Home

BÖRJA FLYTTPACKA KÖK

I samarbete med Grabbarna Flytt

Hej mina fina!

Hur mår ni? Fasen vad kallt det är, damn alltså. Jag har sagt att jag inte är sugen på att åka utomlands till värmen men nu börjar jag smått tråna efter vita stränder och sol. Mina föräldrar flög till värmen inatt och känner en smått avundsjuka just nu, dom kommer ha det fantastiskt. Hemma hos oss börjar flyttlådorna ställas på hög och hallen är färdigpackad och i helgen började vi packa ner vissa delar av köket som vi inte kommer använda mer. När jag stod och packade ner alla glas slog det mig att jag vill ha ett vitrinskåp i huset. Alla fina glas vi har står bara intryckta någonstans och vissa glas är för höga så dom har stått ovanför kylen. Men jag måste kalla mig veteran när det kommer till flytt, jag tror (om jag inte tappat räkningen) att denna blir min 13:e flytt. När jag flyttade till Stockholm hoppade jag mellan olika andrahandslägenheter innan jag kunde köpa lägenhet. Sedan har livet förändrats med åren och flyttandet har följt efter mig. Vi flyttade in januari 2018 i denna lägenhet med hopp om att vi ALDRIG skulle se en flyttlåda igen men samma här, man får färdas med livet helt enkelt.

I och med detta så kanske jag inte är ett proffs på att packa men en hejare på att rensa. A är lite sämre på den fronten, han kan få upp en gammal jacka med knappar som fattas och den ser allmänt risig ut. Han menar att ”Nej men jag lagar den, as fin”:

 • JAG: Eh, den har legat i två år i en låda utan att du saknat den – SLÄNG.

I och med denna flytt ville jag tipsa er om smarta lösningar och hur man ska tänka när man packar. Jag frågade Emil på Grabbarna Flytt om han ville hjälpa mig att reda ut hur man tänker och packar på bästa sätt. Eftersom det härliga gänget ska hjälpa oss med flytten, ännu en gång. Dessa stjärnor hjälpte oss sist och det var en självklarhet att jag ville få hjälp även denna gång. Eftersom jag vill göra det enklare för oss men också för grabbarna som flyttar vill jag lära mig att flytta smidigare genom att få tips hur man förbereder sig bäst inför en flytt.

PACKA PORSLIN/GLAS

Emil sa till mig att det viktigaste är att ha bra material att jobba med. Eftersom det står ”Ej Reklam” på varenda brevlåda har vi inte längre gamla tidningspapper att sno in glasen med så han tipsade mig om silkespapper och bubbelplast som finns på Rusta.

Eftersom vi inte behöver drink eller shotglasen på tre veckor började jag packa ner allt som bara ”står”. Glas/porslin är svårast att packa tycker jag och det blir oftast många kartonger med mycket tomma ytor för packningen är skör. Man kan inte bara trycka ner allt. Jag tror att vid varje flytt har något gått sönder, vill inte att det ska hända igen.

Jag började med att lägga bubbelplast i botten på en kartong, jag la några lager.

Jag började med vaser som jag inte kommer använda på ett tag. Jag la vasen i hörnet och rullade fram till mitten, sedan tog jag upp papper på sidorna och fortsatte rulla. Jag fick in snitsen efter ett tag och kände mig som en person som slår in julklappar på Åhléns – nöjd nöjd nöjd.

Om jag hade varit riktigt ambitiös hade jag säkrat upp med tejp, men det fungerade såhär också.

Sedan fortsatte jag med vaser, glas och andra ömtåliga saker. Våra stora, ömtåliga vinglas rullade jag även bubbelplast på samma sätt som med pappret. Under alla mina flyttar har jag aldrig packat såhär smidigt och smart, det blev nästan lite roligt. Jag fick ner riktigt mycket saker med noll onödigt tomrum kvar = färre lådor.

Flyttkartongerna börjar radas upp och vi krigar tillsammans för att rensa allt onödigt och packa enkelt för att det ska bli smidigt att få upp alla lådor i nya huset. Jag tycker om att vara effektiv och göra saker smidigare för mig själv. Nu har jag lagt ”fina glas” i en kartong, koppar/porslin i en kartong och fyllt upp med lättare köks-artiklar på toppen för fylla så pass mycket yta som möjligt. Emil på Grabbarna Flytt tipsade mig också att man kan göra pappersbollar och packa tillsammans med alla glas – för extra komfort så att säga.

Hur snyggt gjort? Den är maxad och alla glas ligger skönt nerbäddad med bubbelplast och silkespapper. Jag la även några ark bubbelplast ovanpå för att säkra om grabbarna staplar kartonger på varandra.

Att märka lådorna är den viktigaste biten. Jag vet inte hur många gånger jag stått och rivit upp varenda kartong för att hitta någonting överhuvudtaget. Jag skriver vad det är i lådan och vilket rum den ska till. På så sätt blir allt mycket enklare att dela upp kartongerna i huset. Hel-nöjd med att börja packa och i helgen ska garderoben få en svängom. Visste ni att det finns flyttkartonger som är som garderober?! Vi vet allt man har på galgar, det finns en kartong som man hänger in allt i, säkrar upp och sedan hänger man bara upp det fint på nästa ställe. Jag tror dom finns att köpa på t.ex City Self Storage eller Pelican. Måste införskaffa mig dessa i helgen!

Kolla – måste ha!

Kommentarer

 1. Sophie

  Alltså Elin, hoppas verkligen du kan svara! Är så ledsen 🙁 var och satte om mitt hairtalk igår för tredje gången, frisören nyanserade då slingorna och efter det hade hon ingen koll på vilken som skulle sitta vart, så hon klippte av ca 3-4 cm och klippte in allt igen så håret blev så tunt och kort. Känner mig så ledsen för det är så mycket pengar som jag lagt ner och har inte råd att redan köpa helt nytt hår…. vad kan jag göra?!

  1. Elin Johansson

   Heeeej fina du!
   Men va???? När man sätter om Hairtalk ska man sätta slingorna på ett dockhuvud så man vet exakt vart dom ska in i håret igen. Har frisören tagit för mycket av längden för att hon inte haft koll måste du säga till. Visst, man måste alltid klippa lite för att jämna till efter varje omsättning men inte klippa av håret. Ring tillbaka, det är hennes ansvar att ha koll på hennes jobb – då får hon stå för det. Hoppas det löser sig! KRAM

 2. Linda

  Mina bästa flytthacks är:
  Jag brukar skriva rum och vad som är i kartongerna på ena kortsidan. Då ser man det även när kartongerna står staplade och kan enkelt hitta rätt kartong.:)
  Brukar även skriva på ovansidan om kartongen är extra tung så att man vet det innan man lyfter den. Då kan man förbereda kroppen på om den behöver lyfta tungt eller inte.:)
  Min erfarenhet av Grabbarna Flytt är att de är supertrevliga men tar längre tid på sig än vad de estimerar. Har använt dem två gånger nu och båda gångerna tog det väsentligt längre tid än vad de angivit som max.tid, trots att jag noga skrivit ner allt som skulle flyttas. Men det kanske är standard för alla flyttfirmor. Ska hursom testa en annan firma nästa gång och se om det är likadant med alla eftersom det blir väldigt mycket dyrare än vad man beräknat om det drar över tiden.

 3. Lina G

  Mitt bästa hack för att packa glas är att dra över en ren strumpa över varje glas. Har flyttat så i tio år och aldrig söndrat ett glas. På så sätt får man även med sig alla strumpor på köpet och slipper papper och plast när man packar upp. Tack för en bra blogg.

 4. Lina

  Snälla rara! Jag har mörkbrunt hår men har tidigare varit ”ljus”. Jag har kämpat jättelänge nu med att spara ut till mig naturliga ganska kalla bruna färg. Dock har jag konstigt nog en annan brun hårfärg i topparna/nedre delen av håret som går mot en konstig varm/röd/kopparfärg (på ett dåligt sett) förstår inte varför det blivit så trots att det färgade är bortväxt, men läste att hår kan dra åt sig produkter. Jag använder hårolja till nedre delen av håret, kan det bero på den? Läste att det finns schampon som kan tvätta bort sånt här. Snälla tipsa vad jag kan göra och om du vet något bra schampo!❤️❤️❤️ Lycka till med flytten, ska bli kul att följa den!

  1. Elin Johansson

   Hej Lina!
   Jag förstår, men antingen finns det lite gammal uppljust färg i topparna kvar som gör det varmare. Om inte det så får du tänka på att solen ljusar upp håret och i sin tur gör det varmare. Att produkter ger missfärgningar på håret är sant men det gäller bara blekta ljusa hår. Att dina toppar är varma är för att dom är ljusare än resterande hår, schampo kommer aldrig göra det mörkare så det passar din egna färg. Mitt tips är att antingen klippa av det varmare längst ned eller lägga en inpackning med pigment för att neutralisera håret till samma ton. Du kan också gå till frisören och bara få en uppfräschning på din egna färg och få en jämnhet på nyansen utan att kännas färgad. Stor Kram

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"