Hair

TIPS FÖR TORR & KLIANDE HÅRBOTTEN

Hej vänner!

Hur har er helg varit? Min har varit toppen men packat som en dåre, alla flyttlådor börjar ställas på hög och jag har rensat så mycket. För det första förstår jag inte hur mycket saker man samlar på sig men också vilken befrielse det är att få bort saker som bara står och dammar.

Men när jag stod och rensade hela mitt kontor fann jag produkter som jag inte riktigt har använt och just denna kunde inte komma fram mer lägligt. Min hårbotten är kaos just nu, hela mitt hår är kaos. Jag tror det har med stressen inför allt som händer men också detta skiftande väder. Jag har för första vintern någonsin börjat ha mössa på mig och då skiftar det varmt/kallt hela tiden. Hela min hud är torr och jag är så trött på denna vinter nu, ge mig vår – sol – NÅGONTING.

REVERIE CAKE

Alla vet att ett fint hår har med hårbotten att göra och jag tror många är dåliga på att ta hand om just hårbotten. Detta är ett skyddande serum (klick) som stimulerar hårväxten och balanserar hudens pH-värde. Jag har använt denna en gång tidigare men då var det sommar och jag hade inte lika mycket problem med hårbotten då. Dock så tror jag om man lägger in som en rutin en gång i veckan att behandla hårbotten, året om så tror jag att man märker en stor skillnad.

Det står att man ska massera in denna i blött hår och låta vara. Men jag tycker hårbotten blir fet så jag använder den när jag vet att jag ska tvätta håret. Så som igår, jag höll på att packa hela dagen och visste att jag skulle duscha på kvällen. Jag droppar i den med hjälp av pipetten över hela hårbotten (ej vid mina Hairtalk fästen) och masserade igenom. Det gick hela dagen och sent på kvällen duschade jag som vanligt. Det var otroligt skönt att behandla hårbotten, mitt bästa tips just nu.

Jag har en to-do list på 10 punkter som ska skalas ner under dagen så det är dags att sätta gång. Hoppas ni får en härlig start på veckan!

Kommentarer

 1. Linn

  Is

  Tipsar även om att kolla vad ett apotek erbjuder. De brukar ha egna varianter, kanske inte med pipett utan att du droppar ut den och sen masserar in. Jag åt en medicin som gjorde min hårbotten torr och fick då bra hjälp av personal på apoteket!

 2. Is

  Vart så jäkla glad när jag såg din insta story och du nämnde torr hårbotten då jag senaste månaden för första gången besvärats av riktigt torr botten som kliar och vet inte riktigt vad jag ska använda.
  Klickade fort in på din blogg och på länken till produkten och kände hur luften gick ur mig, 700 spänn?! Är de värt de tänkte jag? Två barnsmamma som är sjukskriven, kan jag verkligen köpa EN hårprodukt för 700kr?
  För mig är de mycket pengar så jag undrar om du har nått budget alternativ? Vet du någon produkt som funkar bra för torr hårbotten för en lite bättre peng?

 3. Cassandra

  Detta kom ju inte mer lägligt! Jag har de senare dagarna fått så fruktansvärd torr botten som kliar och svider.. ska kanske unna mig denna och testa👌🏻 Tack för dina underbara tips

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"