BeautyHair

Strand-hår och flawless make-up

Hej underbara ni!

Först, tusen tack för alla underbara ord och pepp ni givit mig sedan mitt senaste inlägg. Jag kan medge att jag har problem och nu ska jag försöka komma underfund med hur jag ska göra för att få det bättre. Det blir inte lättare när jag aldrig tar semester och den enda vecka i sommar som jag har ledigt kommer nog inte räcka. Men nu blickar vi framåt och kika in min vår-look som jag bjöd stan på igår. Jag kollade in ”Homecoming” – showen med Beyoncé på Netflix och blev helt besatt utav hennes burriga svall. Jag ville åstadkomma likande på mig själv så jag tog fram locktången och fick fram sommarens-hår-måste.

Jag tänkte göra en YT-video där jag gör precis denna look men tills dess har jag använt en 32mm locktång (tips), lockat varvat inåt/utåt i olika tjockdelar på håret och lämnat mellan 3-8 cm utav toppen utanför tången. Sedan handlar det bara om produkter och dessa kommer vara nyckeln till hela looken. Jag ska lösa videon i veckan, håll utkik!

Blusen är från SAND Copenhagen (förra året dock) – Byxor: ZARA

Jag har fått enormt mycket frågor om min hy, mitt glow och vad fanken jag använder för sminkprodukter. Ska jag vara helt ärlig så har jag väldigt bra hy genetiskt och är evigt tacksam för det. Det gör också att allt jag lägger på min hy blir liksom väldigt fint och jag får lyster snabbt. Men jag har några knep som är värt att testa:

PRIMER:
Jag har två primer som jag märkt fungerar riktigt bra, ena är DENNA (klick) *pink som jag tipsade er om i veckan på Instagram. När den torkat in går jag med DENNA (klick) som är en stor del till att min hy är som den är. Den lägger sig som, helt ärligt ett filter på huden. Foundationen blir silkeslen på huden och jag har märkt att med just den här kombinationen blir allt så bra. Jag har testat andra kombinationer samt använt dessa var för sig men jag måste ha båda.

FOUNDATION:
Jag använder så många olika foundations men DENNA (klick) väljer jag till slut varje gång. Varför? Det är den enda foundation som klarar av att sitta på efter 12h på salongen. Jag kan bli lite glansig vid 17.00 snåret men inte i närheten om jag använt någon annan foundation. Den ger medium till full täckning och just färgen ”SAND” som jag har är en av dom bästa nyanserna till min vinterbleka hud. När jag är brun använder jag ”Warm Beige” och då passar den ännu bättre in. Den kostar 169 kr (NU 135 kr) och slår många 400-500 kr foundations jag har hemma. Jag köpte en ny i veckan när jag var på ICA Maxi så det kan inte bli enklare.

ÖGON:
Som ni ser på paletten (KLICK), det är den bästa – så är det bara. Jag använder denna varje dag och jag gråter när jag ser att plattan börjar kika fram under skuggorna. Jag använde också singelfransar från Ardell (HÄR).

TIPS TIPS!!!
Jag har ett knep som ni kan testa hemma.

 • Jag lägger alla flytande produkter först, primer, foundation, concealer och creme contour.
 • Här ska jag egentligen gå på med transparent puder men för att verkligen få highlightern att poppa samt brunpudret ska få fäste så lägger jag det först.
 • På en fuktig hud, duttar jag på highlight på kindbenen, haka, under brynet och på näsan. Jag lägger även brunpuder samt rouge på fuktig hud. Det kommer göra att allt håller betydligt bättre än om jag lägger puder på puder, hänger ni med?!
 • Sedan går jag på med setting-powder under ögonen och hela ansiktet. Därefter går jag på brynen och ögonen.

Sedan, som ni kanske ser på bilderna – min highlight sken upp bättre än helljuset på bilen. Jag testade Anastasia Beverly Hills nya puder-highlight (KLICK). Ni kommer definitivt få ett glow utav denna, WOW!

Brunpudret för sommaren kommer såklart från Isadora (KLICK) – outstanding *Matte Tan. Sedan som jag tipsar om jämt, denna highlight från M.A.C (klick) som jag avslutar med och den är helt fantastisk.

NÖJD NÖJD NÖJD!

Kommentarer

 1. Jessica

  Hej!! Vilken Highlighter palett använder du från Mac? Finns olika nyanser. Är det verkligen den som heter get lit, som har rosa och vita toner?? Tacksam för svar 😀

 2. Amna Abdulkader

  Hej Elin!🌻Du är mycket älskling och tusen tack för detta tips. Allt super superbra.Jag är en syrisk tjej och tycker mycket om dig. Kan du göra en fidio när du gör din make_up.🙃 Vad använder du på lapp??superfint super oooooooooh😘 Hoppas att träffa dig på framtiden.

 3. Annie

  Tusen tack för detta tips! Blev så nöjd! Även köpt löspuder från maybelline som nu är en stående favorit. Älskar dina budgettips!

 4. Sofia

  Hej Elin! Jag har en hårfråga som du väldigt gärna får ta upp. Jag plattar håret varje gång jag har tvättat det, inte för att det ska bli rakt utan för att det ska bli mer lent och följsamt. Mitt hår är väldigt tjockt med grova hårstrån men när jag har plattat det upplevs stråna som mjukare, mer följsamma och glansigare. Finns det någon hårprodukt som kan ersätta plattångseffekten? Jag tycker inte att olja hjälper.
  Tack för en bra blogg!

 5. Veronica

  Äntligen någon som fattar grejen med Isadoras Active-foundation! Den håller ju tamefan allt, och för det priset 😀 Så nöjd med den!!

  1. Elin Molimenti
   Elin Johansson

   Jag är en person som hatar att ha något på läpparna så förmodligen är det bara foundation 😉 haha

 6. Annie

  Tack för tipset om Isa Dora foundation! Undra om jag kan chansa och beställa samma färg som dig😁 Vilken färg hade du på MAC studio fix fluid var det NC15?

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"