My thoughts

Grillen invigd för i år, kol eller gasol?

Hej fina ni!

Hur har er Valborg varit? För min del har vila och återhämtning varit högst upp på schemat. Det är något lyxigt att vara ledig mitt i veckan och dom två sista arbetsdagarna på salongen för min del är peppande. Men vi är i full jakt efter en ny grill, en riktig kol-grill. Jag tycker gasolgrillarna är snyggare och SÅ feta men jag tycker det är godast med kol-grillat. Har ni några egna erfarenheter utav det?! Nu när vi flyttat ut till hus så måste man ha en kolgrill känner jag, mums. Men förra året köpte vi en el-grill så vi kunde grilla på balkongen i lägenheten, den har vi givetvis kvar och det fick bli en vända med den igår.

Jag har aldrig riktigt tyckt om alkohol. Visst, när jag festade som mest drack man för drickandes fulla syftes skull men jag har väl aldrig riktigt tyckt om det. Sedan har jag dålig erfarenhet i tidigare relationer med grova alkoholproblem som skrämt mig lite. När jag träffade A, en person som varit elitfotbollsspelare där alkohol inte funnits med i hela hans liv så blev jag på riktigt glad. Fulla människor är obehagligt (om jag själv är nykter) vill säga. Han älskar röda viner, thats it – varken öl eller sprit. Vi kan dela på en vinflaska till maten och nörda ner oss i goda viner – både billiga och dyra. Dagen A friade till mig i Paris fick jag dricka en 10.000 kr flaska rödtjut, wow säger jag bara. Alkohol är farligt och man ska respektera dess krafter och ta ansvar – så ser jag på det.

Vi grillade fläskfilé, majskolvar och jag svängde ihop en fetaost sallad till med grön paprika, rödlök, tomat, gurka, fetaost och italienska gröna oliver. Jag kryddade till med sherry-vinäger, balsamico, salt och peppar.

Vi satt hela kvällen, verkligen hela kvällen och åt, pratade om allt och nöjt utav varandras sällskap. Jag älskar verkligen att på nedervåningen har vi ingen tv utan bara sällskapsytor och uppe blir som ett tv-mys-bio-rum. En riktigt mysig kväll och vi tog sovmorgon idag. Vi har rivit av ett träningspass och nu ska jag förbereda inför dom sista jobbdagarna på salongen. PUSS

Kommentarer

 1. Ingela

  Och jag är såå glad att vi till slut gav upp kolgrillen och provade gasol. Vi har aldrig grillat så mycket som sen vi skaffade den. Man pallar liksom inte vardagsgrilla med kolgrill i längden, när man kommer hem från jobb och vuxna och barn är hungriga.

 2. Sars

  Vi har en Weber gasol med tre brännare. Märker ärligt talat ingen skillnad på smak. Vi grillar året om så vi gillar att det går så snabbt att få grillen varm. Vad ni än väljer. Köp kvalitet! Weber kan stå ute i regn året om med skydd över utan att få en rostig skruv. Köp större grill än ni tror att ni behöver. Vi grillar ofta hela middagen och då behövs en stor grill så man kan grilla på indirekt värme på en del av grillen. Vi tycker det är lättare att få indirekt värme på en gasol grill. Det är inte heller så jobbigt att rengöra gasol. Visst lite mer än en kol. Men det är ändå värt det. Vi har två gasoltuber. En är alltid fylld. Sjukt störigt om gasolen tar slut mitt i en grillning och man inte har en tub till. Lycka till med grillköpet. Hoppas ni hittar nåt ni gillar.

 3. Camilla

  Ja kol/brikett grill alla gånger. Både för smaken, känslan & skötseln. Jag tipsar om att då köpa en stor, riktigt stor grill är bra om ni har plats, för det är alltid lite till man vill grilla när det är dags. Att tända en kolgrill gör jag bäst via ”skorsten” som Weber har. Trycker in ngr tändkuber i botten & fyller skorsten med briketter & sen är det bara att tända på. Luta sig tillbaka med ett gott glas av ngt innehåll & sen när skorstenen är genomtänd & kolen glöder så vänder ni vara ner det i övrig kol som man lagt runt. Dags för maten 😂

 4. Matilda

  Kol grill alla dagar i veckan!! Smakar sååå mycket godare! Tycker gasol grillat smakar typ gasol😂 men köp vanlig vi har en från jula som vi målat dom träfärgade bitarna svarta så de ser bättre ut!! Måste tipsa om tändrör!! Helt perfekt och behövs ingen tändvätska! Som också gör att de smakar skit om man använder det! Utan kör med tidningspapper under!!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"