Min Operation

FÖRE/EFTER – TVÅ MÅNADER EFTER FETTSUGNING

Hej hjärtan!

Hur mår ni idag? Jag ska kila till salongen snart och riva av en hel dag där. Men det var ett tag sedan jag uppdaterade er om min fettsugning. Nu har det gått lite mer än två månader sedan jag fettsög låren. Nu är jag i en fas där kroppen ska läka, inifrån – det tar lite tid. När man gör olika operationer tar det lång tid innan man är helt återställd. Om en månad ska jag på tre månaders koll hos Mats och det ska bli spännande och se vad han säger.

HUR MÅR JAG?

Jag är fortfarande öm på vissa ställen. Nu senaste två veckorna har det varit insida lår, om ni ser på bilden så har jag en liten hård ”klump” som gör skit ont. Det är vätska eftersom det är ett sår som läker inifrån förklarade hon som jag gör LPG hos. Även under rumpan har jag ett parti som är hårdare och ömmar. Vissa dagar känner jag mig öm på sidorna och vissa insida, varierar. Men jag spinner inte iväg för det, det kommer ta sin tid innan jag är mjuk och återställd. Sedan är det så sjukt hur man vänjer sig, helt plötsligt kan kan bara sova på rygg – det som jag hade mest problem med i början. Nu kan jag sova på sidan och ligga på ”benen” liksom men jag känner att jag både somnar och vaknar på rygg – haha. Jag har fortfarande gördeln på men senaste veckan tar jag av mig den när jag sover – annars har jag den dygnets alla vakna timmar. Jag är lite överdriven med gördeln, jag behöver inte ha den HELA tiden men jag tänker för bästa resultat och så länge jag är öm har jag den.

Just i mitt jobb också, jag står, går och sitter på klippstolen hela dagarna. Jag hade inte klarat av att gå utan den på dagtid. Jag har börjat på LPG en gång i veckan och hon sa att hon inte sett ett så bra resultat tidigare, snacka om att jag blev riktigt glad.

Okej, USCH – jag tycker detta är en jätte jobbig bild. Jag sa till mig själv att ALDRIG visa dessa bilder (speciellt före) men för att ni ska förstå VARFÖR jag går igenom detta – snart 30 år gammal. Nu måste ni hålla med mig lite här va, hur oproportionerlig ser jag inte ut? Jag har smala vader, platt mage och två bullar som står ut på sidorna. Jag vet att man är hårdast mot sig själv men ni ska bara veta vilken lycka jag känner nu varje dag att känna att midjan på byxorna sitter lika tajt åt som vid benen. Att slippa dra upp byxorna hela tiden och att slippa ha skärp för att ens få något att sitta bra. Jag har en 38a nu och det passar HELA vägen – från midja till fot. Det handlar ingenting om vikt utan att jag känner mig proportionerlig. Jag är fortfarande bullig, svullen och inte helt läkt. Nu går jag in i min första vecka där jag kan börja träna ben, det ska bli helt underbart.

Jag tycker också att min rumpa ser mycket snyggare ut. Jag trodde jag hade för bred rumpa tidigare men det var bullarna på sidorna som smetade ut rumpan. Nu när jag får börja träna ben igen så får vi se hur min kropp kommer forma sig. Det är klart att det kan låta ytligt men nu orkar jag inte längre försvara mig hela tiden.

Jag satt igår och skrev om flera gånger att det inte får uppfattas si eller så, nej så kan jag inte skriva eller nej nu kommer folk gå på mig.

Jag är så fruktansvärt trött på att alla ska kritisera allt och alla för val man gör i livet, sin kropp hur man är si och så. Ska det vara priset för att man delar med sig utav livet på en blogg. På senaste tiden har jag valt att utesluta betydligt mycket mer av mitt liv än jag gjort tidigare. Vad jag gör, vad jag köper eller vad jag väljer för jag orkar inte bli påhoppad mer. Skriver jag om att jag är kär är det fel på min man, skriver jag att jag köper vissa saker blir jag ytlig och skrytig. Skriver jag om skönhet har jag dåligt självförtroende and so on….

Nej, jag är så förbannad glad att jag fettsög mina lår och att jag gick in i mig själv och tog beslutet att strunta i vad alla skulle säga och döma mig för valen jag gör med MIN kropp. Sedan får alla säga vad fanken dom vill, jag blir lyckligare av det och kan stå för det till 100%.

Kommentarer

 1. Caroline

  Ser ju jätte fint ut! Vilken skillnad! Har du gjort både ut och insida? Vilken klinik gjorde du det på? Sitter själv och kollar runt på olika kliniker.

 2. Lisa

  Opererade du bara utsida lår eller gjorde du insidan också? Vill också få bort mina ridbyxlår men funderar på om jag borde ta insidan med.. Mina lår liknar dina på före-bilden, hade varit så härligt att få dem som på efter-bilden 😍. Har så svårt att köpa klänningar nu för jag har helt olika storlekar på överkropp och underkropp.
  Hade varit kul med en statusuppdatering också 😊. Är du helt återställd efter operationen eller finns det fortfarande någon svullnad?

 3. A

  Såklart du får göra vad du vill! Supersnyggt blev resultatet! 😍 Jag har också såkallade ridbyxlår, precis som du hade, men jag totalt älskar mina. De får mina höfter och rumpa att se större ut samtidigt som midjan känns smalare. Riktig timglasform! Men smaken sitter som baken och jag tycker vi båda rockar våra ben lika mycket oavsett 😍

 4. EVA

  Hej Elin, stort tack för att du delar med dig. Om jag ska vara ärlig har jag lite svårt för alla före/efter bilder som publiceras på plastikklinikers sidor. Jag känner ju inte personerna på bilderna och kan inte höra dem hur deras upplevelser är. Men nu finns ju du här , livs levande och vi vet att dina resultat , dina ärliga noteringar om klumpar etc, de är på riktigt. Har själv funderat på att göra en fettsugning och egentligen tycker jag det är jobbigt med skönhetsoperationer (eller vad de nu ska betecknas som ) men nu känner jag mig trygg den dagen jag väljer att göra det. Elin – fortsätt dela som du gjort tidigare , de som hoppar på dig för olika saker har nog själva problem. Jag läser din blogg o kollar instagram frekvent och kan konstatera att allt tycker jag inte om kanske men det mesta är toppen. Vore rent ut djä-t tråkigt om du försöker anpassa dig efter vissa personer. Du är ju du och det är din blogg.

  Ha det fint och lycka till med huset! 🙂

 5. Emelle

  Ser jättefint ut, förstår att du är nöjd!! 🙂 Spännande att se det riktiga resultatet sen när allt är helt läkt!! 🙂 och tycker absolut du gjorde rätt beslut när du gått och stört dig på det så pass länge. Och modigt av dig att berätta här 🙂

 6. Helen

  Äh Fuck it, inte ska du behöva dras ner i andras människors negativitet i hur de känner efter att se dina bilder, du skriver utifrån ditt perspektiv och vad du känner, kan inte andra människor ta det, ja då är vi VÄLDIGT lättkränkta.
  Elin, skillnaden mellan före-efter, det ser jättefint ut <3

 7. Cecilia

  Är så synd att influencers ska behöva oroa sig för påhopp som främst är orsakade av avundsjuka så fort de skriver om sitt riktiga liv utan att släta över eller filtrera informationen. Klart man inte ska vara provokativ i onödan men vissa saker är folk överdrivet känsliga med. Jag tycker absolut du har rätt att posta detta utan att bli kritiserad. Jag menar, bara för att en person med min bh-storlek gör en bröstförstoring/-förminskning tolkar jag inte det som att min storlek är ”fel”/”ful”. Bara för att någon med min hårlängd sätter in extentions betyder inte det att längden jag valt är ful på mig. Alla har olika preferenser och det är ok!

 8. Linda

  Tack Elin för att du delar med dig av det här. Så intressant att se resultatet och jag tycker det blev stor skillnad. Jag tror det är bra att visa att det är ”okej” att förändra sig också. Vi lever bara en gång, varför ska andra få styra hur vi lever vårt liv då. Fortsätt välja det som känns rätt för dig!

 9. Linda

  Jag instämmer i Annies kommentar. Om man blir triggad av sådana här saker så får man hålla sig borta från bloggen. Det är ju ingen hemlighet att bloggen handlar mycket om skönhet, och om man inte är nöjd med sig själv så är det säkert mycket härinne som kan trigga en. Är också så trött på att man ska behöva försvara sina val hela tiden, att man ska ta ansvar för att folk omkring en inte påverkas negativt, och att man alltid ska sträva efter att vara nöjd med det man har. Det gäller dock bara utseende eftersom ’god forbid’ att man skulle vara så ytlig och osäker att man inte acceptearar sig själv som man är när det gäller ytan. Det handlar inte alltid om osäkerhet och det är INGEN som har med Elins val att göra förutom Elin själv. Jag har hela mitt liv tyckt att mina läppar är för tunna och att mina mungipor pekar neråt vilket gör att jag ser trött och sur ut. Brukar få höra att jag alltid ser så butter ut, och att folk tror att jag är arg och otrevlig, vilket är långt ifrån vad jag är. Jag har dock aldrig vågat göra något åt det eftersom det inte är socialt accepterat att t.ex. göra en läppförstoring. På torsdag ska jag dock göra det och även fixa till mina sura mungipor. Ser så fram emot detta! Efter att ha funderat på det i typ 25 år, ha bokat och sedan avbokat x antal gången, vågar jag äntligen göra det.

 10. Annie

  Johanna: Förstår hur du menar; samtidigt är detta verkligen inte Elins ansvar! Människor som blir väldigt lätt triggade bör själva ta ansvar för vilken typ av material de exponerar sig för. Om Camilla efter ett besök i Elins blogg nu känner komplex för sin kropp skulle jag gissa att roten till det problemet är något helt annat än blogginlägget. Något hon själv bör jobba med.

  Övrig reflektion: Allså är ju på något sätt var och ens ansvar och inte ditt Elin hur man uppfattar detta inlägget! Skulle du lägga upp att du färgat håret brunt skulle du knappast få massa kommentarer typ ”har alltid känt mig söt i blont hår eftersom det är min naturliga färg men nu får jag komplex eftersom du ändrade din färg…”. Visst att kroppsideal mm är problematiskt och komplext, absolut. Samtidigt tycker jag Elin att du skriver på ett sådant ödmjukt och ärligt sätt, och jag personligen tycker att detta är ett väldigt intressant inlägg som var kul att läsa! Jättefina resultat har du fått med, glad för din skull!

 11. Linnea

  Lika fin då som nu. Man får bestämma helt själv! Man gör det som är bäst för en själv! Kram ❤️🙌🏼🥰🌟

 12. Johanna

  Du får självklart välja att fettsuga dig eller inte, men effekten av att du väljer att outa det i din blogg är att du får kommentarer likt Camillas. Som nu kanske omedvetet börjat tänka att det är fel på hennes kropp eftersom du kände dig tvungen att korrigera det som hon också har…

 13. Mikaela

  Jag ser ingenting fel i din förebild men jag förstår dig ändå.Jag har väldigt breda höfter och har svårt med byxor.Även om medium passar lår så går de inte över mina höfter och rumpa.Var och en ska göra vad som får en att må bra även om jag hoppas att man ska må bra oavsett hur man ser ut ❤️

 14. Therese

  Helt fantastiska resultat! Jag har samma problem själv och tycker det är skönt att se vad som kan göras åt det 😊

 15. Erika82

  Jag har också smala vader och väldigt breda höfter men inte ridbyxlår doxk. Svårt med byxor då allting blir för stort i benen.

  Jag tycker du såg ut som en helt vanlig tjej. Ingenting jag skulle ha reagerat på. Men jag hoppas du är nöjd nu och inte hittar mer fel på dig själv som måste åtgärdas. Märker själv att om min hy är dålig är det det enda jag tänker på men så fort jag blir bättre ”hittar” jag nya fel.

 16. Sara

  Camilla: jag har alltid velat ha mer form på utsidan av låren, tycker det är så snyggt! Elin ser såklart till sin egen kropp och vad hon föredrar, allt är individuellt! 🙂

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   Sara, åh – en väldigt mogen och rättvis kommentar ❤️ Alla tycker olika och du visar med denna kommentar – oavsett vad du tycker om mina val att man får välja själv. Tack för att du läser min blogg! KRAM

 17. Camilla

  Jag blir mest ledsen för att jag ser ut som din förebild, och mer ”bullar” på sidorna. Jag hade inte en aning om att jag uppfattas som oproportionerlig.

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   Hej fina du!
   Åh nej, det var inte meningen av mig. Jag pratar BARA för mig själv och min kropp, hur jag känner. Du ska inte jämföra eller få konstiga tankar ❤️ Stor kram

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"