Hair

En vecka full med makeovers

FÖRE/EFTER

Hej finaste ni!

Denna vecka, wow. Jag har haft så mycket att göra på salongen samtidigt har jag haft en vecka full med möten. Har inte kommit hem före 22.00 varje kväll denna vecka så min tid till något annat har varit obefintlig. Jag har inte ens hunnit packa någonting mer och vi flyttar om en vecka, GAH!

Men jag har haft underbara kunder och förvandlingar som gjort mig riktigt glad. Det har varit mycket varma pigment som ska mästras och naturliga resultat har stått i fokus. Oavsett om det är en stor förändring man gör eller inte, TA BILD på kunderna eller be frisören ta en bild åt dig som kund. Det är alltid så roligt att se skillnaden mellan före och efter. Jag tror också att man som frisör anstränger sig lite extra när man ska ta bild för att man vill visa sig från sin bästa sida utåt – tror jag. Så blev det för mig i början, jag ville alltid styla och göra det lilla extra för att kunna få det ”perfekta” håret på bild – det har alltid sporrat mig. Testa att fota av alla färgjobb ”före/efter” under en vecka – det är riktigt roligt.

Denna makeovern var riktigt rolig. Här har vi en kund som är naturligt varm i sig själv och jag ville få fram dessa pigment fast från en trevligare sida. Vissa gånger går naturliga varma pigment mer åt orange och jag vill ha dom mer åt champagne hållet. Jag kände direkt att först få hela håret jämt färgat, få bort den raka ”barnklippningen” så min kund kan styla håret snyggt. En varm beige grundton med vitare, tunna slingor som bara glänser. Jag klippte en frisyr och en sak som jag MÅSTE tipsa er om.

Som ni ser på förebilden har denna kund vågigt hår från botten, mest i underhåret. Denna typ av hår är väldigt vanlig och det är svårt att styla själv. Det är också ett hår som gärna blir frizzigt och svårt att få en mjuk glans – jag har lösningen. ColorWOW (klick) har en fuktighetsförsegling som stoppar håret från att bli en frizzbomb vid blött och fuktigt väder. Just denna har jag först dissat men tog med den till salongen för att använda på kunderna, testa på olika hår och jag är helt såld. När jag har kunder som har frissigt, tjockare hår som vill få den där lätta, mjuka känslan så är denna ett MÅSTE.

TIPS:
Denna aktiveras med värme så mitt bästa tips är att spraya i denna i handdukstorkat hår, sektion för sektion. Föna håret 70% torrt och använd sedan en varmluftsborste (denna) *20% på min favorit och gå igenom håret med den. Jag har gjort en video där jag visar exakt hur jag gör, lägger in den under.

Vill man föna med fön+paddelborste går det också men alla behöver en varmluftsborste i sitt liv, TIPS TIPS!

Det viktigaste är att man fönar in produkter och känslan håller i sig upp till tre schamponeringar. Nu ska jag försöka varva ner och tagga fredag imorgon: om ni vill se vad jag ska stå på lördag – kika in min story på IG! PUSS

Kommentarer

  1. nina

    hej jag undrar vad man akut kan göra när håret känns jätte torrt samt om du kan ge tips om bra spf/uv skydd produkter till håret 🙂

  2. Gina

    Vilken bra video, tack! Och jag kan säga att jag har exakt sånt där vågigt/krusigt hår som du visar på bilden… MEN – nu till min fråga: hur sjutton får du till det utan att håret bara ”blåser iväg” när du använder värmeborsten?? Jag har en, men har fortsatt att använda min locktång istället då det enda jag lyckats åstadkomma är en mindre orkan runt huvudet när jag försöker använda värmeborsten, hahaha… När du gör det i videon ser det nästan ut som att borsten är avstängd och inte blåser något alls, så kontrollerat är håret (medans mitt då, bokstavligen, blåser mig ur händerna!). Vad är hemligheten/knepet??
    Okej, sen sist men inte minst – vad är det för fixeringsspray du använder i videon? Vill gärna ha tips på en lätt men HÅLLBAR spray till fönat/lockat hår! (Jag har ganska tjockt och långt hår, dock typiska skandinaviska hårstrån, dvs ganska tunna, men jag har MÅNGA enligt min frisör, därav tjockleken på håret! 🙂 ) Okej, sorry för flera frågor på rad, hoppas du orkar svara när du har tid – TACK för alla fina inlägg du gör på både blogg och Insta! <3 Kram Gina

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"