Hair

Uppdatera hårvården inför solens strålar på semestern


Men hallå där!

Jag kanske är lite tidig på bollen men solen skiner, semesterveckorna börjar planeras och inom kort går många och fixar håret inför sommaren. Jag brukar alltid göra detta inlägg som en påminnelse inför varje sommar att ta hand om håret lite extra när solen friterar håret. Jag har märkt att vi är bättre på att ta hand om håret på vintern och på sommaren tror vi att solen är så bra för håret vilket inte stämmer. Jag brukar alltid säga att hud och hår hänger ihop. Om du färgar håret inför sommaren så måste du återfukta håret regelbundet för att färgen inte ska släppa. Om du har fått en underbar solbränna och inte återfuktar huden så kommer du fjälla bort allt inom kort. Hårbotten brukar alltid må bättre på sommaren men längderna måste få mer smörj för att hålla sig glänsande.

Ett märke som jag inte riktigt har uppmärksammat är: System Professional. Jag satt och kikade igenom deras produkter och märker att dom har en sol-anpassad serie som jag blev glatt överraskad utav. Jag tycker att företagen är bra att sätta uv-skydd i dom flesta produkterna men ska jag vara ärlig vill jag ha en helt anpassad serie för sommaren.

SCHAMPO (klick) OCH BALSAM (klick):
Schampot kan du använda för kroppen också om man vill. Det hjälper till att ta bort solskyddsfaktor, salt och klor. Balsamet återfuktar och hjälper till att reparera solskadat hår.

HELIO GUARD (klick):
Detta stjärnskott är jag mest sugen på. Det är ett vattenfast uv-skydd som passar alla hårtyper och tynger inte ner håret. Skyddar mot solskador med hjälp av avancerade UV-filter.

SOLAR CREAM (klick):
Även denna är ett måste för den som älskar att bada i pool. Denna kräm ger håret näring på djupet och hjälper till med att ge ett skyddande lager mot kopparaktiverade fria radikaler.

Sedan finns det en olja (klick) som hjälper till att skydda mot solen och ger smidighet och glans. Jag tycker man kommer långt med schampot, balsam, kräm och oljan.

SKYDDA HÅRET I SOMMAR:

Ett bra tips är att om du ska ligga och steka på en solstol, lägg över en t-shirt eller en handduk på håret. Även om vi använder uv-skydd för håret är solens strålar så pass starka så lägg över något för att inte få en dunder frizzigt, skadat och dassigt hår på kvällen.

Använd hårinpackning oftare. Jag tycker Redken har en jättebra (här-klick) och även KÉRASTASE har en toppen bra (här-klick).

Under vintern har jag masserat in ren kokosolja i hårbotten och på längderna innan jag ska sova. På morgonen tvättar jag håret som vanligt och det gör skillnad. Min super-torra-vinter-hårbotten räddas och längderna får chansen att dra åt sig det dom behöver. Ett jättebra tips även på sommaren eller om du har råkat bränt hårbotten i solen.

Alla dessa produkter ovan kan ni använda!

Ta hand om håret lite extra i sommar och se till att använda produkterna – haha. Håret kommer vara mycket finare till hösten när man vill förändra och få en magisk hårfärg. Det blir mycket enklare för både dig och frisören att få ett snyggare färgresultat samt behöver du inte klippa av hela håret.

Kommentarer

  1. Renee

    Hej, Jag har precis testat hairtalk och min undran är över pool och bad. Eftersom att man ska undvika det vad jag har läst mig till men vill gärna simma och snart så ska jag utomlands också och då kan det vara skönt med en svalkande dopp. Finns det något extra jag ska tänka på eller är det ett big NO att simma med hairtalk? ha det så bra!

  2. Annie

    Hej! Hur funkar det med kokosolja i hårbotten när du har hairtalk, löser det ej upp fästena?

    Själv försöker jag sova med inpackning/ha inpackning på stranden på sommaren!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"