My thoughts

Saker jag längtar efter

Hej finaste ni!

Åh, jag satt och drömde mig bort igår mitt uppe i allt kaos som föresigår i mitt liv just nu. Jag har under hela mitt liv strävat efter något, strävan efter livet och strävan till att nå framåt. Jag vet inte riktigt vad jag strävar efter hela tiden och jag har verkligen inte saknat något specifikt tidigare. Jag tror det har att göra med min personlighet, att jag är en högpresterande person. Vissa människor måste planera för att få saker gjorda och jag har kommit på att jag måste göra precis tvärtom. Jag måste planera för att ta det lugnt, planera för att inte göra någonting och mitt sätt att ”se fram emot något” är att inte göra någonting. Jag känner mig allmänt som en tråkig person, eller mer att jag lever rätt trist – utåt. Jag har sagt det förut här att jag är inte den som hänger med alla mina tjejkompisar på samma gång hela tiden och planerar mina helger till max. Jag får helt enkelt acceptera att vi är olika och alla kan inte tycka om samma saker – inget är fel åt något håll.

Jag intalar mig själv hela tiden att man ska inte påverkas utav andra och hur andra lever. När jag ser människor flänga och fara hela tiden, ”det man tror är så man ska leva” – så upplever jag det bara som jobbigt istället. Jag tänker mer att ”Åh, här får jag ha sovmorgon till 11.00 och löka runt i min pyjamas hela dagen medans dom står på en dagsfest i stan” – haha. Jag hör så många människor som mår dåligt över att dom inte lever på ett visst sätt. Det får mig att reflektera över: Vad vill jag? Vill jag stå på en dagsfest? Nej.. Vill jag käka chips och klappa hunden hela helgen? JA… Ja men då har jag ju redan svaret, lämna det där.

1. SOLEN
– Inte konstigt att denna punkt är med men när solen sken över Stockholm igår fick jag en pirrande känsla i kroppen. Jag vill kunna ta på mig en tunn jacka, dra på mig solglasögonen och köpa min första is-latte till jobbet. Jag vill ta på ”Sun is Shining” i lurarna och traska ner mot Strandvägen. Jag har nog inte reflekterat över hur känslig jag är mot mörkret. Jag älskar vinter och snö speciellt – men mörkret tar kol på mig.

2. FLYTTA TILL HUSET
– Tänk, vi spenderade sista helgen i lägenheten nu och på fredag får vi flytta in i vårat drömhus. Det är fortfarande overkligt och jag hoppas för allt i världen att det är sol hela helgen. Jag längtar efter att kunna släppa ut hundarna på tomten, sitta på terassen i en skön solsäng tillsammans med datorn och smutta på en kaffe. Längtan är total!

3. LUGNET
– En stor anledning till att vi vill flytta ut på landet, skärgården. Det är för att jag måste omringas av lugn. Mitt huvud går i 180 hela tiden och jag måste finna en plats där luften är renare och människorna är färre. Jag älskar att jobba hårt, inne i Stockholms innestad men jag älskar kontrasten till att ”komma hem”. Jag kommer behöva åka bil för att komma till en mataffär och jag kommer omringas utav vatten från jag kliver upp tills jag går och lägger mig. Jag kommer säkert få PANIK första tiden men i slutändan hoppas jag att min kropp/knopp kommer finna ro.

4. TID
– Tid för mig är rikedom. Tiden kan vi aldrig få tillbaka och jag vill spendera mer tid tillsammans med vänner och familj. Jag och A jobbar så mycket och vi är förvisso duktiga på att njuta av varandra i vardagen och på helgerna. Men jag vill få mer tid till att träna, ta hand om mig själv mer, kunna åka hem till min familj i Gävle utan att vända mig själv ut och in för att hitta en helg jag kan på. Jag skulle kunna jobba sju dagar i veckan, tjäna så mycket mer pengar men priset jag betalar är tiden som försvinner för det som verkligen är viktigt. Tid är viktigare än all rikedom, tycker jag. Jag måste planera in mer tid åt det som är viktigast helt enkelt, det längtar jag efter.

5 INREDA
Såklart, jag sitter endast på inredningssidor och finner inspiration. Vad ska vi med alla rum till? haha. Nej men jag ser framför mig ett hus som är hemtrevligt, inga klongvaser (jag lovar). Jag vill välja inredning som är hållbar och försöka välja med omsorg. Jag ska inte göra det klassiska misstaget som jag alltid gör att köpa allt INNAN man flyttat in, jag ska ta det lugnt. Om ni har tips på Instagram konton som ni tycker om när det kommer till inredning, hojta till vetja.

Jag ville säga att jag längtar till att åka bort med A, en liten sommarresa till Grekland eller något. Vi har sagt att vi ska fokusera på huset och det blir nog så men kanske vi får till en tripp utomlands i sommar. Men nu tar vi en sak i taget, jobbar två dagar till salongen och sedan är det fokus på flytt.

VAD LÄNGAR NI EFTER?

Kommentarer

 1. Thilda

  Vilket härligt inlägg! Känner precis lika som dig och börjar förstå det mer med åren. Man måste leva ett liv man vill leva och inte ett liv som alla andra lever. Sen håller jag med till fullo om solen! Gud vad den gör mycket med humöret och hela livet egentligen. Våren är en underbar tid och snart kan man gå i skinnjacka, solbrillor och bara njuuta. Lycka till med flytten! Huset ser underbart ut.

 2. Maria

  Jag har vårkänslor och vill gärna ha en romans. Längtar efter när jag kommer handla nya möbler. Är så tacksam för livet. Och att bara få vara. Kram.

 3. Mikaela

  Bästa inredningskontot enligt mig är trendenser. Hållbarhet och ett lugn. Ser fram emot att få bläddra i hennes bok i helgen 🙏☕️

  Ska bli så kul att följa ert nya projekt. Härligt att ni vågar leva och gå er väg 😃

 4. Emelie Wallstedt

  Så underbart inlägg Elin, vilket lugn och harmoni! Så härligt att läsa om dig och den fina balansen du kommit fram till! Stort grattis till huset, ser så mycket fram emot dina uppdateringar därifrån. Stor kram och massa kärlek <3

 5. Erika

  Elin, visst är det som att en sten lättar från ens axlar när man kommit till insikt att man gör val utifrån vad man själv vill och inte utifrån vad andra tycker att man ska göra? DET är frihet. Man kommer till en plats där ingen når en och endast utgår från sin egen lycka och välmående. Jag är djupt imponerad att du, i en stor och ytlig stad, har styrkan att ändå göra som du själv vill. Heja dig, och stort stort lycka till i ert nya hus! 💛🌷☀️

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"