Hair

Min hårvård i vått hår

God morgon!

Hoppas ni sovit gott och redo för dom två sista jobbdagarna för veckan. Jag är uppe med tuppen för jag ska iväg på ett möte och sedan blir det salong fram till 19.30. Igår hade jag sanering som jag brukar kalla det, när allt skrubbas, rakas, klipps, smörjs in och så vidare. Jag brukar alltid köra inpackning och ansiktsmask i samma veva, tänker har jag redan lagt massor med tid på att skrubba så kan jag lika gärna löpa linan ut så att säga. Men det fick mig att tänka på en hel del frågor jag får om vad just jag använder mest. Jag testar väldigt mycket och rekommenderar er alltid saker som jag personligen tycker om så ni kommer nog känna igen en del.

Den viktigaste vården är i duschen samt i handdukstorkat hår. Jag har märkt, speciellt bland mina nya kunder att många skippar leave-in och olja (vård i handdukstorkat hår). Jag skriker såklart rätt ut… Men jag vill t.ex inte lägga så mycket produkter i torrt hår för det tynger ner och då försvinner den här luftiga känslan på håret som jag älskar. Sedan måste håret få vården, det får det bäst i vått hår.

Leave-in (HÄR)Olja (HÄR)Spray-olja (HÄR) Anti-frizz (HÄR) Styling (HÄR)

Här har vi start elvan för produkter jag använder mest och at the moment.

LEAVE-IN: *vått hår
– Jag älskar den naturliga leave-in:en, jag kan inte hjälpa det men den är helt underbar för håret. Den kanske inte doftar den godaste men om jag tänker på vilken kärlek den ger till håret så får jag komma på andra lösningen för doften. Jag har använt denna länge och även fast andra bidrag har testats under tiden så går jag alltid tillbaka till denna. Leave-in appliceras i handdukstorkat hår och ska läggas i hela håret (inte hårbotten). Många gör fel att bara lägga i längderna men vi måste söka oss mer uppåt. Det är från öronen och uppåt vi sliter på håret mest, en tanke att ha med sig. Det finns leave-in i spray form också, t.ex denna (klick) favoriten.

*jag har skrivit ett gammalt inlägg om dom bästa leave-in (HÄR)

OLJA: *vått + torrt hår
– Jag tror jag skrivit om denna olja men om jag glömt det så är jag besatt utav denna just nu, eller varit ett tag. Det började med att jag fick ett pressbud, började använda den på kunderna – kunderna undrade vad fasen är det som doftar så gott?! Jag märker att glansen och mjukheten på håret blev riktigt bra – ni måste ha denna olja. Den applicerar jag efter leave-in och även i torrt hår innan och efter styling.

*jag har skrivit ett gammalt inlägg om dom bästa oljorna (HÄR)

SPRAY-OLJA: *torrt hår
– Kort och gott, den här rackaren doftar helt underbart och dom gångerna jag har rakt hår så sprayar jag i denna. Alltid varit en favorit och kommer aldrig sluta med den. Karlar brukar älska just denna, testa så får ni se!

Jag brukar alltid låta håret självtorka till hälften ungefär. Sedan fönar jag håret upp och ner med hjälp utav en paddelborste (tips). Sedan beroende på om jag ska locka eller ha rakt hår så volymfönar (tips) jag eller lockar med tång.

ANTI-FRIZZ*ett måste i torrt hår
– Detta är ett torrbalsam som har vårdande egenskaper och tämjer upp till 92 % frissighet i torrt hår genom att tillföra mjukhet och glans. Jag har rätt ”burrigt” hår om ni förstår, denna gör att håret ser lent och mjukt ut utan massor med småhår som irriterar sönder än. Jag har tipsat om en dyrare variant (denna) som framförallt gör underverk för dig med löshår eller grövre hår. Denna ovan passar bättre för tunt/fint hår. Jag applicerar dessa direkt efter styling och då och då. Är så lätt och tynger inte ner alls – precis sådär luftigt som man vill ha håret.

STYLING: * torrt hår
– Denna är ett måste om man vill få lockarna att hålla. Jag brukar tycka att ”blöta” saltvattenspray:er gör att håret ser just lite frizzigt ut men jag har ett bra knep. Jag lockar igenom hela håret, sedan sprayar och kramar jag upp lockarna tillsammans med sprayen – inte för mycket. Sedan låter jag allt svalna och sedan borstar jag ut eller drar igenom fingrarna tills önskat resultat. Lockarna håller så bra och en perfekt produkt för dig som tycker spray-wax gör håret fett/tungt och för oss som avskyr vanlig gas-hårspray som lägger sig om en äcklig hinna på håret. JACKPOTT!!!

  • perfekt att spraya bak småhåren vid uppsatt hår
  • För dig som har naturligt lockigt hår: Spraya/krama upp denna produkt i håret och låt självtorka.

Kommentarer

  1. Marie

    Ida – det hände mig också nån vecka efter jag satt i hairtalk. Min frisör sa att det fanns inte så mycket att göra än att ta ut håret eftersom fästena kommer att lösas upp av lusmedlet som är silikonbaserat om jag inte minns fel.
    Så jag fick bita i det sura äpplet och plocka ur håret medan jag lusbehandlade 🙁

  2. Laila

    Morron, tack för en inpirerande sida 🙂 du nämner att du fönar ditt hår upp och ner med en paddelborste. Undrar hur du använder paddeln? Kram Laila

  3. Ida

    Hej elin! Jag har en fråga som kanske inte är den vanligaste haha! Men det är så att jag har precis satt in hairtalk hos min frisör och är supernöjd. Men idsg fick jag mejl från min dotters förskola. LÖSS!!! Det får löss på förskolan och jag får panik, kliar överallt nu.. hur fungerar lusmedel ihop med hairtalk? Jag menar ingen frisör skulle ju hjälpa mig i ett sådant läge! Vad gör jag om detta vidriga händer oss. Kan jag använda lusmedel ihop med hairtalk?! Haha får p a n i k. Kram

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"