FrisyrerHairHårfärg

Makeovers, påskledighet och kontor

Hej hej mina favoriter!

Hoppas ni mår super, för det gör jag. Jag är hemkommen från salongen, handlat på Ica Maxi och nu ska jag fortsätta styra upp mitt kontor. Det har varit lite problem med just kontors-delen för ingenting kan ersätta min älskade bokhylla i lägenheten. Jag förstod nog aldrig hur mycket saker jag fick plats med och tyvärr kommer inte en sådan bokhylla passa in här i huset. Men A har varit en stjärna alltså, åkt och fixat String-hyllor och byggt ihop en lösning till mig. Dock kommer den inte räcka för allt men sakta men säkert kommer det lösa sig. Det är mörkt ute nu så jag ska fota och visa er imorgon. Juste, jag fick ett underbart påsk-bud från Sleepo – blev så glad. Ska äta godis tills jag storknar i helgen.

Men annars har senaste tiden bestått utav makeover’s på salongen och fasen vad roligt det är.

Många frågar mig: ”Tröttnar du aldrig på att stå och slinga hår HELA tiden?”. Mitt svar blir alltid nej för varje kund är unik, varje hår är unik och alla resultat blir unika – därför tröttnar jag aldrig på det. Visst, jag får kramp i fingrarna och näsan får sig en omgång med all blekning men äsch – man får känna att man lever.


Denna makeover var rolig att göra och jag lyckades få till den PERFEKTA bronden i ett mörkare hår. Jag älskar just denna hårfärg så mycket, den är både ljus och mörk på samma gång. Massor med slingor, mörk botten och den där härliga mocka/sand blonda partierna. Sedan vill jag verkligen lyfta hur viktig en klippning är. Ett hår kan inte bara vara rakt avklippt, som ni ser på första bilden. Ingen färgning i världen kommer se fin ut med den frisyren. Jag färgar på ett sätt som jag klipper på om ni förstår hur jag menar. Men t.ex vill jag alltid gå lite högre upp med det ljusa mot virveln bak för det partiet har en tendens att se mörkare ut. Då tänker jag att uppklippningen ska vara något kortare precis runt bakhuvudet så när kunden lockar eller fönar ut håret ska den delen ”poppa”. Svårt att förklara men klippningen kommer göra din färg att glänsa ännu mer.

Jag bara älskar mina beige-blonda blondiner. I detta hår mina vänner kan det varit fyra-fem olika nyanser, mörkhetslägen och underhåret var inte färgat direkt. Jag fick gnugga mig i huvudet flera gånger och tänka hur ska jag kunna få detta hår jämt?! Till min fördel hade denna kund en bra hårkvalité som jag bedömde kommer klara av den behandling som jag behövde göra för att nå bra resultat. Jag piffade till hennes egna bottenfärg, slingade/målade om hela håret för att få upp ljushetsläge och förbereda för själva färgen/tonen. Samma här, ett rakt avklippt hår som dessutom var rejält ojämnt. Nu fick hon ett fylligt hår, precis vad hon förtjänade!

Här har vi min grekiska gudinna. Hon tar mig en halv dag att göra men med nöje – hon har en personlighet av guld. Det hade gått väldigt länge sedan vi sågs sist och det syns på förebilen kan jag lova. Hon är också nästintill svarthårig i sig själv och vi har färgat mörkare tidigare. Halva håret var utväxt och vettefasen vad längderna hade förvandlas till. Men nu ville vi bli ljusare och försöka få en sandbeige ton tillsammans med hennes egna bottenfärg.

Puh, det tog ett tag att slinga upp hennes hår och extremt mycket färg senare fick jag till det. Jag klippte också en mellanlängd men tekniskt som en lob. Jag tycker om den frisyren när man har väldigt grovt och ”stort” hår liksom. Det ger en sensuell feeling och tillsammans med uppklippning samt kortare partier fram blir det succé. Nej men jag är kalas-nöjd med veckan som gått och imorgon kommer min mamma hit och på fredag ansluter pappa också – längtat så mycket efter dom. Nu kommer min karl hem också, vi hörs imorgon. PUSS

Kommentarer

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"