Home

Helt ofattbart

Hej från kaoset!

Klockan är 00.26 mot söndagen i skrivande stund och mina föräldrar åkte för en liten stund sen. Jag förstår varför forskningen säger att flytt är en av dom jobbigaste sakerna som påverkar oss psykiskt. Även fast jag längtat så mycket efter att få flytta till huset så är det enormt jobbigt att packa, packa upp och säkerställa ett nytt hem. När vi lämnade nycklarna till vår gamla lägenhet i fredags så kände jag för en mille sekund: ”Shit, vad har vi gjort”. Men när jag satte mig i bilen och körde ut mot huset så kändes allt helt rätt. När jag kör upp på uppfarten och ser Grabbarna Flytt packa in alla våra saker blir jag helt till mig. Dom har varit helt fantastiska och besitter en underbar service, så tacksam. Jag insåg då hur mäktigt detta är. Visst, det är 30-40 minuter från City men det man kommer hem till är: WOW!

Eftersom vi inte hade några lampor och det blev kolsvart ute fick jag åka som en galning för att finna en bygglampa så vi kunde börja på att packa upp allt. Ovan ser ni kaoset som byggdes fram under fredagskvällen.

När jag ändå var på byggaffären sent på fredagskvällen passade jag på att storhandla på Ica Maxi och fann dessa fryspizzor från Paolos. Tror ni jag blev glad? Precis innan midnatt tog vi en öl och åt pizza.

Mamma ringde och väckte mig i morse och vi bestämde när dom skulle åka från Gävle. Här är från sovrummet, en spiraltrappa som går upp till taket. Där uppe har vi en stor terass, hela taket är en terass. Vi har tänkt att ha solsolar, parasoll och sånt där uppe. Annars har vi även den stora balkongen som ni ser precis här från sovrummet och en altan på markplan. Det blir att köpa mycket utemöbler, grill och krukor. Jag har nog aldrig sovit så bra som jag gjorde första natten. Jag tog en insomningstablett och sedan var det VAMOS!

Jag kilade ner och gjorde en dunderfrukost till oss. Jag är besatt av päron/vanilj yoghurten. Den innehåller säkert allt som man inte ska äta men ibland vill jag ha ”barndoms” frukost. Är så trött på smoothies, chiapuddingar och gröna lattes. Vi satt där och åt, kikade på vattnet där nere och taggade för att börja få in alla kläder i garderoberna.

Jag har köpt mina garderober från Ikea och A’s del ingick i huset. Känslan när man får packa in kläder i tomma, nya garderober – ni kanske känner igen er. Allt ligger i pedantisk ordning så det är skrämmande, får se hur bra ordning jag kommer ha om några veckor. Vi la hela förmiddagen och lite efter lunch på att fixa med alla kläder.

Kan inte förstå att detta är vårt, wow wow wow. Innan mamma och pappa skulle komma så kilade vi iväg för att köpa fler lampor till köket bland annat. Man får passa på när pappa är händigast i världen. Så otroligt tacksam över att dom åkte hit från Gävle för att hjälpa oss att komma iordning. Dom ställer alltid upp i ur och skur. Sedan hade ja saknat dom så mycket. Synd att min syster och lilla Molly inte kunde komma, men snart så ses vi hoppas jag.

På vägen hem köpte vi med libanesisk mat som vi tänkte bjussa på till middag, min favoritmat. Mamma och pappa hade aldrig ätit libanesisk mat tidigare så varför inte inviga första middagen i huset med det. Pappa hjälpte oss med att koppla om och få upp alla lampor, tv:n kom upp och lite smått och gott.

OBS: Våra nya stolar kommer nästa vecka tror jag, någon som vill köpa dessa från House Doctor – bara säga till. Dom är gråa och jag har 6 styckna, knappt 1 år gamla. Maila mig på style.byelin@hotmail.com!

Vi är riktigt nöjda med dagen och vi har kommit så långt med att packa upp och göra hemmet någorlunda bo-bart. På onsdag kommer en firma som ska sätta upp gardinstänger så det inte blir sån insyn. Imorgon måste vi åka och fixa internet, panik. Eftersom vi flyttade in tidigare och bygget är lite försenat så finns det inget wifi klart än. Dom har självklart fixat en lösning tillsvidare men vi måste till Telia och hämta mobilt bredband imorgon. Jag måste nämligen maila in bilderna för att få in dom till datorn, detta blogginlägg tog mig två timmar att göra klart – haha. Nu ska jag somna gott och imorgon ska även hundarna få komma hem. Vi ville kaosa klart innan dom får göra entré, längtar efter att få gå med dom i skogen.

Sedan vill jag tacka alla som skriver till mig. Ni är så stöttande och gulliga, stor kram på er alla. Hörs imorgon vänner – natti natt!

Kommentarer

 1. Kristin

  Sicket pang-hus! Stora gratulationer till er dröm villa! 😀 Förstår att det måste varit magiskt att vakna första morgonen och titta ut. Den spiraltrappan upp till terassen! Jätte fin design på huset.

 2. Alva

  Drömhus och drömstolar! Är jätteintresserad och kan hämta redan idag om det passar er. Mejla gärna prisförslag!

 3. Jessica Östlund

  Ert hus är ju magiskt! Ljusinsläppet skojar man inte om! Om du behöver blomhjälp inne och ute så säg till! Hjälper så gärna till med idéer och förslag! 🙂 Kör egen firma inom mitt yrke florist med bland annat bröllop och event så hojta!
  Ha en fortsatt fin dag! 🙂

 4. Andréa

  Så fiiint😍😍 grattis till huset!

  Är intresserad av att köpa stolarna, hör gärna av dig via mail 🙂

 5. Camilla

  Hej Elin. Första gången jag kommenterar hos dig.
  Förstår och kan känna lyckan hos dig/er. Det är stort att bli med hus. Så stort, förväntansfullt, spännande, men också lite läskigt på en och samma gång. Men den frihet ni kommer att känna att bara kliva utanför dörren på sin egen tomt, den känslan är oslagbar. Ännu mer oslagbar när en har hund. Den allra bästa tiden som husägare är nog banne mig våren. Att kunna öppna dörren och för första gången på året sätta sig på trappan med en kopp och bara njuta av fågelsång, sol och natur, det är mindfulness. Likaså en tidig sommarmorgon. Guld värt.
  Reagerade på det du skrev om dina föräldrar och tacksamheten till att de alltid finns där. Igår var en sån dag för mig, när min mamma betydde det där lilla extra som bara mammor kan göra. Tacksam 😊
  Grattis till huset och lycka till 🙂

 6. Emma

  Vilket kanonfint hus! Där kommer ni trivas, å tänk, nu har ni hela våren å sommaren framför er… 😀 Du, vad är det för insomningstablett du tar? Ja har själv jobbigt med sömnen å tänkte kolla hur du hjälper den på traven? Fortsatt lycka till i er fristad! 😍

  1. Elin Johansson

   Tusen tack 🙂 Känns helt overkligt. Precis, dom bästa årstiderna framför sig. Jag köper Melatonin från USA, eller köper alltid hem när jag är därifrån. Jag har alltid haft otroligt svårt för att varva ner och somna så dessa hjälper mig ibland att känna mig trött och somna. Kram Elin

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"