Beautyhudvård

HEAT – infraröd bastu

Hej fina ni!

Igår var jag med om en speciell upplevelse, jag testade en bastu med infrarött ljus. Jag har ju skådat dessa sessions kring olika influensers och jag vill inte vara sen på bollen själv utan det var dags för mig att testa. Detta är inget samarbete utan jag vill testa som vilken person som helst. Det är den norska modellen Sophia Lie som tagit hit konceptet från New York och finns på Stureplan i Stockholm.

Jag ska vara ärlig och säga att jag HATAR att basta, haha. Jag får panik på att luften är så varm och det bränner i näsan och jag brukar klara max fem minuter. Därför var mina förhoppningar inte jätte positiva men skillnaden mellan denna bastu och vanlig är att dom infraröda strålarna tränger direkt in i huden och värmer upp kroppen inifrån. En vanlig bastu värmer bara upp luften. Det gör att du svettas ut betydligt mycket mer skit än du annars skulle gjort i en vanlig bastu. Dom infraröda strålarna gör bastu-sessionen mer intensiv och fördelarna är många.

Här ovan ser ni några av fördelarna med att sitta i denna bastu. Du kan bli av med en baksmälla, puffighet, få igång blodcirkulationen, få finare lyster i huden och mycket mer. Jag ville testa för att tillsammans med LPG göra det bästa för min kropp att läka från OP. Jag vill ha så pass bra cirkulation, jobba antiinflammatoriskt och hjälpa kroppen på traven lite. Har jag gått igenom denna smärta så ska jag fasen göra det fullt ut.

Såhär ser bastun ut, i taket ser ni också ett rött ljus. Det ljuset går att ställa in för olika påverkan på kropp och sinne. Jag valde det röda som jobbar antiinflammatorisk, perfekt för rehab efter OP. Jag klädde av mig naken, satte mig på en handduk och försökte koppla av. Jag valde en 25 minuter session och tacka gudarna för det, jag hade inte klarat länge (första gången i alla fall).

Jag kunde ju inte posera helt spritt språngande naken så fick ta på mig handduken, men det åkte av lite snabbt som den kom på.

Eftersom värmen går direkt in i huden och värmer upp kroppen inifrån behövs inte lika mycket värme för att man ska börja svettas. I och med att temperaturen är lägre kan man också sitta i bastun betydligt längre än i en vanlig bastu, samtidigt som man svettas mer intensivt. Jag blev helt i chock, det bara RANN svett – nej men ni förstår inte. Jag har aldrig sett på maken, det kändes som att allt ont man utsatt kroppen för rann ner på den fina vita handduken. Det var varmt, den kom upp till nästan 65 grader och sista fem minuterna var tuffa.

Jag slängde mig ut ur bastun och det bara fortsatte rinna av mig, haha. Jag halsade två stora glas vatten och sedan hade jag en LPG tid efter. Man måste tycka om att sitta i värme och framförallt tycka att svett är okej. Jag tyckte det var spännande och jag känner mig lättare och mindre plufsig. Jag ska ge det några gånger till, en hatkärlek från min sida. Jag tog 25 minuter och det kostade 495 kr och vill man sitta i 45 minuter kostar det 750 kr.

Kommentarer

  1. Monika

    Nej nej, det är inte en norsk modell som har tagit hit konceptet. Hon må möjligtvis ha höjt priserna och introducerat det för influencervärlden. IR-bastu har funnits länge, bland annat kan du ”bada” på Lymfsalongen i Brimma. Knappt 300 kr för 75 minuter. Finns även andra ställen och förutom i skönhetssygte används det bland annat som egenvård efter cancerbehandling om man får problem med att lymfvätskan inte kan cirkulera och skapar svullnad.

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"