Home

En vecka i huset

Hej finaste ni!

Först och främst måste jag tacka för alla underbara kommentarer ni givit mig på mitt senaste inlägg. Igår kväll när jag skulle gå och lägga mig läste jag igenom alla kommentarer, dm och mail jag fått och blev helt tårögd. Jag är verkligen tacksam över att ni tar er tid att kommentera och delar med er utav en väldigt känslig sak. Fick så mycket mer rätsida på mina tankar och kommit fram till att det är dels okej att känna som jag gör, det är så många med mig som känner samma. Men också måste man gå in i sig själv och bara bry sig om vad jag och A vill med framtiden när det gäller barn. Jag vill bara ge alla er som delade med er en stor, fet kram och berätta för er igen hur tacksam jag är att ni tog er tid.

Annars har det gått precis en vecka sedan vi flyttade till huset. En vecka som varit väldigt hattig och jag har jobbat varannan dag på salongen och resterande dagar har vi fixat och trixat med allt här hemma. Jag är en person som inte vill ha massor med flyttlådor liggandes eller oordning så alla kartonger ska upp snabbt. Vi fick upp det vi kunde förra helgen och nu i veckan har vi kompletterat med olika saker.

Många har frågat om garderoberna och jag köpte hela pjäsen på Ikea och fasen vad dom har steppat upp. Byggarna här har hjälpt oss att sätta upp allt och dom är verkligen så hjälpsamma och trevliga. Det är exakt samma lösning som jag hade i lägenheten fast i en annan färg. Jag har fått upp alla gardiner men till min besvikelse var måtten helt andra än i lägenheten. Dom är för korta på undervåningen och för långa på övervåningen. Jag satte upp allt så länge tills jag får lämna in dom för att korta/förlänga gardinerna.

Båda hundarna älskar denna hörna mot gästrummet på ovanvåningen. Hundar och sol, bästa kombon!

Vi var och köpte en tv-bänk på Ikea, den blev verkligen riktigt snygg. Jag valde högglans, beiga dörrar och satte svarta knoppar för att matcha alla svarta fönster. Annars ser vardagsrummet uppe precis lika ut som i lägenheten. Vi valde att ha kvar samma matta, soffbord och soffan såklart.

På undervåningen har vi ett till vardagsrum eller ”sällskapsyta” som jag kallar det. Det är i samband med köket och alla öppna ytor så jag tänkte att denna dels ska man bara umgås, äta gott och mysa. Igår kom ena soffan (klick) (vi ska ta två) mot varandra, soffbordet som jag bara ÄLSKAR samt har jag köpt nya gardiner. Jag höll på en hel dag med att lägga upp, mäta och sätta upp dom på plats. Men visst blev det fint? Rätt stolt över mig själv. Vi väntar också på en stor, mysig matta samt allt annat piff så som byrå, saker på väggarna, belysning och kuddar/filtar. Det är verkligen stora ytor och det kommer ta ett tag att fylla upp allt. Men det är väl det som är glansen att flytta till hus, allt pyssel för att få ihop hemmet. Jag lägger alla inlägg om inredning/huset under fliken ”HOME” här på bloggen så kan man enkelt hitta.

Sedan mina vänner, den snyggaste lampan av dom alla. Denna skönhet fann jag för 799 kr (HÄR – klick) – jag köpte även en beige som hänger i sovrummet.

Nu är köket kaos så här är en glimt på stenskivan, ÄLSKAR köket så mycket. Det är stort, en fet ö i mitten och här kommer den italienska pastan flöda!

VAS 239 kr (ord:299)HÄR (klick)

Att ta mig till jobbet snart precis under timmen dörr till dörr, och ska jag vara ärlig så trodde jag att det skulle vara en pina att åka så långt i början. Men jag måste börja gå och lägga mig tidigare för att orka gå upp den där extra timmen tidigare. Jag har valt att åka buss hela vägen in till stan och den tar ca 35 minuter. Under den tiden har jag kunnat plöja igenom mailen, svara på kommentarer och på hemvägen köper jag med mig nötter och lyssnar på podd för att varva ner. Jag känner mig mycket mer harmonisk och strukturerad när jag måste planera mer. Det är fortfarande ovant att stå och vänta på bussen och se bara vatten, båtar och skärgård liksom. När jag går ut med hundarna märker jag att jag kollar runt hela tiden efter bilar som ska komma – men det kommer ju inga. Jag har bara velat hem till huset hela veckan, så mycket älskar jag det. Nej men jag tror detta kommer blir magiskt bra när vi får i ordning så det blir hemtrevligt. Nu ska jag iväg till ett byggvaruhus för att finna hyllplan till garderoberna, önska mig lycka till. Ha en underbar fredag vänner ❤️

Kommentarer

 1. Helen

  Grattis till ert fina husköp, ser så fint ut och låter helt underbart, det är ni så värda! Om än lite avundsjuk är jag då precis som du längtar efter lugnet man får i sitt egna hus, men vi har inte den ekonomiska möjligheten idag att köpa hus, då sambon pluggar 2 år till. Men tids blir det nog vår tur 🙂 njut av huset, varandra, lugnet och känsla av att ha kämpat och fått sin belöning <3

 2. Therese

  Hej Elin, vilket drömhem på alla sätt och vis. Grattis! Ni kommer att trivas jättebra. Vart kommer sängkläderna från i detta inlägg. Så fina! Delar även med mig av mina barntankar (fastän det hör till förra inlägget). Jag var inte alls säker på att jag ville ha barn fram tills jag var 35. Då kände jag mig redo, det fanns ingenting ogjort och jag levde med rätt person (äntligen). Vi fick dottern när jag var 37 och sonen dagarna innan min 41 årsdag. Det enda jag ”ångrar” med att vänta länge är att jag kommer att vara en gammal mormor/farmor om de skaffar barn. Och väntar de så länge som oss kanske jag inte ens får uppleva dem. Men så är det. Jag får njuta av dem så mycket jag kan istället. Men ser jag till mig själv är jag ändå glad att jag väntade till jag hade känslan och inte lyssnade på omgivningen.

 3. Anna

  Så snabbt ni har kommit i ordning och vilken dröm ni har hittat 👌🏻✨
  Önskar tips på produkt som kan ersätta hårspray. Älskar att ha uppsatt hår men har för mycket babyhår i frampartiet som kräver hårspray för att se mänsklig ut. Upplever att håret har blivit extremt torrt och lätt går av i detta partiet nu efter för mycket hårsprayande. Finns det något annat bra alternativ för att få styr på allt småhår som inte ger ett fettigt resultat??

 4. Ida

  Längtar efter mer bilder, ser verkligen ut att vara ett drömhus 🙂 men VART har du hittat grejerna som är i vasen på sista bilden? Vad är det för något? 😂 så himla fina ”strån” 😍

 5. Josefin

  Så roligt Elin att få följa dig, att få se hur ni får huset till ett hem. Så spännande. Och verkligen superfint hus&läge. Så skönt att få komma ut till lugn och ro. Nästan att man känner harmonin genom dina inlägg och bilder. Jag tror också det kommer bli bra. Jag tror på er. ❤
  Kram Elin. Ha en fin helg.

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   Tusen tack, så glad att du följer mig ❤️ Haha, jag ska försöka skaffa mig harmoni. Tack för din kommentar och ta en härlig helg 😊 Stor kram

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"