My thoughts

MIN HELG – bästa äggröran?

Hej vänner!

Hoppas ni mår bra och haft en underbar helg. Vi har fixat hemma i huset hela helgen, det tar verkligen aldrig slut. Vi har ju tre uteplatser på huset och det här med utemöbler drar mig till vansinne. Det finns så mycket alternativ och det kostar skjortan och halva överarmen. Eftersom vi inte fått gräs ännu så har jag inte köpt växter, krukor, träd eller liknande. Det får ta den tid det tar, allt kan inte hända NUNUNU. Jag försöker tänka att det är glansen med att flytta ut på landet att det får ta sin tid. Vi var även hos vänner/familj i lördags för en pangmiddag. Vi har inte fått hem vår grill ännu så oavsett väder skulle det bli grillat i lördags.

Dessa tre kan ju vara mina absoluta favoriter, vi slogs om vem som skulle få sitta i solen för det är kallt ute.

Hur längesedan var det inte man åt marängsviss? Kan vara den mäktigaste och sämsta för min mage men det var så gott, kan inte förklara. Vi installerade oss framför ”Stjärnornas Stjärna” och mumsade i oss efterrätten.


MINA SCRAMBLED EGGS!
– Jag blir överröst med dm:s varje gång jag knäpper av en bild på ägg. Jag har kämpat länge med att få till den där perfekta äggröran. Det är väldigt mycket känsla men jag guidade er igår på storyn men vi kör här med så det är stående.

Ägg och salt är det enda jag har och ni får bestämma själva hur många ägg ni vill äta. Jag brukar köra på tre ägg men här gjorde jag både till A och mig så därför jag har en stor panna. Jag har märkt att det blir bättre på en ”non-stick” panna.

  • Jag vispar ihop äggen i en bunke tillsammans med en gaffel, vispa inte ihop för mycket.
  • Alla har olika spisar men jag sätter värmen på 6-7an, alltså låg mot medelvärme.
  • Man måste ha smör, tyvärr alltså – rätt mycket smör.
  • Vänta ett tag tills smöret har smält och sedan häller du i äggen i pannan. Det får absolut inte bli för varmt.
  • Sedan väntar jag ca 1 min tills jag ser att kanterna blivit lite fasta. Sedan drar jag stekspaden fram och tillbaka, sida till sida, kant till kant. Detta moment är det viktigaste och så håller jag på tills det börjar bli klart.
  • När det nästan är klart lägger jag lite extra smör i en skåra och rör ihop allt försiktigt.
  • Äggen ska fortfarande vara krämiga. Man tror oftast att dom inte är klara men tro mig, det är dom. Klart!

Jag fann en supersöt lampslinga på Rusta som fick ta plats på balkongen. Sedan tog jag en vanlig ”glödlampslinga” på altanen, dock så köpte jag får få så måste fylla på. Jag älskar att det är solcellsbelysning, slipper man batterier eller el. Dom lös upp så fint igår kväll när det var mörkt ute.

Även dessa små lyktor fanns också på Rusta, mys mys mys!

Jag har bänkat mig framför datorn och så kommer mitt schema se ut hela dagen. Jag väntar bara tills ikväll när det är mörkt ute för det finns ett nytt avsnitt utav GAME OF THRONES ute och som jag längtat. Jag är helt besatt och hela förra veckan satt jag och kollade alla fan-pages och spekulerade med fler besatta fans. Jag blir typ nervös när jag bara skriver om det. I slutet av veckan ska jag fixa håret igen, ljusare ska det bli. Vi hörs sen vänner.

Kommentarer

  1. Louise

    Kolla på pinterest man kan göra väldigt fina stora möbler av lastpallar som målas, staplas och får mjuka dynor och kuddar

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"