så nära ren lycka utav livet man kan komma vill man bara skrika ut det till världen.

På senaste tiden kan ingen materiell sak stilla något behov hos mig längre. När jag var i New York var jag nära på att köpa en dyr väska, igen. När jag stått där ett bra tag kände jag en skam över mig själv, vad fan – en väska för 35.000 kr? Elin för fan….

 • Jag har köpt nog med väskor, jag har fått nog med väskor och det är absurt mycket pengar för en väska – om man tänker efter.

Jag såg ett klipp på Youtube där en otroligt framgångsrik, multi miljardär till kvinna blev upprörd över att hon kunde inte förstå hur man kan gå runt med en väska för 20.000 kr. För henne var det helt idiotiskt och ju mer hon förklarade skämdes jag nästan över att:
”Det är ju mig hon pratar om”.

Nu ska jag inte säga att jag aldrig kommer köpa en dyr väska igen i mitt liv men jag orkar inte med hetsen vi ställs för hela tiden. När jag såg Bianca och Alice hetsa sina följare att en Chanel väska är ”meningen med livet” blev jag helt matt. Båda glider in och köper varsin väska som att jag skulle ner på ICA och köpa mjölk. Jag unnar tjejerna all lyx i världen men det är HETSEN kring allt som jag börjar bli less på. Så fort någon påpekar just detta så stämplas man som ”avundsjuk”, ”bara för att du inte har råd” etc… Men jag då, ska jag också stämplas som det? Fast jag har flera dyra väskor hemma och kan även köpa två till om det är så. Vad ska man kalla mig då?!

Vårt nya hus är det finaste huset ever, vi är så otroligt glada över att få flytta dit. Jag kommer självklart visa er er mitt hem, all inredning och allt som har med en flytt att göra. Det har länge varit en dröm för mig att flytta till hus och nu händer det, wow. Men att hetsa sönder: KOOOOOOLLLLAAAA VAAAAD VI KÖÖÖÖÖPT!!!!!!!! (i 18 inlägg) det vrider i kroppen på mig att jag varit en sådan person och jag vill förbättra mig för framtida liv på sociala medier. Människor mår riktigt dåligt idag och unga människor påverkas betydligt mer än vad t.ex jag gjorde när jag var 20. Ungdomar får inte tiden att växa upp i den takt man ska utan tvingas till prestation, karriär/pengar hets för tidigt. Hade jag varit mitt 20 åriga jag, IDAG hade jag med 100% säkerhet mått fruktansvärt dåligt psykiskt.

Det känns som att vi bedöms för hur mycket vi har än hur vi är, jag vill inte ha det så. Man ska självklart visa upp hur stolt man över det man åstadkommit men när en Chanel väska är ”meningen med livet” så går jag och lägger mig.

Jag förstår varför jag fått dessa mail, dm och förfrågningar om ”VAD HAR JAG MISSAT” – ”VART HAR DU SKRIVIT DETTA?” för jag skulle egentligen hetsat om det men det slog mig i helgen att jag har dragit mig tillbaka på den fronten – det måste ha någon anledning. Då kom jag på detta resonemang, så känner jag just nu. Jag är riktigt stolt över mig själv, allt slit jag och A krigar med varje dag för att kunna leva på ett visst sätt. Det gör oss lyckliga, tillsammans.

Ni får gärna dela med er utav denna hets, skulle vara intressant om ni tänkt på det också ❤️

Kommentarer

 1. Karin

  Så himla bra inlägg. Jag håller så med dig. Är inte influenser men har en del jättefina väskor. Har däremot tröttat på all hets, det e liksom galet att 20 åringar ska känna att de inte har uppnått nåt om de inte har Chanel väskor. När man behöver pengar till lägenhet o för att inte tala om dåligt samvete över sin ekonomi som kan dyka upp efter sånna enorma köp. Jag kan sakna tiden för typ 10 år sen när ingen brydde sig om att göra sånna här svindyra inköp. Och det tycker jag trots att jag har en garderob m fina väskor och har råd att köpa n chanelväska utan att låna pengar. Många säger att kvaliteten har gått ner på chanelväskor också, det e som att man ska betala för att ampa märket. Jag hoppas trenden vänder för vi blir inte lyckligare av att köpa dyra saker. Däremot att bidra till samhället visa kärlek vänlighet omtanke till sina medmänniskor säga ifrån när det behövs o tänka på miljön e sånt som värmer i hjärtat. Mer av d och än en gång älskar ditt inlägg

 2. Susanna

  Självklart får man välja att konsumera precis hur man vill och det är inte upp till någon annan att bestämma. Men att välja att vara en influencer som skriver just om sina dyra inköp, leder givetvis till att man bidrar till konsumtionshets, som i sin tur leder till att unga personer mår dåligt. Det är ett faktum.

  Man kan sedan själv välja om man vill ta sitt ansvar och börja skriva om sin konsumtion på ett annat sätt och därmed inte hetsa. Super att du har tänkt om!

 3. Sandy

  Ett sånt bra inlägg, Elin! Jag ska visa det här för min tonårsdotter. Du förklarar det hela på ett så bra sätt, och just för att det är du som säger det, så kommer många unga att lyssna. Tack för en jättebra blogg! Hittade till den för ca två år sedan då jag skulle byta hårfärg från mörkbrun till mörkblond. Dina råd har varit ovärderliga. Dock får jag själv verkligen kriga på med att alltid tala om att jag vill ha HELA håret slingat ljusare och inte bara överhåret. Suck…

 4. Elin

  Så skönt att sluta hetsa! Och jag har läst en del kommentarer som påstår att du har hetsat, klart man blir lite avis ibland men man måste se det från ett större perspektiv. Jag och min sambo har köpt ett hus – för det första ett hus?! Sen absolut inte för alla pengar i världen men för våra pengar och nu renoverar vi det själva, dels för att det är kul och vi har inte ekonomin att leja bort jobben, men wow vad man lär sig! Om man tycker det är kul såklart… men det jag gillar är att se era/dina bilder och INSPIRERAS 😍 vi gör det vi kan efter vår budget och då får man försöka återskapa det man kan utifrån sitt eget liv! Eller spara ihop!
  Och man får en liten lyxglimt i vardagen! Att få drömma sig bort! Så fortsätt på det spåret du kör nu – och klart vi vill se det nya huset oavsett vad det kostar! Man får helt enkelt hitta alternativ som passar sin egen budget vilket idag är möjligt! Precis som att jag jobbar i klädbutik, köper nya kläder titt som tätt men det är för att det är mitt jobb och jag gillar att hänga med, sen får mina vänner gå loss i min garderob och ta det dom vill ha utav det jag inte använder och tröttnat på men mina vänner tycker det är sjukt att man köper så mycket men ändå glada att få ”nya” kläder för en symbolisk summa och så är det ju nästan jämt.. alla är olika! Och man väljer att lägga pengar på olika saker och viktigast av allt.. sluta jämföra sig med andra. Alla har olika liv, olika intressen och nöjen. Så kommer det alltid att vara ❤️

 5. Mathilda

  Ironiskt att du som jag upplevt som den som skrivit mest om materiella köp och gåvor tar upp detta. Plötsligt har du ändrat dig och vill inte längre hetsa som du säger och då ska ingen annan heller göra det enligt dig. Vad det gäller Bianca och Alice var de helt klarr ironiska med sin kommentar. Du däremot har alltid vart helt allvarlig med ditt sk ”hetsande”. När du fick bilen av fin man tex eller när du talat om hur ”galen” han är som aldrig kan sluta köpa dig dryra gåvor väskor etc.
  Så det klassiska rådet skit i andra och sköt dig själv känns lämpligt här.

 6. Therese

  Håller helt med! Vi lever i ett samhälle där människor inte frågar varandra hur dom mår utan mer undrar om dom har hus, har barn och vilken karriär dom har åstadkommit som om livet skulle vara någon jävla shoppinglista – ingen bryr sig om hur du mår eller vem du är inombords för det är bara det materiella som har betydelse idag. Det är också en stor anledning till varför psykisk ohälsa kommer ta livet utav våran generation, sociala medier har förstört våran generation totalt och skapat hetts och demprision ända ner hos barn i lågstadiet men också varför självmordstatistiken skjutit i luften… men allt för få vill inse det för på sociala medier kan man måla upp ett falskt liv där dom kan få sitt enorma bekräftelsebehov mättat och visa upp allt dom äger, oftast är människor som värdesätter det materiella och skall visa upp det på ständig basis väldigt tomma inombords och ganska vilsna. Jag brukar ta mina farbröder som exempel, båda två stenrika (miljardärer) men inom olika områden och bor utomlands sen 40-50år tillbaka, badar i pengar dock totalt olika. Den ena är det snålaste aset du kan tänka dig, om du undrar hur snål – en gång när han skulle köra mig till bussen så ville han ville ha bensinpengar för det haha alltså den karln tjänar tusentals kronor i timmen och vill ha bensinpengar för 10mins bilresa! Han är också den typen som skryter om allt han äger från hus till bilar till båtar och resor eller sina ungars utbildningar. Den andra är den mest generösa som jag någonsin träffat och som kör runt i en toyta pickup när han egentligen skulle kunna rada upp 10st ferraris i garaget och detta inte skulle märkas på bankkontot samtidigt som han alltid är den som betalar ens flygresor ner för att hälsa på dom eller kan lämna fram en check på 10.000:- för att unna sig något när man fyller år. Han är också den som sagt åt mig att man skall alltid låta sin ’success tala för sig självt’ och att det bara är de osäkra som skryter med sina karriärer och materiella ting för det gör ingen lycklig och då har man inte riktigt förstått meningen med livet. Det är väll lite som man brukar säga att dom som verkligen har pengar och framgång visar inte upp det för det talar för sig själv medanst dessa som bara vill ha mer och inte är lyckliga försöker visa sig bättre än andra genom materiella ting och skryt som bara blir osmakligt. Vi kan ju bara kolla på hur ingvar kamprad var när han levde, skickade tillbaka mycket av vinsten till sina anställda där alla som jobbat på ikea mer än 5år får dubbel lön i Decemeber och även han är som min ena farbror då han körde runt i en urgammal passat som knappt höll ihop. Det handlar om moral i grund och botten och hur man prioriterar i livet och ser på andra, men även att tror man att materiella ting är lycka och mening med livet då är man inte lycklig inombords utan köper bort sin egen olycka och tomhet inombords. Det finns en saying som går såhär vilket jag tycker passar in enormt bra i detta sammanhang ”People were created to be loved. Things were created to be used. The reason why the world is in chaos is because things are being loved and people are being used” ….. Det är riktigt sorgligt vad som pågår i världen med sociala medier och vad som kommer med den biten där både kroppshettsen och den materiella hettsen som sedan toppas med skapandet utav den falska ytan som läggs fram av människors liv och utseende för allt är sönderredigerat och skall visas som en perfekt illusion, dessa tillsammans så gör det att folk mår fruktansvärt dåligt! Glad att jag växte upp på 90-talet där julkalendern bestod utav sunes jul och man fick vara barn utan att sminka sig som 10-12åring och umgicks med kompisar och verkliga människor utan mobiler och en massa halvnakna retucherade bilder och falska ideal på sociala medier – fyfan till att behöva växa upp till denna hysteri och girighet som dagens samhälle är präglat utav. Känner att det också är anledningen till att vanligt folk oavsett om du har ett lågavlönat jobb inom vården eller ett högavlönat jobb som civilingenjör eller egen företagare så har folk blivit enormt mättade av hela influencergrejen, människor vill inte se skiten längre helt ärligt. Allting känns så falsk, oärligt och girigt pga hur de flesta influencers beter sig och ingen har ett konsekventtänk kring pr-utskick, samarbeten och alla långresor för varken miljön, djurentestat samt arbetsvillkoren för de som producerat allting eller hur det framstår med slöseri utav produkter som läggs på hög och aldrig används upp samt tackar ja till det mesta dom kommer över och alltid börjar med den ständigt uttjatade ramsan ”det är mina egna åsikter”. Majoriteten har gjort bort sig för länge sedan där följare sett att produkter inte alls fungerat som influencers framställt det som och det gör att människor tappat all respekt för de flesta influencers idag för att det är köpta åsikter många gånger oavsett vad dem säger just för dom har visat på det själva. Folk generellt har blivit så mättade utav reklaminlägg, att inget känns genuint ifrån hjärtat längre, det är kroppslig hets med retucherade bilder som ger falska ideal samt den materiella hetsen på detta där folk skall handla ihjäl sig och lyx är det ända utav värde. Jag gillar att blanda; handlar både second hand, billigare som hm eller dyrare lyxmärken men tänker alltid till innan oavsett för är så trött på överflöd. Har läst så många trådar åt höger och vänster där influencers är förbannade på nya lagar men också skäller på folk som väljer att avfölja dem eller blockera dem för att folk inte orkar med alla sponsrade inlägg längre, folk vill ha mer verklighet och inte alla beachbabe bilder, pr-resor, photoshoots eller galor. Intresset har svalnat. Tycker det säger en hel del om situationen. Detta är också varför jag tror Therese Lindgren är så pass populär som hon är då hon fortfarande har fötterna på jorden och tjänar en jävla massa pengar vilket gör att hon har råd att köpa svindyra saker och säkerligen gör också ibland men känner att hon visar sällan upp sådant. Therese kan tipsa om mer billiga produkter ifrån Dollar Store samt är sig själv och öppen med att hon inte alltid mår så bra. Det gör att människor kan relatera till henne och fortfarande följer henne. Själv följer jag knappt någon länge för det är bara samma saker jämt och det personliga är som bortblåst men kikar in på bloggar några gånger i månaden hos folk som fortfarande försöker köra sitt race och vågar sätta ner foten och gå mot strömmen. Jag tycker att det är riktigt bra att du reflekterar och ser på konsekvenser av vad vissa vinklar utav innehåll kan skapa hos andra samt ryter ifrån. Allt hänger ihop med hur man är som person inombords, moralen och vad man värderar i livet samt om man har ett bekräftelsebehov eller inte. Fortsätt att köra ditt race, att du inte känner behovet utav att visa upp allt och tänker på hur hetsen kan påverka andra visar på att du mognat och kommit till insikt med saker i livet vilket är kanon! Keep doing your thing! ☺❤

 7. Rebecca

  TACK, TACK,TACK Elin för dina kloka ord!
  Jag är såååå glad att du kommit till denna insikt och delar med dig av den. Du höjde dig flera pinnhål i mina ögon och särskilt eftersom jag håller med dig i att du tidigare också hört till dem som på vissa sätt bidragit till den där hetsen. Jag är jätteglad att du ”landat” och att du gjorde det före 30. Jättebra jobbat! 🙂 Så TACK fina Elin för att du delade med dig av dina kloka tankar och du ska veta att det spelar oerhört stor roll när någon som följs av många gör det. Fortsätt så! Tappa det inte och du kan komma hur långt som helst och fortsätta bidra till att påverka andra positivt! 🙂
  Kram på dig!

 8. Emma

  Så sant. Ibland är det inget val man gör. Där och då när det känns som alla har allt och du har inget, livet kan vända. Det som däremot är gratis fast kräver lite ansträngning, är att fortsätta arbeta på sig själv som människa, erbjud platsen i bussen till en gamling, säg hej till en främling, köp en fika till en tiggare , säg snälla och tack, skicka iväg ett glatt messa till en vän även om du inte pallar vara social. Eller om man bor hemma,hjälpa till med något utan att föräldrarna bett det. Att öva på att våga vara sig själv i klädstil som person med mera, kan ge en pondus som ej kan köpas för pengar, kanske känns det då lite lättare när man inte har råd till allt de alla andra verkar ha.😍 Hjälper även en att ha bägge fötterna på jorden i framtiden.

 9. Emma

  Så klok du är.. klassiskt att man blir kallad avundsjuk för man prioriterar annorlunda. Tack för detta ryt. Ett förslag på sminkinlägg..då ja tycker du är så grym på det, är kanske fler tutorials som man kan använda oberoende märket på produkt ex apliceringstips emellertid mm. Dock är ja alltid nyfiken, och bland annat hittat bästa mascaran tack vare dig.

 10. Helen

  Vad man skulle kalla dig..avundsjuk…nej jag skulle kalla dig jävligt smart! SÅ UPPFRISKANDE att läsa, smart som vanligt! Ditt ord endast har lika mycket trovärdighet som hela Sveriges blogg/influencer ”elite” tillsammans. Det finns nog en anledning till att psykakuten är mest besökt av 90-talister för närvarande… 🙁 hets hets hets
  Heja dig som alltid går din egen väg!

 11. Jennifer

  TACK för att någon äntligen tar upp denna hets!! Jag fyller snart 20 och kan med handen på hjärtat säga att all hets, allt om vem som är störst, bäst och vackrast – det tär på en. På ett sätt jag inte hade förväntat mig, allt detta gör att man jämför sig ännu mer med andra och det handlar knappt om hur man är som person längre. Ifall man har det senaste betyder man något, ifall man har något dyrt betyder man något. Världen är otroligt materiellt fixerad och jag önskar att det verkligen inte var så. Det är helt galet. PS, är så så glad för er skull! Och verkligen, tack igen för att du tog upp detta, känner mig lite mindre ensam nu när jag insett att det inte bara är jag som tänkt i dessa banor.

 12. Maria

  Jag håller också med, är sååååå trött på hetsen. Den är patetisk och ja jag är faktiskt bitter eftersom mycket av hetsen innebär att folk identifierar sig som någon som ”travels the world” vilket är sååå ohållbart för miljön och jag tycker inte man kan ”roffa” åt sig på det sättet. Hade ju varit med rimligt om alla kunde resa någon gång ibland men jag står faktiskt över flyg för att en klick i denna värld flyger så mycket så jag känner att jag inte kan med av miljöskäl. Kanske extremt från min sida men att resa till 2 länder i månaden för att ha något att blogga om och skapa såkallat ”content” är väl extremt om något. Tack för att du luftar detta, det ligger i tiden och många bloggare känner kanske att läsarna håller på att tröttna på ”picture perfect” eftersom det bara skapar en känsla av otillräcklighet hos den som läser. Visst blir vi inspirerade men jag tror vi blir 20% inspirerade 80% stressade.. Det är såklart ett personligt val vad man väljer att läsa, att ha instagram och så vidare men det vore ändå härligt med en ärligare värld på sociala medier. Tänk vad vi kan åstadkomma genom igenkänning och känslan av att ”jag har det tufft när det gäller detta men jag är inte ensam” eller ”Elin är så framgångsrik och vågar ta för sig fast hon har problem, så inspirerande!”

  Kram

 13. Jasmine

  Så kloka tankar, som dessvärre inte verkar delas av särskilt många influencers idag. Respekterar dig ännu mer efter att ha läst detta inlägg, du inspirerar inte endast med skönhet, mode eller inredning utan även genom ditt sätt att tänka. Älskar att du vågar skriva om detta.

 14. Sanne

  Intressant inlägg !
  Elin, du har vart en del till hetsen. Allt ifrån alla skönhetsingrepp du gör, eller dina dyra väskor som du köper eller som Andre har köpt till dig. Eller bilen som han köpte till dig. Eller den dyra förlovningsringen. Det känns som att de är viktigt för dig att allt ska kosta mycket, till exempel era möbler ni har i lägenheten osv. Det känns som du inte nöjer dig med billigare alternativ.

  Ja, ni båda sliter nog hårt och jobbar mycket och lever ett priviligerad liv men blir ni lyckligare av dyra möbler, märkesväskor, skönhetsingrepp ?

  Jag tycker verkligen inte ont om er eller vill trycka ner er men lycka kan inte köpas av pengar.

  1. Profilbild
   Elin Johansson

   Hej Sanna!
   Absolut, det är precis det detta inlägg handlade om – att jag varit en del av hetsen men börjar smått tröttna på den. Men inlägget handlar inte heller om att jag ska sluta välja exklusivare val. Jag älskar dyrare kläder, inredning eller en dyr bil – inget jag sticker under stolen med. Jag tycker helt enkelt att vissa dyrare saker är snyggare och därför ser jag till att jobba som fasen för att kunna köpa dessa saker – för att jag vill. Jag vill göra skönhetsingrepp för att jag tycker jag känner mig finare utav dom, det är väl inget fel med det? Jag förknippar inte saker som lycka, det har jag aldrig påstått heller. Jag föredrar bara vissa saker som kanske är dyrare, är det fel med det också? Inlägget handlar bara om att sluta HETSA med saker vi väljer, inte ATT vi väljer att köpa vissa saker. Jag jobbar hårt varje dag för att ha chansen att göra dom val jag vill, är det fel utav mig? Att jag får välja själv?

   Om vi vänder på det:
   Jag skulle aldrig kommentera varför DU t.ex väljer billigare val i en butik. Hur skulle det låta?
   – Blir du lyckligare utav att köpa den där saken som är billigare? Är det lycka för dig?
   – Varför hetsa kring att köpa billigare saker?

   Varför ska vi alltid kritisera alla typer av val vi gör? Billiga som dyra. Det är varje persons egna val utan att behöva redogöra varför man väljer en billig sak eller en dyr. Vi är olika människor som har olika tycke och smak, varför ska alla följa samma linje? Ska vi få alla att välja billigare alternativ även fast man tycker den dyrare är finare? Man får lägga sina pengar på precis vad man vill, när ska vi accepterna att alla har fri vilja utan att någon ska påpeka det?!
   Jag förstår att du inte vill mig något illa men sluta försöka trycka ner hur jag väljer att leva, för det är precis det du gjorde med denna kommentar.
   Ha en fin kväll i alla fall ❤️

 15. Anna

  Ta inte detta fel nu…men den lilla lilla blogg/youtube-bubbla som vissa lever i är så otroligt långt ifrån verkliga livet. Om man ska vara snäll så är det möjligen ännu ett Stockholmsfenomen. Lite tragiskt. Klart man ska kunna visa vad man vill på sin kanal etc men de flesta som följer tror jag ändå vet att det är en slags fiction. 99% (minst) av befolkningen knegar på och har ingen önskan om att bränna två månadslöner på en väska. Snarare försöker man kanske lägga undan för att köpa nya däck till bilen eller byta diskmaskin! Haha, väldigt långt från designväskor med andra ord.

  Du ska inte behöva känna att du ”hetsar” om du vill visa ert hus. Ni har er standard och personligen kunde jag inte bry mig mindre om ni köper en soffa för 50 000 eller en på myrorna för 500. Det är liksom inte grejen. Vad ni har möjlighet och vill spendera är ju er sak. Ser fram emot att få se lite hur det ser ut i huset och hoppas ni ska trivas!

  PS! Möjligen kan jag tycka att om man har goda ekonomiska resurser så ska man välja hållbara produkter, som är producerade på så rättvist och klimatneutralt sätt som möjligt. Tyvärr kostar dessa val ofta lite mer.

 16. Maria

  Jag bryr mej inte om hetsen. Hur man är mot andra människor och vad man gör för dom är viktigare. Tror det blir tuffare för den yngre generationen. Vår hälsa är viktig. Så fina vovvarna är kram.

 17. Madde

  Underbart att läsa hur du öppet delar dina tankar om detta och jag håller med till 100%. Älskar även hur du speciellt har de yngre generationerna i åtanke- för ja, det har inte riktigt samma uppväxt som vi hade. De är väldigt påverkade utav all teknik och därav även de nya sociala normerna inklusive denna hets kring materiell lycka. Själv är jag är heltids studerande och även om dessa år har varit riktigt tuffa ekonomiskt så har jag heller aldrig varit lyckligare. Förr handlade det om att bränna lönen så fort den kom, en skulle köpa något nytt hela tiden- trodde att lyckan i princip fanns i allt det materiella. Men nu har jag lärt mig att inget av det spelar någon roll, det är mer värdefullt att lägga pengar på upplevelser, umgås med de som betyder mest för en, köpa matvaror för en god middag, köpa endast det en behöver vilket får en att faktiskt uppskatta det man har eller spara vilket lär en att bli ännu mer kreativ när det kommer till just att göra sådant en gillar och blir glad och mår bra av men som inte kräver pengar. Såklart att om en jobbat hårt och känner för att unna sig något en behöver eller vill ha så ska en göra det, men då inom rätt marginaler och som du säger- utan hets. Ha en fortsatt fin dag!! All kärlek till dig och dina fina läsare!

 18. Denice

  Kloka människa!!!! Vilket bra inlägg. Jag är så otroligt trött på all köphets som är i bloggar och instagram. Orkar inte se ett enda till inlägg om mobilskal eller DW-klockor, matkassar som man inte kan leva utan osv osv… eller att samma socialamedieprofil som här ovan går ut i media om att hon behöver en större lägenhet pga alla pressbud och gratisgrejer hon får. Hon får inte ens plats i en vanlig tvåa, utan måste som singel ha en trea för att hon får så mycket saker hela tiden??? Vad ger det för bild till unga tjejer som ska ut i vuxenvärlden? Samma som att en dyr väska är livet…jag spyr!
  Så glad att jag är vuxen och kan se på saker och ting med mina vuxna ögon, för precis som du skriver. Hade man varit 20 idag så hade jag troligtvis haft en jäkla massa prestationsångest om man ska mäta sig med det man ser i sitt instagramflöde.
  Tack för lite verklighet Elin!!!

 19. Daniella qvist

  Jag blir glad när jag läser detta. Iblan när man tittar och läser instagram inlägg kan jag känna att har man inte allt det där är man ingen. Alla har inte pengar till att köpa dyra grejer för att man ska passa in.

 20. Emelie

  Brukar aldrig kommentera ditt inlägg här men för första gången vill jag göra vilket klokt och underbart inlägg du skriver om! All denna hets som är hur man ska köpa dyra saker, nyhetsbreven som kommer för de är rea! TACK ELIN FÖR DITT FANTASTISKA INLÄGG 🤩

 21. Linn

  Åh, TACK för att du skriver om detta, och TACK för att du är en av få (verkar de som) som verkar jordnära och fortfarande står med båda fötterna på jorden. Så viktigt!!
  De du skriver nu gör att jag vill fortsätta följa er resa till huset!

 22. N

  Väldigt intressant inlägg då jag känt exakt samma sak den senaste tiden. Älskar allt som har med fina saker att göra, men ibland känner jag mig bara helt feed up och då är jag inte i närheten av att vara influencer.
  Kan du inte länka youtube klippet? Hade faktiskt varit intressant att se 🙂

 23. Annika

  Sunda tankar Elin!

  Överväger att avfölja ett konto på IG som enbart handlar om inköp av dyra väskor och kläder. I början kändes det lite kul och inspirerande. Nu blir jag nästa irro över den sjuka konsumtionen hon står för.

  Grattis till huset!

 24. Therese

  Är själv så trött på all hets om all denna överdrivna konsumtion. Den gör oss inte lyckligare. För det har inget med lycka att göra. Vi måste lära oss att leva här och nu och va nöjda med det vi har. ( Sen betyder det inte att jag inte älskar fina saker och att unna mig emellanåt ) Älskar att följa dina frisörjobb, du är en stor inspiration. Kram från en annan frisör som älskar sitt yrke 😊

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"