BlondHair

NYHETER PÅ SILVER FRONTEN

Hej godingar!

Hur ligger luggen? Jag är allmänt mosig fortfarande, berättade på Instagram igår hur det låg till men aa – till något betydligt trevligare. Jag älskar silver-schampo och jag brukar då och då visa er hur man gör och tipsa om bra produkter att använda. Ett silverschampo är den produkt jag tycker folk missbrukar mest och frisörer använder som ”använt det hemma så blir det bra”. Jag tycker att all pigmentering man gör hemma är en uppdatering utav det du redan tycker om. Använder du en färgbomb gör du det för att underhålla och bibehålla din fina färg från frisören. Om du använder du silver-schampo gör du det för att ditt blonda hår drar åt sig massor med skit som lägger sig som en ful hinna på håret och gör det gul/dassigt. Du har redan fått en kall ton från frisören, bibehåll den med hjälp av silver-schampo – inte försöka ändra hela hårfärgen med det.

Just produkten är rätt trist egentligen, innehåller bara massor med violetta pigment som fäster olika på olika hårtyper och hårfärger. Det blir olika resultat i och med att samma produkt läggs på alla typer av hår, oavsett vad. Jag har predikat om Fanola’s variant ett bra tag nu vilket har gjort att jag helt lämnat att testa andra varianter. Därför vill jag göra en update i silverschampo-djungeln.

KÉRASTASE

SCHAMPO (klick)BALSAM (klick) *20% rabatt just nu
Yes, här har vi mitt senaste tillskott och jag har varit lite si sådär till just Kérastase tidigare men nu har jag testat två olika serier och jag måste säga att jag börjar ändra mig. Det jag tycker mest om är att det är en HEL SERIE med produkter som vårdar och underhåller just blonda hår. Här testade jag schampot, balsam och leave-in krämen och det jag gillade mest var att den slår mer mot grått än lila. Fanola t.ex – där blir mina axlar lila till och med. Den är förvisso hardcore men om man vill ha en produkt som faktiskt gör något bra för håret samtidigt ger resultat. Innovativt och riktigt bra serie, ME LIKE!

LEAVE IN – värmeskydd (klick) 20% rabatt just nu

Som jag sa ovan, denna leave-in kräm är RIKTIGT BRA – ni måste ha denna hemma. Den skyddar håret mot värme upp till 230 grader, innehåller UV-skydd och härlig att föna in i håret sen.

REDKEN

SCHAMPO (klick)BALSAM (klick) 20% rabatt just nu

Jag jobbar på en Redken salong och dessa använder jag på mina kunder, varje dag. Det som jag älskar med just denna är att det är ett skonsamt schampo och balsam, håret blir riktigt mjukt och jag älskar doften. Jag kan använda dessa bara för att tvätta håret och låter jag den inte verka i några minuter så händer det inte så mycket. Men låter jag den verka i 3-4 minuter blir den blonda färgen SÅ FIN. Den är inte lika ”kall” som t.ex Kérastase eller Fanola men ack så bra serie. Jag skulle rekommendera denna till alla brunetter också, som vardaglig serie. Jag skulle renovera mig själv i duschen förra veckan, ni vet – skrubba, raka allt som finns och leka spa. Eftersom schampot inte är så intensivt så lät jag schampot sitta i länge, kanske 10 minuter och det blev SÅ BRA.

Ni ser så vita mina längder är, slog inte över alls och balsamet gör håret lent och härligt.

FANOLA

SCHAMPO (klick) – 30% rabatt just nu

Well, måste lägga in detta stjärnskott ändå. Detta är ett silver-schampo som gör håret lila om man inte är lite snabb och gnuggar in det ordentligt. Man måste ha is i magen och vara förberedd på att håret kan bli lila, eller vissa delar av det. Jag brukar rekommendera detta till brunetter med ljusa partier i håret, HELT perfekt. Eller till vissa blonda, välmående hår som inte har jätte skadade delar som kan dra åt sig mer. Det slår över på mig ibland också vilket har resulterat till att jag får ett halv rakat ben. Men ett silver-schampo som det är riv i och fungerar varje gång. Man kan lägga en del vanligt schampo i handflatan, droppa i lite av Fanola schampot och veva runt med fingret – in i håret.

HUR ANVÄNDER MAN SILVERSHAMPO:

 1. Schamponerar håret med vanligt schampo (tips)
 2. Vrider ut överflödigt vatten ur håret
 3. Sedan tar jag valfritt silver-schampo och ”smeker” på håret
 4. Jag masserar in det lätt på huvudet (längderna sist). Adderar lite vatten om du inte får det jämt fördelat
 5. Tar lite mer silverschampo och gnuggar in det i resterande hår. Har ni löshår kan det vara bra att låta överhåret sitta längre och sista minuten massera ut på längderna.
 6. Masserar in schampot jämt fördelat från rot till topp och väntar. Jag brukar hinna raka smalbenen och sedan måste det sköljas ur, så ca 2-10 minuter beroende på vilket typ av silver-schampo du använder. Ju längre du sitter, desto mer resultat.
 7. Skölj ur ordentligt och avsluta med balsam

Här använde jag serien från Kérastase btw (klick), älskat!

Kommentarer

 1. Bea

  Hur ser du på Maria Nilas Sheer silver jämfört med dessa? Gillar att Nilas produkter är veganska och att de finns i så stora förpackningar!
  Tack för en bra blogg, kram!

  1. Elin Johansson

   Hej Bea! Åh, tusen tack 🙂
   Jag tycker den inte har så mycket krut i sig tyvärr. Men om du fördelar den ordentligt i håret och låter den verka under en längre tid så ska det nog gå. Kram Elin

 2. Therese

  Testade Redken för några veckor sedan, tycker shampoot är bra och ger fint resultat men fan så det luktar herrparfym av många utav deras produkter! Blir tokig alltid samma visa! 😂 Så får fortsätta leta ett bra silvershampoo helt enkelt i den djungeln 😎

  1. Elin Johansson

   Haha, ja det är sant men det doftar bara just när du använder dom – sen försvinner doften 😉 Kram Elin

 3. Frida

  Hoppades att du skulle göra ett sånt här inlägg!! 😀 Har fått tips om Kevin Murphy’s Blonde Angel-serie, hur är den jämfört med dessa? Är ute efter mycket effekt/pigment men har rätt så skadat hår. Jag har tidigare testat Revlons Nutri Color Creme 1022 men när jag färgade det (blont) hos frisören senast blev det grönt på vissa ställen :/

  1. Elin Johansson

   Åh vad roligt 🙂
   Jag tycker inte KM’s silverschampo ger så mycket resultat – jag får sitta så länge för att ens det ska ge något. Fanola ger ju mest effekt, näst på tur Redken om du låter den sitta ett tag. Men du kan blanda ut Fanola med vanligt schampo i handflatan så du ”spär ut den”. Just revlons färginpackningar tycker jag fäster konstigt på håret och omöjligt för frisören att få bort med färg 🙁 Testa dig fram. Kram Elin

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"