Före och efterHairHårfärg

LJUSA UPP ASIATISKT HÅR

FÖRE / EFTER

Hej vänner!

Hoppas ni har fått en underbar sovmorgon och njuter av solen som skiner. Vilken vecka jag haft, kaos med Torsten, mycket på salongen och magont från helvetet. Veckorna går så fort och jag har inte förstått att i slutet av denna månad flyttar vi till hus, wow. Vi måste börja packa denna helg, försöka få ner saker i lådor som vi inte använder. Man tror alltid att ”nej men det går fort att packa ner” – men i själva verket blir det kaos när man väl börjar plocka ut saker i skåpen. Jag tycker inte om att flytta, har gått igenom alla tänkbara flyttar och det är inte roligt – jag tycker om att ha ordning och vill gärna få klart allt på samma dag. Jag får alltid upp alla flyttlådor samma kväll jag flyttar och åker alltid skyttetrafik till butikerna för att få ordning på hemmet.

Men hur som, jag vill visa er min makeover jag gjorde på en nykund i veckan. En super gullig kund från Söderhamn gled in på salongen och smittade av sig med positiv energi. Hon hade inte gjort så mycket med håret sedan tidigare förutom en gång när hon satt modell för ett stort märke.

Hennes hår var mest slitet men massor med vita pluppar på topparna. Det var i någon orange, brun hårfärg som var något fläckig. Hon hade en liten egen utväxt som var kallare, hon har asiatiskt hår och behövde en förändring. Hon ville att det skulle hända något med håret, få in ljusa/mörka delar som fick håret levande. Hon ville få en frisyr och klippa igenom hela håret, inte bara längst ner i topparna. Hon upplevde det omöjligt att styla håret, att få lockarna att hålla och glansen var obefintlig. Jag kände att detta kommer bli en tuff utmaning och jag hade ingen aning om hur den gamla färgen skulle reagera när jag började bleka. Jag sa till henne att jag ska göra allt i min makt för att få håret jämt och ljusa upp det snyggt.

Jag målade och slingade som en tok, la en ny bottenfärg och försökte få håret att gå mer mot mocca. Jag visste att slingorna skulle bli varma och därför sköljer jag innan slingorna hinner bli gula. När man ska ”tona” in ett asiatiskt hår kommer inte toningen ta som ett skandinaviskt hår och färgen kommer få sitta längre tid och jag väljer alltid en, två mörkare nyanser för bättre täckförmåga. Jag skuggade även botten i en mörkare ton även i blött hår för att få bästa övergången mellan botten och slingor.

Jag klippte av 7-8 cm och formade om hela håret, klippte upp, klippte en delad lugg tillsammans med inramning mot ansiktet. Hela hon poppade fram och tillsammans med dom ljusa delarna mot ansiktet blev resultatet så bra. Det är fortfarande några delar som jag vill ha ordning på men jag förklarade för henne att fokuset för första behandling är att få färgen jämn och att håret ska klara av en första uppljusning. Härifrån har jag stenkoll på vad som finns i håret, hur håret reagerar så nästa behandling blir betydligt enklare. Oftast när man har ett nytt hår att jobba med tar det några gånger innan man lär sig håret, därför jag arbetar långsiktigt.

Jag schamponerade med Redken ”frizz” serie, använde olja från Living proof, fönade håret med Joico blowdry lotion, avslutade med sprayolja och fuktblockerande spray. Jag avslutade med att locka några delar med GHD 32 mm, fluffigare än såhär blev det inte.

Kommentarer

  1. Kristin

    Jösses vilken skillnad, jätte fint. Hennes tjocka hår kan man avundas dessutom 🙂

    Hoppas allt går bra med flytten trots att det är mycket att packa! Spännande!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"