Hair

#NEJTILLFUSKSLINGNING

FÖRE/EFTER

Hej fina ni!

Okej, jag tror jag tjatat om detta i flera år men varje gång jag påtalar detta så blir det många reaktioner och diskussioner. Jag försöker verkligen lyfta alla typer av problem i min bransch och i & med att jag har den plattform jag har. Det handlar inte om att smörja mitt eget jobb utan främst till er kunder till dessa frisörer som ljuger, fuskar och kommer undan med detta slarv. Jag har inte gått tre års utbildning, gesällbrev, kämpat som ett djur varje dag i 10 år, med kropp och huvud för att acceptera detta. Jag är väldigt stolt över vårat yrke och enormt stolt över alla frisörer runt om i landet som verkligen krigar med att gå ihop med alla typer av människor, göra fina kreativa arbeten samtidigt få mat på bordet. Vi arbetar i en tuff bransch där alla celler utav oss själva ska gå i rullning varje dag. Därför blir jag enormt provocerad utav en viss grupp som ska dra ner kvalitén i branschen. Det är vi, vi som gör rätt som får dra det tunga lasset att först försöka förklara för kunden hur mycket hår dom har, förklara att dom är uppljusade 20% av hela håret och vilket enormt hästjobb det kommer ta att rätta till och ljusa upp.

ETT EXEMPEL:
– Början utav året började mina nykunder komma till mig. En av dom har fått mig att må så dåligt och en stor faktor till att min stressmage kom igång. Kunden i fråga hade det tjockaste, grövsta håret jag någonsin har haft i min stol. Håret var uppljusat på överhåret och resten var brunt, orange och väldigt fläckigt. Jag förklarade såklart ingående att jag ska försöka ljusa upp så mycket jag kan och för att nå den där perfekta blonda nyansen måste man jobba med håret vid flera tillfällen. Kunden i fråga verkade inte alls förstå/ville inte förstå hur mycket hår hon hade samt det kändes som hon inte lyssnade på mig. Jag krigade i över 4h med att slinga/färga ALLT hår, jag gjorde av med lika mycket färg som 4-5 vanliga kunder och la ner hela min själ på att få håret bra på första behandlingen som möjligt. Resultatet blev verkligen bra utifrån dom förutsättningar jag hade, jag la även ut före/efter bild på Instagram och fasen vad nöjd jag var. Kunden hade fått ett ca pris på mail innan men ”beroende på önskemål/teknik osv”. Hon fick betala 1000 kr extra för den enorma färgförbrukning samt extra tid. Vilket jag tog för givet att hon förstod…

Några dagar senare terroriserades jag med att det var för dyrt, hon totalt förnedrade mitt arbete och när hon inte fick pengar tillbaka så började hon klaga på att det inte var så ljust som hon ville och att hon var missnöjd. Till slut hotade hon mig med att anmäla mig till Konsumentverket om jag inte betalade tillbaka dom extra 1000 kr hon fick betala för mitt enorma jobb. Första gången jag verkligen blev ledsen och som jag kämpade, ni fattar inte. Jag orkade inte tjafsa så jag betalade tillbaka 1000 kr och lämnade det där. Jag slutar aldrig förvånas längre och jag kommer inte ta emot nya kunder igen på VÄLDIGT LÄNGE, jag orkar inte göra dessa hästjobb mer. Såklart kan alla kunder inte bli nöjda men ibland är vissa saker bara idiotiskt och fruktansvärt orättvist. Nu har jag den fördelen att aldrig behöva se henne igen i och med att jag bestämmer själv vem som sätter sig i min stol. Usch, nu vet ni – ryser bara att berätta om situationen.

Såhär såg några utav reaktionerna ut på Instagram och det går att prata om detta i oändlighet. Jag vill även förtydliga att om man som kund vill att frisören bara slingar halva håret så är det självklart inget jag säger något om. Detta handlar om frisörer som medvetet slingar halva håret och kunden tror att hon får hela håret slingat. Dom frisörer som medvetet vill spara in tid, färg och pengar på kundens bekostnad – det gör mig galen.

VAD ÄR EN FUSKSLINGNING?

Jag fick in en underbar nykund förra veckan som såg ut såhär när man lyfte på håret. Hon visste att hon hade några mörka delar som tittade fram när hon tog fram håret men hon hade inte en aning om att bara 20% av håret var ljusare. Jag brukar säga att en fuskslingning är när man slingar bara överhåret, kring hårlinjen och i nacken. Man lägger paket där kunden bara ser kan man säga. Detta gör frisörer, förmodligen för att spara tid, pengar och färgförbrukning. Det värsta är att kunden sitter där i tro och hopp att få hela håret slingat, kunden får även betala fullt pris för sin behandling.

Som ni ser i en del kommentarer så är oftast önskan att bli blondare. Men hur ska man kunna bli blondare när inte hela håret färgas?! Allt är en helhet, färg och frisyr. Det blir som att man hela tiden arbetar i motvind och kunden i fråga har ingen aning om anledningen till varför hon aldrig blir ljusare i och med alla dessa påkostade besök hos frisören. Jag har funderat och jag tror att många uppfattar att jag kan göra ”alla kunder så blonda” så snabbt är för att jag egentligen bara färgar väldigt noga.

FÖRE/EFTER

Det var många olika nyanser, mörkhetslägen och partier i detta hår så mina ögon slogs i kors. Tanken är inte att allt hår ska vara blont utan självklart ska vissa delar vara mörkare så dom ljusa poppar fram mer. Oftast har kunderna mörkare delar i underhåret, utnyttja det till din fördel som frisör och slinga in ljusa delar för att kunden t.ex ska få riktigt snygg dimension när hon lockar håret. Det kan vara slingor från botten, ombre-fade mot botten eller tunna babylights. Allt beror på hur ljus kunden vill bli men 95% av alla mina blondiner vill ha sin egna botten som bas och att jag väljer olika tekniker för att ljusa upp håret mot bottenfärgen.

Anledningen till att jag tar upp det varenda gång är just att jag vill kunna vara med att påverka, lyfta fram och verkligen försöka göra en förändring. Jag kan inte bara klaga och sedan inte göra något åt det. Jag har en enorm yrkesstolthet och är stolt över mitt yrke och dom resultat jag gör. Att vara frisör handlar om så mycket mer än ”göra folk fina i håret”, tror många frisörer kan hålla med om det. Det finns klåpare i varenda bransch och man kan bara göra en förändring om vi går ihop. Det värsta är nog som en person skrev på Instagram att salonger lär praktikanter att fuska för att salongen ska tjäna mer pengar. Eller att stora kedjor pressar tiden och för det tar mer betalt, fruktansvärt. Jag vill inte att branschen ska fortsatta så, vi måste lyfta detta problem mer.

I detta fall tror jag att kunderna är den viktigaste gruppen som kan hjälpa till att förändra. Man ska absolut inte ”sätta sig” på frisören eller försöka kunna mer än yrkesmannen själv men man ska våga ifrågasätta och bli mer medveten. Jag tror också att frisörerna som gör ordentliga arbeten också ska lyfta fram det i sina sociala medier, hos kunder, på salongerna och verkligen visa för hela världen hur nedrans grymma ni är. Jag vill få bort fuskarna, jag tolererar inte fusk på kundernas bekostnad – jag gör bara det inte.

MEN BRA FÖR KUNDERNA ATT VETA:

Nu kanske vi kommer till en ännu viktigare punkt, priset man får betala för att få hela håret ordentligt gjort. Att få håret ordentligt färgat tar tid, jag lägger mellan 3-4 timmar på en kund – ibland mer. Ibland lägger man bara två timmar för själva appliceringen utav färg. Priset man får betala är tiden, färgåtkomst och allt som rör håret så som styling och produkter. Så som en person skrev till mig på DM (ovan) att man får försvara detta och kunden i sig inte förstår vad som krävs. Därför är det viktigt att man som frisör står på sig och är hård inför sitt arbete. Jag vet att priserna varierar från stad till stad men varför egentligen?! Jobbet och färgen kostar ju lika mycket? Visst att hyror, efterfrågan och material spelar in i priset men så stora skillnader tycker jag inte det ska vara. Jag har olika priser för vad jag ska göra, hår och önskemål. Men man får betala ungefär mellan 4000-6000 kr för en behandling som denna hos mig. Vissa kanske tycker det är sinnessjukt mycket pengar men det struntar jag i, det är vad det kostar för mig att göra dessa jobb – punkt.

Kunden måste tänka att ju mer tid, kärlek och energi som läggs på ditt hår desto mer kostar det. Du kan inte visa mina bilder till din frisör i hopp om att komma undan med 2000 kr, helt omöjligt. Det som med allt annat, kvalité kostar och man måste betala för det. Det kommer alltid finnas frisörer som är villig att göra dig blond till ett litet pris, men då kommer du förmodligen inte få det resultat du önskar.

T.ex… Jag försöker alltid köpa ekologisk mat, det kostar ju betydligt mer men gurkan smakar desto godare än den icke ekologiska. Jag köper dyrare material på vissa kläder för det är skönare att ha på sig och håller längre, där gör jag också ett val. Precis så är det med frisörbesök, bättre resultat – dyrare för plånboken.

Jag tror också att frisörer måste bli bättre på att våga ta betalt för att vaska undan personer som tror att kvalité är billigt. Risken man får ta är att man får färre kunder men då får man tänka att kunderna som du har respekterar dig, betalar mer och du har råd att stå i lugn och ro för bästa resultat. Allt detta jag pratar om idag är svårt och alla kommer tycka olika, både kunder och frisörer. Jag vänder mig egentligen åt båda hållen men med hopp om att frisörer inte ska slita ut sig för kaffepengar och kunder ska få dom bästa resultaten dom kan få.

Jag vill inte att frisörbesök ska bli en klassfråga men att gå till frisören är ingen mänsklig rättighet eller ”det ska vara lika för alla”. Förr gick man till stora frisörkedjor där frisörbesök gick på löpande band, nu går man till enskilda personer som passar ens behov och önskemål på detaljnivå. Låt det vara så då, alla frisörer är inte likadana och vissa kommer sticka ut och vissa inte. Kolla på konstnärer, artister, idrottsmän eller varför inte byggare – det kommer alltid vara vissa som är bättre och mer populärare än andra. Det är därför det finns så många utav oss, alla frisörer arbetar på olika sätt, tar olika betalt och resultaten blir olika. Det är inget fel med det men då måste man som kund förstå att kvalité kostar och bästa resultatet finner du just där.

Ni får fritt diskutera detta om ni vill. Dela med er utav er syn på saken, både kunder och frisörer. Detta är utifrån mina åsikter och hur jag ser på saken, varken rätt eller fel!

Kommentarer

 1. Sofia

  Linnéa – Är det bättre att ha en rik eller fattig mentalitet? Om inte jag har en mentalitet där jag är bäst, vad är då meningen med att göra någonting 😂 snälla du, sluta med småstads jante tänket, med det kommer man ingenstans. Jag är bäst och Elin är bäst och om du vill tänka som en förlorare då är det upp till dig 😂

 2. Annika

  Jag skulle inte ha råd att betala 4000-6000 kr var tredje månad. Tyvärr. I dagsläget kostar det mig ca 2000 kr för klipp och sling (har mycket hår) och det är min smärtgräns om jag ska gå så pass ofta. Dock tar det inga 4 timmar i stolen när min frisör kör utan ca 2,5 tim.

  Det hör dock kanske inte till ämnet och jag förstår att det ligger en yrkesstolthet i detta Elin. Det är bra såklart. Frisörer som fuskar och tar betalat för det är inte positivt för någon.

 3. Lisa

  Det handlar ju också om hur ofta man behöver gå till frisören. Sedan jag började gå hos dig Elin så kan jag vänta dubbelt så länge mellan besöken för att kvaliteten på färg/slingning och övergången mot min egen utväxt är så noga gjord. Så även om man betalt mer behöver det ju inte alltid bli jättemycket dyrare för mig som kund.

 4. Linnea

  På salongen jag jobbar (i en väldigt liten stad) tar vi ca 2000kr för en sån här behandling. Vi är väldigt seriösa och duktiga på salongen och skulle aldrig få för oss att göra en ”fuskslingning”. Så att du skriver att man inte kan få detta resultat för under 4000kr är otroligt provocerande för mig! Det kan man visst det, på salongen jag jobbar och på mååånga andra ställen! Klassiskt dig att sätta dig själv på en pidestal. Med det inte sagt att jag inte tycker du är grym för du är otroligt bra, men din självgodhet och tron att ingen annan kan något jämfört med dig får mig att vilja kräkas.

 5. WB

  Dessutom, att få håret fixat på detta sätt är en lyxig behandling, ingen mänsklig rättighet. Kunden ovan kunde lika gärna kunnat färga hela håret mörkbrunt och bara behövt betala 1500. Men vill du tvunget ha ljusblont fint hår när du har mörkt tjock hår, ja då får du betala det priset. Gå inte och försök shoppa en Porsche om du bara har råd med en Skoda.
  När det kommer till att förmedla rätt information till kunden så, tro mig, vi gör så gott vi kan och vi är otroligt ödmjuka, oftast förstår kunden, man gör behandlingen, kunden är nöjd när dom går och sen en dag senare ringer de och är jätte arga för att deras kollega eller man tyckt att de har kostat för mycket och de ska ha pengarna tillbaka….. man kan inte göra alla nöjda, därför väljer jag nu mina kunder istället och det har jag all rätt till att göra, jag vill spendera mina dagar med kunder som uppskattar mitt arbete inte med kunder som tror att bara för de betalar mig ger det rätten att bete sig hur som helst.

 6. St

  I löööööve your work…. Och du är absolut en dröm att få komma till som frisör… 😍☀️☀️☀️☀️☀️

 7. Annie

  Sara; jag hade nog försökt vara ännu tydligare. Hänvisa till tidigare erfarenhet när du bokar typ ”sist jag var hos frisören upplevde jag att tiden på 3 h ej räckte, därför tror jag det skulle vara bra om ni kunde avsätta längre tid”. Kommunicera även att du är införstådd i att en längre tid såklart också innebär ett annat pris. Tråkigt att man ska behöva vara så övertydlig men känns som det kanske behövs.

 8. S

  Förstår vad du menar men finns faktiskt frisörer som gör minst lika bra jobb som du och inte tar mer än 2500kr. Och då har jag långt och väldigt tjockt hår.
  Så tycker det är lite konstigt att säga att man inte kan få lika bra resultat för längre kostnad.

 9. Susanna

  Hej, nej det har ni så rätt i. Jag känner jätte många kreativa, coola och smarta frisörer. Så det var inte meningen att trampa någon på tårna. Det var klumpigt uttryckt.

  Men inlägget ovan är skrivet med så mycket arrogans och ej respekt för sin kund, som troligen inte hade 6000 kr att lägga ut för att även hennes underhår skulle bli färgat. I alla kreativa yrken så är smaken subjektiv och det finns därför en risk att man får kritik eller behöver korrigera något. Man behöver vara ödmjuk inför det. Dessutom som jag skrev nedan så är det förkastligt att ta förgivet att kunden ”borde förstått att det skulle kosta mer”. Det måste kommuniceras.

 10. Tessan

  Till Susanna så vill jag slå hål på din bild av att frisörer inte behöver läshuvud.
  När jag sökte in för en väldig massa år sedan så var frisörlinjen den svåraste av alla linjer på gymnasiet att komma in på så att… läshuvud var man tvungen att ha för att överhuvudtaget komma in och jag tillbringade mina gymnasieår med mycket smarta, högpresterande och ambitiösa tjejer som är värda varenda krona de arbetar in!

 11. Caroline

  Svar till Susanna:

  Jag accepterar om du inte tycker att det är värt att lägga tusentals kronor på ditt hår och att du tycker att det är dyrt. Men det jag inte accepterar är att du fullständigt nedvärderar en hel yrkesgrupp på det där sättet! Du har antagligen aldrig gått en frisörutbildning eller haft ett kreativt yrke, men ändå så konkluderar du att ”det inte är så svårt” eller att man inte är ett ”läshuvud” dvs speciellt intelligent och det är fruktansvärt arrogant.

 12. Anna

  Svar till Sanna. ”Jag har full respekt för frisörer, men det är inte jätte svårt att bli det och det krävs ingen jätte lång investering i form av utbildning eller läshuvud” Detta stämmer helt enkelt inte! Duktiga frisörer som håller sig uppdaterade och ger allt för att göra fina jobb av hög kvalitet har kommit dit dom är för dom har vänt ut och in på sig själva! Min utbildning kostade otroligt mycket pengar. Och jag har gjort hundår där jag jobbade mer än heltid, varje lördag och fick så lite betalt att mina föräldrar fick hjälpa mig ekonomiskt. Är i dag egen företagare och är på en salong där vi försöker höja priserna på våra tjänster så vi inte bara går runt, utan att vi har vinst kvar i företaget och en buffert i fall någonting oväntat händer. Men det är svårt när många har den synen på oss som du verkar ha. Du skrev en massa annat som jag delvis håller med om, men den kommentaren jag citerade innan är så sjukt respektlös att jag tappade bort det jag höll med om.

 13. Susanna

  Jag är medveten om vad det kostar att driva eget och att det är ett riktigt slitjobb. Jag har aldrig påstått att frisörer ska ta ut mindre än vad som är värdigt och marknadsmässigt.

  Diskussionen handlade inte om slutprisets värde, utan bara att frisörer generellt måste bli mer transparenta med vad priset blir om ändringar/tillägg görs. Det är inte ok att resonera ”Jag trodde kunden hade förstått att priset skulle höjas” i någon bransch.

 14. Sara

  Jag har tjockt midjelångt hår och har gett upp om att få hela färgat som jag vill ha det. Jag är tydlig när jag bokar tid (går till salongen så de ser håret) att håret är väldigt tjockt och dessutom långt. Min önskan är att få jämn färg i håret men det slutar alltid med att övre partiet är färgat i en ton och som du skriver så är underhåret en annan färg. Så frustrerande och tråkigt att oavsett hur mycket jag förbereder så bokar in in en vanlig tid och blir superstressade när de märker hur lång tid det tar 🙁 Det resulterat alltid i en dålig klippning där de klipper rätt av istället för att klippa igenom och klippa upp som jag vill, alltid pga tidsbrist.

  Vad kan jag säga eller göra för att få rätt färgning och klippning?

 15. Jessica

  Tack WB för att du svarade Susanna, så slapp jag🙃
  Hon har uppenbarligen ingen som helst aning om vad det kostar att driva eget i det här landet 🤣
  Har också egen salong som jag för tillfället jobbar och driver helt själv, och jag har inte fickorna fulla med pengar om man säger så😂😂😂

 16. Susanna

  Hej,
  @ WB Timarvode och lön är inte samma sak och kan därmed inte jämföras. Givet det förstår jag att om du är egen företagare så kommer ditt arvode påverka din slutlön.
  Alla typer av tjänsters timarvode baseras på kundernas vilja och förmåga att betala, så att priset skulle vara samma i Stockholm och Eslöv för en frisörtjänst eller vilken annan tjänst som helst är helt galet. Det är en kommunistisk åsikt att tycka att vi skulle ha ett fast pris i landet på det 😂

  @Linda håller med dig, kunden ska ta reda på priset innan behandlingen och om något läggs till eller ändras i priset under tiden behandlingen genomförs så är frisören ansvarig att tala om det och samtidigt försöka lägga upp alternativ om priset skulle bli för högt. Våga vara transparent med priset! Det är väl super att Elin berättar att hon tar mellan 4000-6000 SEK för en behandling så får kunden avgöra om det är värt det. För de flesta frisörer skulle troligen svaret bli nej, men för Elin som har en exklusiv kundgrupp och en stor plattform som hon blivit känd genom så kommer högst troligen prissättningen inte vara ett problem alls. Problemet uppkommer när kunden ska behöva bli överraskad över slutpriset.

  När jag tar upp problemet kring prestige så är det för att Elin troligen hellre går den dyra vägen för att få ultimata före och efter-bilder istället för att lyssna in och anpassa behandlingen till något som kanske blir mer mediokert men billigare för kunden. Sen kan man ju vara ärlig och säga att man bara vill ha premium kunder. I fallet ovan så verkar det ju inte som att det hade gått hela vägen fram till kunden som tyckte det blev för dyrt och dessutom för ljust.

 17. Linda

  Svar till Susanna:
  Fast det är ju alltid kundens egna ansvar att kolla upp innan vad behandlingen kostar. På våran salong har vi ”från-priser”. Och det står tydligt. Brukar också tala om innan för att jag kommer lägga på tex 300 kronor om jag måste utföra nyansering bara för att gardera mig mot en chock i kassan.

  Ska du byta anlita en annan typ av hanterverkare, kanske en snickare, så kollar man ju alltid upp pris innan för det arbete man vill ha gjort. Likadant gäller oss. Blir så less att vi inte ska kunna ta betalt ordentligt utan att bli ifrågasatt…

 18. WB

  Svar till Susannas kommentar… TACK! För att jag fick dagens skratt av din kommentar.. Timarvode på över tusen kronor?! Haha, snälla, uttala dig inte om en bransch du inte känner till. Jag jobbar ensam som frisör och för att jag ska kunna ta ut 20000kr i lön innan skatt (obs har jobbar i över 10år, färgspecialist, går massor av utbildningar), så måste jag ”klippa in” över 110 000kr i månaden. Resten av pengarna är moms, skatt, produkter och avgifter. Vi frisörer tar inte mer betalt än vi måste, och alla bör ta samma priser oavsett och det är en duktig frisör i Stockholm eller i Eslöv.

 19. Susanna

  Att vissa frisörer tar mer betalt än andra är såklart en självklarhet om frisören i fråga har så stor efterfrågan att denne kan göra det. Men det finns inga yrkesutövare som är så shady med vad det kommer att kosta. Det är totalt ovärdigt av en frisör att ha en kostnad på hemsidan när man bokar och sen lägga till flera tusen när behandlingen är klar. För att ”jag trodde kunden förstod det”. Det kan inte vara så svårt att innan diskutera priset och få kunden att förstå vad varje alternativ kommer att kosta, precis som i alla andra branchser. Min frisör har exempelvis frågat om jag vill färga endast överhåret mot att priset därmed blir mycket lägre givet materialkostnader och tid. Det ska inte vara prestige inblandat i detta, utan man måste kunna hitta en nivå där priset och resultatet funkar för kunden plånbok och förväntan.

  Att du säger att alla frisörer runt om i landet ska kunna ta ut din typ av priser är skrattretande. Det innebär ett timarvode på över tusen kronor och därmed högre än av advokater i många fall tar. Jag har full respekt för frisörer, men det är inte jätte svårt att bli det och det krävs ingen jätte lång investering i form av utbildning eller läshuvud. Därmed säger jag inte att det är fel att du gör det, som har jobbat upp en exlusiv krets som vill gå specifikt till dig för att du är proffs inom din genre.

 20. Erika

  Jag har en fråga, som egentligen inte direkt är kopplat till fuskslingning utan Eller det är väl inte en fråga utan mer en uppmaning.
  Jag hade hairtalk i ungefär 13 månader, med uppehåll under vissa perioder i ungefär 1månad. Efter 10 månader började jag upptäcka att jag fått kala fläckar runt om hjässan.

  Det visade sig då att min frisör placerat slingorna på exakt samma ställe under hela tiden jag hade hårförlängning.
  Att betala så mycket, nästan 20 000:- på ett år för att sedan när man tagit ut löshåret ser ut som en penntroll som fastnat i en gräsklippare gjorde verkligen ont.
  Jag har alltid vart nöjd med min frisör, men har sedan dess bytt till en annan salong då jag fick höra att det var mitt fel att jag fått kala fläckar.

  Jag har hela tiden följt alla skötselråd och flyttat upp förlängningen var 6-8v.
  Så min uppmaning, våga fråga. Och våga säg till om man märker att något är konstigt.

 21. Anna

  Jag är oerhört rädd om mitt hår och byter ogärna frisör. Jag gjorde det för några år sedan då min förra ej kunde de nya teknikerna. Blev så nöjd första gången, testat både bayalage ombre babylights. Har axellångt hår tunna men miljoner strå. Betalade 1850:- men hon blev sämre för varje gång, fuska en gång utan att säga till jag påtalade det. Höjde pris till 2200:- klippte aldrig ordentligt bara smått i torrt hår. Sista gången fick jag nog min ombre hade världens kant, antingen orkade hon inte med mitt tjocka hår lr blev hon lat. Bor i mellanstor stad och hon är väldigt framåt men nej för höga tankar om sig. Kör nu till en mindre stad, hon är såå noga tar 3-4 timmar skäms när hon tar 1400:-! Slingar hela.
  Priser som dina hade frisörerna ej haft några kunder i min stad, 2000:- tycker jag är mkt jag går oftast var 9:e vecka.

 22. Linda

  Jag har också varit med om fuskslingningar. Så tröttsamt när man säger att man vill slinga för att successivt gå mot ljusare hår, och så får man kolsvart botten med slingor i överhåret… Har sagt flera gånger att jag vill gå successivt mot ljusare bottenfärg för att slippa alltför markant utväxt, och att jag vill att håret ska vara ljust på sidorna när jag sätter upp det, men icke. Nu äntligen har jag hittat en frisör som gör det ordentligt! Hon är inte dyrare än de andra, konstigt nog, utan det är snarare så att de andra har tagit lika mycket betalt men inte jobbat lika hårt. Fick också världens fulaste uppklippning hos en frisör (hon klippte helt seriöst totalt planlöst, tog slingor och klippte rakt av, tunnade ut andra osv.). Det tog ett halvår innan håret såg ok ut igen. Det är knäppt att det ska vara ångestladdat att gå till frisören eftersom man aldrig vet hur det kommer att se ut efteråt. Var sjutton är yrkesstoltheten liksom? Och om man inte tycker det är roligt längre så kanske man ska byta bana istället för att förstöra folks hår?

 23. My

  Du låter oerhört narcissistisk, självklart väljer du vem du vill ha i din stol men det här är ju ditt jobb?!? ”Jag orkar inte osv …” Det är ju inget ovanligt för någon frisör att ta emot kunder som varit hos andra frisörer, men det är alltid ett sabla gnäll på andra frisörers jobb eller att kunderna inte förstår. Det är farligt när man tror att man själv är viktigare än kunden!

 24. -Jenny-

  Jag hoppas att din före detta kund läser detta och SKÄMS!!!!
  Jag har haft samma frisör i typ 15 år och byter aldrig. När hon var mammaledig klippte jag mig hos hennes kollega. Även om hon säkert är lika duktig känner hon inte mig och mitt hår och det föll inte alls som vanligt. Nu är min ordinarie tillbaka och även om jag inte har någon avancerad frisyr är det superstor skillnad när hon klipper mig. Håret faller precis som det ska. Hon är värd varenda krona!!

×

Elin Molimenti

Jag som driver denna blogg heter Elin Johansson och är en 27 årig entreprenör som bor i Stockholm. Jag jobbar som frisör, hår-inspiratör och driver också Sveriges största hårblogg...

Läs mer under "om mig"