Elins livMy thoughts

Uppdatering Torsten

Denna dag blev inget som jag hade tänkt. Som jag sagt för någon vecka sedan så har Torsten fått någon reva på hornhinnan orsakat av vad som helst. Kan vara en gren, grus som blåser upp eller när hundarna leker. Att mopsar eller trubbnosiga hundar har problem med ögonen är vanligt men på Torstens 7,5 år så har de ALDRIG varit något större fel på honom och nu har jag haft skyttetrafik till veterinären senaste månaden. Deras ögon står liksom ut och dom har även nosveck som kan ”trycka” upp mot ögonen, även håren kring ögonen kan också skava in i ögat. Men jag var hos vet för snart två veckor sedan och har behandlat honom som rekommenderat. Allt blev bra igen och behandlingen avslutades. Sedan igår kväll märker jag att han kisar med höger öga igen, jag rengjorde och vi gick och la oss. I morse kunde kan inte ens öppna ögat och när jag försökte rengöra allt grojs gnydde han till.

Jag åkte till jobbet och A stannade hemma. Sakta men säkert märker vi att han blir sämre, får mer och mer svullet öga och han blir riktigt låg. A skulle iväg på möten och jag hade full rulle på salongen. Jag ringer veterinären direkt och frågar om en tid, jag fick ta första bästa helt enkelt – det är akut när det är ögonen tydligen. Jag gör klart min första kund, bokar om resterade kunder som jag skulle haft fram till 19.00. Åker hem i en puls på 180 och när Torsten inte ens möter mig vid dörren när jag öppnar är det illa. Jag ringer i panik till vet igen (en timme innan min bokade tid) och frågar, han blir bara sämre fysiskt. Dom sa att vänta in min tid och den timmen var lång och jobbig.

Vi knatade dit och det var två personer som tog hand om honom direkt, la smärtstillande i ögat på en gång, behandlade och gjorde allt för att underlätta undersökningen på honom. Han var så duktig, det kändes precis som att han ”ville” ha hjälp, han satt still och lät dom göra sitt jobb. Dom tappade honom på blod som skulle återanvändas till att behandla ögat med, han bara satt där medans dom tog honom på blod.

Allt gick bra och dom tror att första skadan på hornhinnan inte hunnit läkt än och när jag slutade med dropparna första vändan så blossade skadan upp igen, troligen. Jag fick åka land och rike runt för att recepten på alla droppar var slut på Apoteken så jag passade på att handla ny hundmat, en ny bädd och lite smått och gott till vovvarna.

Den där kaninen jag köpte är redan sönder, Ester är halvt till salu på Blocket just nu… hmmm…

Torsten var pangnöjd med en till bädd, filt och han blir ordentligt ompysslad. Han måste gå en till vända på antibiotika så han vilar mest nu, älskade barn ❤️ Här ser man att han kisar med höger öga, men han är en krigare.

Kommentarer

 1. J

  Hej! Min chihuahua råkade ut för samma sak i januari. Jag blev så sjuk av oro att jag faktiskt förutom droppar som veterinären skrev ut så fick min lille vovve gå på healing 4 ggr tätt under en veckas tid. Låter säkert urflummigt, men jag går själv på det en gång i månaden och då brukar han följa med och ligga på min mage medan jag får healing och han fullkomligt älskar det! När jag säger vi ska på healing blir han eld o lågor och springer dit vi går. Healing i sig är energipåfyllning, så resonerade att genom att han får gå på ngt som han ändå älskar och som han mår bra av samt att min stressnivå går ner så var det ett enkelt val för mig att lägga ut 2000kr. Jag tror att de känner av ens egna stressnivå, vilken jag tror i sin tur påverkar dem och deras läkeförmåga. Blev visst längre kommentar än vad jag hade tänkt. Hoppas att din vovve blir bättre snart <3

 2. Kristin

  Lilla Torsten, stackars liten. Hoppas han repar sig. Vad gör man inte för sina lurviga päls-barn! Helt rätt att skämma bort honom med ny bädd. Hoppas inte Ester biter sönder den bara 😀

 3. S

  Stackars Torsten! Hoppas han blir helt återställd och mår bra snart igen!

  Tänkte på det, är det inte dax med 2019 hår trender på bloggen? Jawline Bob verkar sjukt inne i år, Vad tycker du om den? Kan alla ha det? Eller bara vissa? , vilka isåfall?. ska bli spännande att se vad du hittar för trender 🙂

 4. J

  Jag har en fråga jag tänkt på ett tag! Jag har läst ditt inlägg där du sågar balsammetoden. Inlägget är gammalt. Har du ändrat uppfattning nu när du har Therese som kund? Som använt balsammetoden i flera år. Folk som använder det här 99 gånger av 100 finare hår än andra. Tjockt friskt glansigt lockigt. De behöver inget löshår som typ alla andra som kör med schampo behöver 🙂 är nyfiken på din åsikt! Själv älskar jag balsammetoden. Från slitet torrt hår till mjukt glansigt och friskt:)

 5. Therese

  Stackarn! Hoppas att Torsten blir bättre, har sett att det finns hundar med mer lös hud runt ansiktet, kommer fasiken inte på vad denna rasen heter men som ofta får lov att operera huden runt ögonen och ta bort en del för att själv locken kan vinklas in i ögonen. I många fall med den rasen får dom lov att göra operationer för att hundarna inte skall tappa synen, man kan tänka sig själv att det lär vara som att få grus i ögonen eller när man tappar en ögonfrans i ögat så gör det ju svinont! Vet inte hur det är med moppsar mer än att man hör ibland att dem kan ha mycket problem med andning. Hoppas han kryar på sig får slippa veterinären ett tag nu lille vän ❤

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"